FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

attis: fictionplane-728514[FMH.hu] Sparks címmel jelenteti meg új albumát idén tavasszal az angol Fiction Plane. A zenekar érdekessége, hogy azt az ex-Police basszusgitáros-énekes, a szólistaként is kiemelkedő sikereket elért Sting fia, Joe Sumner alapította.

A Fiction Plane a Police-hoz hasonlóan trióként dolgozik. Joe Sumner apjához hasonlóan a basszusgitárt vette kezébe, illetve ugyancsak ő énekel, míg a gitárt Seton Duant, a dobokat pedig Pete Wilhoit kezeli. Eleinte tagja volt még a zenekarnak a billentyűs Dan Brown is, ám 2006-ban távozott a csapatból. A Fiction Plane két stúdióalbumot jelentetett meg, az Everything Will Never Be O.K. című nagylemez 2003-ban, a Left Side Of The Brain pedig 2007-ben jelent meg, utóbbi a Billboard magazin listáján a 46. helyig lépett előre. Ez utóbbi korongon szerepelt a zenekar eddigi legnagyobb slágere, a Two Sisters című dal. A két nagylemez között egy E.P. is boltokba kerül Bitter Forces And Lame Race Horses címmel, tavaly pedig egy dupla koncert-CD, a Paradiso jelent meg a zenekartól. A koncertfelvétel nem véletlen, a csapat ugyanis szinte állandóan turnézik. Felléptek a Police hatalmas sikerű világkörüli turnéján, de szerepeltek a The Feeling, a 311, illetve Snoop Doggy Dogg előzenekaraként is. Emellett számos önálló koncertet adtak Európában, s eljutottak olyan ismert fesztiválokra, mint a Pinkpop, a Rock Im Park vagy a Rock Am Ring.

A Fiction Plane új stúdióalbumon 11 dal kap helyet, de a lemezből készül olyan speciális változat is, amely három további bónusz-felvételt tartalmaz. A május 3-án a boltokba kerülő Sparks felvételei 2009 második felében zajlottak a korábban a Placebo, a Biffy Clyro, valamint Björk és Nick Cave mellett is dolgozó Paul Corkett producer irányításával. A lemez megjelenését követően a Fiction Plane turnéra indul, elsősorban ismét a nyári fesztiválokat veszik célba, míg ősszel önálló koncerteket adnak Európa számos országában.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr481813290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása