FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

20 éves a Sting.blog.hu

2019.07.13. 20:11

Kerek évfordulóhoz érkeztünk - 20 évesek lettünk.

1999. július 16-án, - a hazai internet őskorában - még Sting - Brand New Site néven indult el a magyar Sting weboldal. 20 éve júliusban ezekkel a hírekkel jelentkeztünk. Legelső hírünket itt olvashatjátok. Érdemes vissza-vissza olvasni, hogy mi is történt anno kedvenc énekesünk körül.

Ekkor jelent meg a Brand New Day album, no és hatalmas sláger lett a Desert Rose Cheb Mami-val. Elindult a magyar Sting rajongói klub, az MSL 1999. szeptember 1-én. Már épp megvettük a koncertjegyeket, amikor leégett a Budapest Sportcsarnok, és el kellett halasztani a Sting koncertet fél évvel.

Az első évben hirdettük meg először Fanbook akciónkat. A nemzetközi rajongói üzenetekből álló könyvet Budapesten ajándékoztuk Stingnek személyesen, majd hatalmas koncerten vettünk részt a Kisstadionban 2000. június 12-én. Tagjaink, olvasóink száma természetesen hatalmasra duzzadt és örökre szóló barátságok születtek az olvasók és az MSL tagjai között ez idő alatt. És ez még csak az első év volt!

1999-ben még az Extra.hu szerverén kezdtük a tevékenységünket, majd a Tripod.com és Freeweb.hu után kerültünk önálló domain-névvel a Cyberdream szerverére, utána a Blog.hu oldalára kerültek a hírek. Mivel az internetes kommunikáció nagy része az utóbbi években átköltözött a Facebook-ra, mi is inkább ott osztjuk meg a Stinggel kapcsolatos újdonságokat. Önálló tartalmat már ritkán is hoztunk létre az elmúlt időszakban.

Akkor még minden más volt. Forint tízezreket költöttünk havonta egy 56K modemes internetért, és mobiltelefonon sem értük el a netet, inkább csak munkahelyen, iskolában tudtunk hálózathoz jutni.

Még nem volt Index.hu csak internetto. Nemhogy Facebook, még az iWiW sem létezett, sőt nem volt YouTube, hanem másolt lemezeken küldözgettük egymásnak a zenéket, videókat. De volt aki kazettán küldött hanganyagot, Írható DVD-ről, pláne memóriakártyáról, pendrive-ról nem is hallottunk. Torrentről még nem volt, sőt az MP3 is csak akkoriban kezdett elterjedeni. Erős számítógép kellett hozzá. A Stinges ritkaságokat lassú FTP szerverekről vadásztuk össze.

A Google is akkor indult valamikor, Altavistán és Yahoo!-n fürkésztünk Sting és a Police után. Sőt Stingnek sem volt eleinte önálló weboldala, csak a hivatalos rajongói klubja volt fent a neten (Stingchronicity). 1999-ben néhány nappal utánunk indult el a StingUs. A legtöbben még a Geocities weboldalait használták akkoriban. Police hírlevelet olvastunk és az alt.fan.sting.newsgroup-ot.

Az eBay-t és a netes vásárlást még nem mertük használni, pedig akkoriban még sok ritka kiadvány közül válogathattunk (maxik, relikviák). VHS-felvevővel vadásztuk a tévékben a friss videoklipket, zenés műsorokat és a rádióban az új dalokat. Ma már egyszerűbb letölteni őket. Ha volt videodigitalizálónk és egy gyors PC-nk, akkor akár MPEG-be is lehetett tömöríteni őket!

Ahogy a 10 éves születésnapon, most a 20.-on is hatalmas köszönetet szeretnék mondani minden Sting rajongónak, olvasóinknak, az MSL-tagságának, erkölcsi és anyagi támogatóinknak, az online zenei média segítőkész weblapjainak, szerkesztőtársaimnak, köztük természetesen a jazz-blog-írásba fogott Gregnek is. Nélkülük, a segítségük, a bíztatásuk nélkül nem lett volna a Sting.blog.hu az elmúlt 20 évben, az mint ami lett is. Nem találkozhattunk volna többször Stinggel, nem készíthettünk volna interjút, pl. Dominic Millerrel, Sting gitárosával és hosszan sorolhatnám.

Elmúlt húsz év, fiatalabb nem csak főhősünk nem lett, mi magunk sem. Kicsit megkomolyodtunk, többen talán meg is állapodtunk, családot alapítottunk, munkát vállaltunk. Egy valami azonban nem változott: Stingbe, illetve Sting zenéjébe, tehettségébe vetett hitünk. Ez tartja fent ma is a Stinghez hasonlóan folyamatosan megújuló Sting.blog.hu ...brand new site - a magyar oldalt.

A weboldal és rajongói klub 20 éves évfordulóját a 2019-es budapesti Sting koncerten ünnepeltük, akik tehették az első sorban csápolva rajongásuk tárgyának. A koncert végén egy doboz - a koncert hevében szétolvadt - bon-bont is elfogyasztottunk... :-)

Egyszóval: Kösz mindent, és továbbra is S.L.V.!

üdv & slv: Attis


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr5314945370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása