FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

> 2004. november 26.
> Salzburg, Ausztria
> Salzburgarena

> Faur Krisztina Beáta

Az első sorból
További képek: Faur Krisztina Beáta fotói a koncertről


Hol is kezdjem??? November 26. Salzburg... Akkora mázlim volt, hogy a tanszékemről éppen ezen a héten voltam kiküldetésben Ausztriában, Leobenben. Valahogy kihagyhatatlannak tűnt ez a pénteki koncert, a 15 ezer Ft-os jegyár, és a 250 km ellenére is, amit odáig kellett autókáznom. Szerencsére a barátnőm is meggyőzhető volt, megvásárolta elővételben a jegyeket, és pénteken fél 4-kor elindultunk! Érdekes módon ekkor még nem voltunk igazán ráhangolódva a dologra, de ahogy közeledtünk Salzburg felé, kezdett erőt venni rajtunk az izgalom. Főkent, mert nem igazan tudtuk, merre van az aréna, és igazan fogyott az időnk. 6 körül még az autópályán voltunk, és 7-kor kapunyitás. Szerencsére elsőre felismertük a letérőt, és ott következett a meglepetés, hiszen gyakorlatilag az autópályáról gurul be az ember a Salzburgarena zárt, őrzött parkolójába. (És megjegyzem, mindezt csak 2,5 Euróért, a teljes koncert idejére, ami nem igazán megterhelő.) Ekkor megnyugodtunk, fényképezőgép, jegyek, előkészítve, dzseki kint a kocsiban, és futás be.

18:20-tól várakoztunk az ajtónál, nagyjábol 20 ember lehetett csak előttünk, a többiek mögöttünk gyülekeztek. A következő 40 percet azzal töltöttük, hogy megpróbáltuk kitalálni, lehet e még másik bejarat? 19:00-kor megfelelően felturbózva beszáguldottunk a kinyíló ajtón, és meglepetten vettük tudomásul (rohanás közben persze), hogy szinte senki nincs előttünk!!! Még gyorsabb futás, és sikerült leparkolni a korlátnál, bal szélen. Itt következett a majdnem tragédia, 2 perc boldogság után elkezdtek kihajtani minket az arénából, valamiféle tűzoltóságot emlegetve. Mi persze gyanakodtunk az elején, és amennyire lehetett hátramaradtunk, gyakorlatilag nem túlzottan ellenkezve, de kitolattuk magunkat. Félúton persze megszólalt az egyik biztonsági őr, hogy lehet visszamenni, újabb rohanás, és kb 3 méterrel jobb végeredmény, közvetlenul a gitár előtt, pár méterre Stingtől....  :-)))

Előzenekar: Chris Botti és csapata, őszinten örültem nekik, valahogy jobban előrevetiti a nagykoncert hangulatát, mint korábbi emlékeim alapján a magyar próbálkozások. Igazából annyira jók voltak, hogy éppencsak éreztem valahol a lelkem mélyén egy kis várakozást, de azert az ő zenéjét is nagyon élveztem. Hát még a látványt!!! (Mégiscsak lány vagyok!) :-))) Chris nagyon kommunikatív volt, megszavaztatta a közönséget, ki látta őt a BND turnén, megígérte, hogy Sting után dedikál, találkozni lehet vele, stb...

Pár vidám pillanat, és nagyon jó zene után gyors pakolás, és megérkezett a fő attrakció, STING! Szinte az orrunk előtt, látni lehetett a gyűrődéseket az ingjén, hihetetlen közelség, nagyon megható volt számunkra, ahogy megjelent
. Bár kissé megdöbbentő is, nagyon vékony! Láttam a képeket róla korábban is, mégis megdöbbentően le van fogyva!!! És számomra úgy tűnt, kicsit kevésbé volt energikus, mint 4 éve a Kisstadionban. Beszélt (németül, persze, udvariasan, rögtön eszembe is jutott a "szevasztok budapestiek" szöveg!!!)

A számok sorrendjét inkább nem próbálnám meg felidézni, nem annyira figyeltem erre, inkább próbáltam élvezni a koncertet, és még el voltam foglalva a kamerámmal is, ugyanis ezek a kedves osztrák biztonsági őrök a legminimálisabb mértékben sem ellenezték a használatát, még egy rosszalló pillantásuk sem volt, szóval ki kellett használni a helyzetet! Ismerős momentum volt, Dominic Miller gitározása, személyre szólóan!!! Nekem az Every Breath You Take-ben játszott! Csak nekem! :-)))

Osztrák módon, annyira nem volt nagy az őrjöngés, mint a Kisstadion-beli emlékeimben, de azért az első sorban egészen kíváló hangulat uralkodott, amiben nem kis szerepe volt a 2 személyes magyar szekciónak. A koncert egyetlen rossz pillanata pedig: a VÉGE...

Tudtam a korábbi leirásokból, hogy mire lehet számítani visszatapsolásnál, mégis szívesen visszahoztam volna még vagy 3-4 számra. De nem baj, megyünk még Sting koncertre, igaz???

Faur Krisztina Beáta
MSL, 2004.12.06


Set-list

  1. Send Your Love
  2. Synchronicity II
  3. All This Time
  4. The Hounds of Winter
  5. Dead Man's Rope
  6. Brand New Day
  7. Englishman In New York
  8. I Was Brought To My Senses (Chris Botti-val)
  9. Fragile
  10. Fields Of Gold
  11. Sacred Love
  12. Every Little Thing She Does Is Magic
  13. Whenever I Say Your Name
  14. Never Coming Home
  15. Roxanne (a Don't stand so close to me részleteivel)

  16. Első ráadás:
  17. Desert Rose
  18. If I Ever Lose My Faith In You
  19. Every Breath You Take
  20. Második ráadás
  21. A Thousand Years

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr252449844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása