FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. április

2005.04.01. 18:03

2005.04.02

 

Megújult a Sting.com

Új turnéhoz új website dukál. Gondolták a Sting.com szerkesztői. Az új formátum mégtöbb információt, könnyebben kezelhető és áttekinthető portál-szerű felületet kínál a Sting.com fizetős tagjainak és egyszerű látogatóinak egyaránt.

A exkluzív letöltések között az érdeklődők új háttérképeket és számítógépes ikonokat találhatnak már. De a legértékesebb tartalmakat természetesen fizetős tagjainak kínálja a honlap. Van új Sting.com rádió is, melyen jelenleg az új Sting turné dalainak eredeti változatait lehet teljes egészében meghallgatni.

 

Az elkövetkező hetekben bővülni fog még a Sting.com arhcívuma, számos új képsorozat és videofelvétel lesz letölthető, melyek a közelmúltban készültek. A hivatalos Sting honlap friss hírei ezentúl elérhetőek RSS csatornán (XML) keresztül is.

 

Sting hivatalos honlapja, a Sting.com 2001. májusában kezdte meg működését, azelőtt a szerkesztők a hivatalos Sting Fanklub oldalán tudatták a kedvencükkel kapcsolatos híreket a rajongókkal. Legutóbb 2003. augusztusában, a Sacred Love album megjelenése előtt újult meg a site, akkor alakították ki a fizetős tagsághoz tartozó tartalmakat is. A tagsági három féle módon szerezhető. Létezik tagsági 45 illetve 65 $-ért, de aktiválhatják 3 hónapos tagságukat idei Sting koncertjeggyel rendelkező rajongók is. [Sting.com]

 

2005.04.03

 

Elhunyt II. János Pál pápa

[Index: Meghalt Karol Jozef Wojtyla - életrajz]

A szomorú hírhez sajnos nem lehet semmit hozzátenni. Talán csak annyit, hogy a sokat szenvedett, karizmatikus személyiségű pápával 1989-ben találkozott Sting és Raoni, az Amazonas menti Caiapó törzs főnöke is, hogy felhívják a Szentatya figyelmét az esőerdők megmentésére. [Vatican: The Holy See]

 

2005.04.04

 

Herbie Hancock Budapesten

 

Gershwin’s World címmel május 26-án a Budapest Kongreszszusi Központban lép fel a kilenc Grammy-díjas Herbie Hancock és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara. Hancock európai városok rádiózenekaraival játszik először Prágában, Bécsben, Budapesten, majd Londonban, és végül május 31-én Párizsban.

Herbie Hancock, a modern dzsessz egyik ikonja, 1940. április 12-én született Chicagóban. Már tizenegy éves korában Mozart-zongoraversenyt játszott a helybéli szimfonikus zenekarral. 1960-ban csatlakozott a trombitás Donald Byrd együtteséhez, majd két év múlva a Blue Note kiadónál jelent meg első önálló albuma, a Takin’ Off, azóta további 34 lemezt adott ki saját neve alatt. A következő évben a ma már legendás Miles Davis Quintet tagja lett. 1966-ban készítette első filmzenéjét Antonioni Nagyítás című filmjéhez. 1973-ban már a Columbiánál jelent meg a dzsessztörténet legnagyobb példányszámban elkelt jazz-funk lemeze, a Headhunters. Oscar-díjat kapott a Round Midnight című film zenéjéért.

 

1994-ben szerződött a dzsessztörténeti jelentőségű Verve lemeztársasághoz. Itt jelent meg 1998-ban Gershwin’s World című CD-je, amelyen George Gershwin és kortársainak művei szerepelnek. Ez a lemez Herbie Hancock egyik legjelentősebb műve, 1999-ben három Grammy-díjat kapott érte. Eddig összesen kilenc Grammy-díjat gyűjtött be, az utolsót február 13-án Los Angelesben A legjobb dzsessz hangszerszóló kategóriában.

 

Jelenleg új albumán dolgozik, mely még a tavasszal meg is jelenik. A lemezen énekel Sting is a My Funny Valentine c. dalban, melyet egy japán történelmi filmhez is felhasználtak a közelmúltban. A dal megjelent Japánban a Sting At The Movies lemez új változatán is március 23-án.

 

[Port.hu - Herbie Hancock] [A Magyar Nemzet cikke] [Korábbi hírünk]

 

2005.04.05

 

Forever Sting Band - Szegeden...

...és Debrecenben is!

 

A tavaly tavasszal alakult Forever Sting Band első koncertjét Szegeden fogja tartani április 18-án, 26-án Debrecenben, két nappal később pedig Budapesten is fellépnek. Ez alkalomból elkészült a banda honlapja is a Sting.hu támogatásával.

 

 

A zenekar fiatal tagjai olyan zenészek, zenekarok munkáiban vettek részt eddig, mint a Kowalsky meg a Vega, Szappanos György, Gerendás Péter, Bikini, Ferenczi György, Deák Bill Gyula, P. Mobil, Balkan Fanatik, Hobo, Charlie, Hevesi Tamás, Jamie Winchester...

 

[forever.sting.hu - A Forever Sting Band zenekar honlapja]

 

2005.04.07

 

Bring On The Night a DigiBoltban

Magyarországon is kapható már a két régi-új Sting kiadvány a Bring On The Night, DVD és remasterelt dupla CD-s kiadásban. Mindkét kiadvány megrendelhető már a Digiboltból. A DigiBolt online boltjában szinte a teljes Sting/Police diszkográfiát és egyéb kapcsolódó ritkaságokat is megtalálhatsz. Ha honlapunkon keresztül rendelsz, a Sting.hu működését is támogatod!


Magyarországon is kapható már a két régi-új Sting kiadvány a Bring On The Night, DVD és remasterelt dupla CD-s kiadásban. Mindkét kiadvány megrendelhető már a Digiboltból. A online boltjában szinte a teljes Sting/Police diszkográfiát és egyéb kapcsolódó ritkaságokat is megtalálhatsz. Ha honlapunkon keresztül rendelsz, a Sting.hu működését is támogatod!

 

2005.04.11

 

Constantine - A démonvadász

A napokban kerül a mozikba Keanu Reeves legújabb thrillere, a természetfölötti erőkkel összecsapó John Constantine kalandjait bemutató Constantine - A démonvadász című film. A szuicid démonűző alakját eredetileg az énekes, basszusgitáros Stingről mintázták.

 

 

A Constantine - A démonvadász egy képregénnyel kezdődött. John Constantine 1985-ben tűnt fel mellékszereplőként Steve Bissette és John Totleben Swamp Thing című könyvében. A láncdohányos, keserű, gyakran részeg figura szőke volt és a megszólalásig hasonlított Stingre. Egy munkatárs visszaemlékezései szerint a kiadó, a DC, állandóan attól rettegett, hogy egy nap Sting bepereli őket a hasonlóság miatt. Az énekes végül a Rolling Stone magazin kérdésére elmondta, mennyire tetszik neki a sztori, és megtiszteltetésnek veszi, ha róla mintázták a főhős alakját.

 

Garth Ennis 1988-ban írta meg a HellBlazer című képregényt, aminek már Constantine volt az abszolút főszereplője. A karaktert és az alaphelyzetet átemelték a filmbe is - John Constantine különleges adottsággal született: látja a démonokat és az angyalokat, akik emberbőrbe bújva harcolnak a lelkekért a földön. A detektív iszik, dohányzik, és az is kiderül, hogy tüdőrákja van. A hatalmas nyomás alatt akarja dobni magától az életet, de újraélesztik. A szuicid hőst a filmvásznon végül nem Sting, még csak nem is az eredetileg tervezett Nicolas Cage, hanem a Mátrix-sorozattal kultstátuszt elért Keanu Reeves alakítja végül.

 

[Az Index.hu cikke] [Est.hu] [A film honlapja] [Az Index kritikája]

 

''Ki állt közel hozzá?''

Don't Stand So Close To Me - azaz: Ne állj ilyen közel hozzám - szólt a Police egykori slágere. Newcastle napilapja, az Evening Chronicle viszont pont azt az egykori kislányt kereste a napokban, aki a fotósuk által 1980-ban fényképezett képre véletlenül rákerült, amikor a zenekar Sting szülővárosában adott két jótékonysági koncertet. A fénykép Sting szülőhelyén Wallsendben készült. A keresett lány pedig gyorsan megkerült.

 

 

Ebben az időben a kicsi Jane Hoyda-nak fogalma sem volt arról, hogy micsoda sztárok keresztezték az útját, miközben wallsend-i otthona felé bicajozott azon az 1980-as április végi napon. A The Chronicle kedden tette közzé a fényképet és és a bicikliző kislányt kereső cikkét.

 

A most 35 éves, kétgyermekes nő szülei vették észre a közzétett fotót az újságban és persze azonnal értesítették lányukat és az lapot is.

 

"Abban az időben Wallsend-ben laktunk. Én 9 vagy 10 éves lehettem, de nem emlékeztem pontosan arra a napra, így hát amikor megláttam az újságot teljesen megdöbbentem." Jane ebben az időben persze inkább Boy George és a Rolling Stones slágereit hallgatta, mint inkább a Police Message In A Bottle vagy a Roxanne c. dalát.

 

Jane 14 éves fiát és 16 éves lányát teljesen felvillanyozta, hogy egyszer találkozott a világ néhány legismertebb előadóival. "Johnathan szerint elég mulattságosan néztem ki és azonnal elmesélte az összes barátjának a kép történetét. A rajtam lévő ruhán is jót nevetett. Akkoriban én mindíg kint voltam. Nem az a fajta gyerek voltam aki mindíg odaben ücsörög. Furcsa látni ezt a fotót és látni, hogy az én vagyok ott!"

 

A The Chronicles archivumában megtalált képet Richard Young készítette 1980-ban. A zenekar a felvétel kedvéért visszatért Sting gyökereihez, szülőföldjére, Walsendbe.

 

[A The Chronicle keddi cikke] [A The Chronicle pénteki cikke]

 

2005.04.21

 

Sting visszatért a katedrára

"Fullánk úr" rajongóinak aggodalomra semmi okuk, ugyanis kedvencük nem távozik a világot jelentő deszkákról, mindössze egy órára tért vissza a napokban az iskolai katedrára Chicagóban a University of Illinois diákjainak nagy örömére.

 

 

Stingnek nem idegen ez a terep sem, hiszen pályakezdő tanárként középiskolában is tanított három évet. A kamaszlányoknál nagy sikere volt a jóképű tanárnak, de ő sosem engedett a kísértésnek. Ezeket az élményeit az utókorral is megosztotta a Don't Stand Close To Me című dalban, amely a Police nagy slágere volt. A mostani iskolai látogatásánál, amelyet az MTV kamerái is rögzítettek, természetesen a hangszerek is előkerültek, és bemelegítésként Sting eljátszotta a Message in a Bottle című dalát.

 

A diákok kérdései főleg zeneszerzési technikájára és a Stinget ért zenei hatásokra vonatkoztak. Azt tanácsolta nekik, hogy ne izzadjanak és ne vesszenek el a részletekben, hagyják magukat sodorni az olyan muzsikával, amelytől gazdagodik a lelkük. Ne a hangzás katedrálisát próbáljuk meg felépíteni, elégedjünk meg a pajtával - biztatta a diákokat a zene iránti alázatra Sting, aki végül arra kérte a fiatalokat, hogy szálljanak be ők is az Every Breath You Take című világsikerének az előadásába. Az egyik diákot, Jenne Lennont (mily ismerős családnév!) külön hívta, hogy a fuvoláján játsszon egy szólót a jam sessionon. "Ilyen lehetőség az életben csak egyszer adódik, szinte sokkot kaptam" - mondta utána a kábult zenészpalánta.

 

Élő műsorban Sting tanárként jelent meg a zeneszerzés-elmélet egyik szemináriumán, és amellett, hogy válaszolt a fiatalok kérdéseire, közösen zenélt is velük.

 

„Egy üres kottalap megrémít – ezért turnézok annyit. Minél többet foglalkozok zenével, annál inkább rájövök, mennyire keveset tudok.” – mondta a tanulóknak Sting.

 

[Az MTI híre] [mtvU.com] [A Danubius híre]

 

2005.04.25

 

Broken Music koncert - audio/video

A Sting.com információja szerint a május 14-i, New York-i, zártkörű Sting koncert kép és hanganyagát rögzítik egy egyestleges későbbi CD/DVD kiadvány számára.

 

Az is lehet, hogy a tervezett, tavalyi frankfurti Sacred Love koncertDVD-hez jelenik meg extraként, vagy ami a még valószínűbb az egyre aktuálisabbá váló best Of CD/DVD-hez fogják felhasznalni a kép és hanganyagot...

 

 

A Broken Music turné több koncertje mindeközben már megtalálható a világhálón is, pl. a BitTorrent hálózatában. Megfelelő program és regisztráció, valamint elegendő sávszélességel rendelkezve letölthető pl. a chicago-i koncert is, melynek dallistája a következő volt:

Sting - Broken Music Tour
2005.04.19
UIC Pavilion - Chicago - USA

 

 

1. Message In A Bottle
2. Spirits In The Material World
3. Demolition Man
4. If I Ever Lose My Faith In You
5. I Hung My Head
6. Synchronicity II
7. The Bed's Too Big Without You
8. End Of The Game
9. Driven To Tears
10. Heavy Cloud No Rain
11. Invisible Sun
12. Why Should I Cry For You?
13. Fields Of Gold
14. A Day In The Life
15. King Of Pain
16. Voices Inside My Head/When The World Is Running Down
17. Roxanne
18. Next To You
19. She's Too Good For Me
20. Every Breath You Take
21. Lithium Sunset

 

[Sting.com]

 

2005.04.28

 

Sting oktat - video

A napokban számoltunk be róla, hogy Sting a napokban a chicago-i Illionois egyetem zenészpalántainak tartott egy kis zeneelméletet, valamint egy kis közös örömzenét is. Az MTV zeneoktató csatornája pedig rögzítette az eseményt is, melyből most 5 perc ízelítő megnézhető az interneten is.

[A videobeszámoló]  [Az mtvU híre]

 

2005.04.29

 

Sting úgy néz ki, mint egy hajléktalan

 

[Uno.hu] A Police egykori frontembere azzal is magára vonja a figyelmet, hogy mindig kifogástalan az öltözéke.

Sting jólöltözöttsége köztudott volt eddig, most azonban a tényt szétrombolta egy barátja.

 

 

 

 

Az egyik leghíresebb fotón, az esküvőjekor készült. Egy lovon vezeti az arát, Trudi Styler-t, és fantasztikus Versace öltönyt visel. Ebből joggal gondohat mindenki arra, hogy mindig ilyen jólöltözött.

 

Az énekes gyerekkori barátja azonban lerombolta ezt a szép képet. Jim Berryman szerint ugyanis a sztár kifejezetten slampos. Könyvében (Sting és én) azt is leírja, hogy már az iskolában is mindig úgy nézett ki mint egy csavargó.

 

"Legtöbbször olyan volt mint valami hajléktalan. Van egy bézsszínű, teljesen kinyúlt, gyapjúpulóvere, már megvan 24 éve, az a kedvence. Ha nem láttam rajta ezerszer, akkor egyszer sem!" - mondta Barryman.

 

[Uno.hu]  [Amazon.co.uk - Jim Berryman: Sting and I]

 

Black Eyed Peas és Sting

A sikeres hip-hop banda legújabb, Monkey Business című 4. nagylemeze június 7-én jelenik meg. A zenekar több ismert sztárral dolgozik együtt új albumán. Sting az Englishman In New York átdolgozásában vett részt a Union c. dalban.

 

 

Fergie-ék az új albumon rengeteg hírességgel dolgoztak együtt, hiszen készítettek közös felvételt többek közt Justin Timberlake-kel, James Brownnal és Stinggel is. „Mi mindig mindenhol ott vagyunk. Szeretjük az összes zenei stílust, úgyhogy az új lemezünkön is van minden a bossa novától a drum & bass-ig a rockon és a hip-hop-on át. Őrület a köbön.” – mesélte Will.I.Am.

 

-->


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr321251895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása