FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

10 éves a Sting.hu

2009.07.16. 07:30

Kerek évfordulóhoz érkeztünk - 10 évesek lettünk.

1999. július 16-án, - a hazai internet (h)őskorában - még Sting - Brand New Site néven indult el a magyar Sting weboldal. 10 éve júliusban ezekkel a hírekkel jelentkeztünk. Legelső hírünket itt olvashatjátok, de folyamatosan töltjük fel a Blog.hu rendszerére a régi tízenéves híreket is. Érdemes vissza-vissza olvasni, hogy mi is történt anno kedvenc énekesünk körül.

Tíz év?! Uram Isten! Ekkor jelent meg a Brand New Day album, no és hatalmas sláger lett a Desert Rose Cheb Mami-val. Elindult a magyar Sting rajongói klub, az MSL. Már épp megvettük a koncertjegyeket, amikor leégett a Budapest Sportcsarnok, és el kellett halasztani a Sting koncertet fél évvel. Az első évben hirdettük meg először Fanbook akciónkat. A nemzetközi rajongói üzenetekből álló könyvet Budapesten ajándékoztuk Stingnek személyesen, majd hatalmas koncerten vettünk részt a Kisstadionban 2000. június 12-én. Tagjaink, olvasóink száma természetesen hatalmasra duzzadt és örökre szóló barátságok születtek az olvasók és az MSL tagjai között ez idő alatt. És ez még csak az első év volt!

Tíz éve az Extra.hu szerverén kezdtük a tevékenységünket, majd a Tripod.com és Freeweb.hu után kerültünk önálló domain-névvel a Cyberdream szerverére, most pedig a Blog.hu oldalain keresztül olvashatjátok a legfrissebb Sting híreket.

Tíz év alatt közel 250.000 látogatónk volt, a leglátogatottabbak 2004. június 5-én, a T-Mobile által szervezett budapesti Sting koncert napján voltunk 3306 találattal. Látogatóink 75%-a természetesen Magyarországról ér el bennünket, de számos amerikai, az összes európai, sőt több afrikai, arab, kínai vagy japán rajongó is megtalált bennünket az évek folyamán.

Tíz éve még minden más volt, nem csak Sting adott ki sűrűbben lemezeket, hanem az Internet sem volt még olyan egyszerűen elérhető, mint most. Forinttízezreket költöttünk havonta egy 56K modemes internetért, ha nem tudtunk a munkahelyen, iskolában hálóhoz jutni. Örültünk, ha le bírtuk tölteni az összes e-mailünket a szerverről. Nem volt ennyi website, mint most, ahol ennyi információhoz lehetett volna jutni.

Nem volt még Index.hu, csak Internetto. Nem volt iWiW, YouTube, blog meg Twitter sem, Torrentről még nem is hallottunk és az MP3 is ritka volt, mint a fehér holló - nem volt hozzá elég gyors PC-nk, és elég nagy sávszélességünk, tárhelyünk. A Stinges ritkaságokat egy zártkörű, ámde lassú FTP szerverről szereztük meg, és egyből CD-re is írtuk. Nem volt iPod meg írható DVD sem nagyon. A zenék cserélgetése is CD-n folyt, de volt akitől kazettán kaptam hanganyagot. A Google is valamikor akkor kezdett elterjedni, még az Altavistát és a Yahoo!-t használtuk sűrűbben.

Stingnek még nem volt önálló weblapja sem, csak a hivatalos rajongói klub működtette a már akkor is informácóban dúskáló Stingchronicity-t. '99-ben néhány nappal utánunk indult el a StingUs is. A legtöbben még a Geocities oldalait használták, nemsokára felszámolják ezt is. Sűrűn olvastuk a Police hírlevelet és az alt.fan.sting newsgroup-ot. A weblapot még a Netscape Composer-rel szerkesztettük és a HTML kódot a Jegyzettömbbel vagy a Far Manager-rel szerkesztettük tovább. Még nem volt Mozilla Firefox sem, csak a Netscape meg az Internet Explorer. Windows 98-at használtunk és DOS-os játékokat.

Még nem nagyon ismertük a eBay-t, a netes vásárlást, de akkor még vásároltunk lemezeket, CD-ket, Maxikat, egyéb relikviákat. VHS-felvevővel vadásztuk a tévékben a friss videóklipeket, zenés műsorokat és a rádiókban az új dalokat. Ma már egyszerűbb letölteni őket...

A 10 éves születésnap alkalmából hatalmas köszönetet szeretnék mondani minden Sting rajongónak, olvasóinknak, az MSL-tagságának, erkölcsi és anyagi támogatóinknak, az online zenei média segítőkész weblapjainak, szerkesztőtársaimnak, köztük természetesen a jazz-blog-írásba fogott Gregnek is. Nélkülük, a segítségük, a bíztatásuk nélkül nem lett volna a Sting.hu az elmúlt 10 évben, az mint ami lett is. Nem találkozhattunk volna többször Stinggel, nem készíthettünk volna interjút, pl. Dominic Millerrel, Sting gitárosával és hosszan sorolhatnám, de inkább csak olvassátok el történetünket az elmúlt 10 évből.

Elmúlt tíz év, fiatalabb nem csak főhősünk nem lett, mi magunk sem. Kicsit megkomolyodtunk, többen talán meg is állapodtunk, családot alapítottunk, munkát vállaltunk. Egy valami azonban nem változott: Stingbe, illetve Sting zenéjébe, tehettségébe vetett hitünk. Ez tartja fent ma is a Stinghez hasonlóan folyamatosan megújuló Sting.hu ...brand new site - a magyar oldalt.

Egyszóval: Kösz mindent, és továbbra is S.L.V.!

PS: Ősszel visszatérünk, hiszen új Sting lemez jön, és meg kell ünnepelnünk az MSL fennállásának 10 éves évfordulóját is!

üdv: Attis


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr41218660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2009.07.16. 07:38:18

Attis! Szívből gratulálok a jeles jubileumhoz, és csak így tovább! :)) Mindez nem jöhetett volna létre, ha nem vagy Te, és a lelkes, kitartó, igényes hozzáállásod és munkabírásod! Boldog szülinapot BNS!!! SLV!!!

attis · http://sting.blog.hu 2009.07.16. 09:30:45

Köszi Greg! Remélem jól megleptelek Téged is a cikkel! No, és az új fejléc, hogy tetszik? Nálad Bona kezdi a blogodat, itt pedig Te! :-)

Ha esetleg van még valami amit kihagytam a cikkből szóljatok ám nyugodtan!

attis · http://sting.blog.hu 2009.07.16. 12:05:04

Jah, és boldog 57. névnapot Stewart Copeland-nek is. :-)

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2009.07.16. 22:49:50

@attis: Bár sejtettem, hogy készül valami (tudod, nekem is van hozzáférésem a laphoz, mint szerkesztő), de ilyen komplex és személyes összeállításra nem számítottam! Respect! :))

attis · http://sting.blog.hu 2009.07.16. 22:52:59

Sejtettem, hogy sejthetted... :-) Kösz!


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása