FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Sting apai családja (Sumner)

2009.12.29. 18:17


Sting apai családja (Sumner)

Agnes White - Sting apai nagymamája (1907-19??). Agnes apja ír, katolikus rakodómunkás volt. Agnes a tízgyerekes ír család második legfiatalabb gyermeke volt. Már tizennégy évesen egy nagy háznál dolgozott, majd egy fiatal pap, Thomson atya házvezetőnője lett. 1951. októberére Newcastle-be költöztek Jim atyával.

Sting kedvenc nagymamáját több koncertjére is meghívta, köztük egy '88-as olaszországira ahol a színpadra is felhívta a They Dance Alone közepén. A '91-es Wallsend-i előadásra pedig szinte az egész család hivatalos volt, köztük Agnes is.

Mifelénk Agnes nagymamám híresebb, mint én - mondta Sting, 1995-ben. Engem sem Stingként ismertek, hanem Agnes unokájaként inkább. 89 évesen három szívinfarktuson volt túl két héten belül, de másnap már kint volt az ágyból. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkat túl fog élni.

Egyszer elutazott volna hoznánk, de késett, és mi már egy kicsit aggódtunk miatta, amikor az éjszaka közepén megcsörrent a telefon. Kérdeztem: "Hol vagy Agnes?" Azt felelte: "Egy vonaton vagyok!". "Hogy beszélhetsz velem, ha egy vonaton vagy?" - kérdeztem. Így válaszolt: "A mellettem ülő férfinek van egy mobiltelefonja. A vonat kigyulladt és mi kint ragadtunk a vasúton. A tüzet már eloltották, de mi itt ragadtunk." Abban az időben írtam egy dalt, amit végül Ágnes és az égő vonatnak neveztem el. Adtam neki egy szentséget is, így lett végül: Saint Agnes and the Burning Train.
(All This Time, CD-ROM, 1995)

Látom most a nagymamámat, ahogy lassan nyitja a nagyszoba ajtaját. Idegesen néz rám a teknőckeretes olvasószemüvege fölött. Egy futam közepén leállok, mintha valami szégyenteljes dolgon kaptak volna. "Eh, fiam, nem tudnál valami szebbet játszani, mint ez a... ez a... széttört zene?"
(Széttört zene, Sting)

Az intrumentális dal a The Soul Cages albumon jelent meg 1991-ben.

Joe White - Sting bácsikája, Agnes legfiatalabb öccse. Gyakran harmonikán játszott.

Tom Sumner - Sting apai nagypapája. Szembeszállt rendíthetetlenül protestáns apjával, amikor elvette a katolikus Agnes White-ot és lemondott családi örökségéről.

A Sumnereknek kétségkívül volt valami közük a hajózáshoz, és legalább két hivatásos tengerész volt a családban a tizenkilencedik században, de hogy ez az úgynevezett örökség ténylegesen valami komolyabb vagyont jelentett-e, azt nem tudom.
(Széttört zene, Sting)

Agnes-nek és Tom-nak hat gyermeke született, négy fiú és két lány. Hajóács volt a Wear-parti hajógyárban. Gyakran pengetett mandolinján. Kezelte a kazánt a Jó Pásztor kolostorban, ahol felesége is dolgozott, de ő irányította a mosoda teherautóit is. Hallgatag, de csípős szavú ember volt. Az állásával együtt járt egy teraszos ház a kolostor területén is.

Gordon Sumner - Agnes és Tom egyik fia. Sting nagybácsija.

Agnes második terhességekor ikreket hordott a hasában - ez csak a szülés közben derült ki -, és csak az egyikük maradt életben. Évekkel később Agnes elmesélte a húgomnak, hogyan imádkozott Istenhez, hogy vegye el az egyiket, mert félt, hogy nem lesz képes mind a kettőt szoptatni. Úgy látszik imája meghallgatásra talált. Gordon, aki az ikrek közül életben maradt, később is megőrízte heves élni vágyását. Apám azt mondta, mindíg bajba került. Az volt a kedvenc szórakozása, hogy lefeküdt a sínek közé, és a szénszállító vonatok elrobogtak a feje fölött. Biztosan hallhatatlannak képzelte magát. Gordon bácsikám aztán Ausztráliába ment, és aranyat keresett a Darling-hegységet övező sivatagban. Én pedig az ő nevét kaptam meg.
(Széttört zene, Sting)

attis: auntrose2Rose Sumner - Sting apai nagynénje(?) (1905-). 2005-ben, 100. születésnapján a Királynőtől üdvözlőlapot kapott az idős hölgy, de a The Sun akkori cikke szerint Stingtől nem kapott születésnapi üdvözletet sem, aki egykori szinésznő, Ernie testvérének özvegye és egy idősek otthonában él Exeter-ben (Devon).

Vic Gibbins -Rose Sumner unokaöccse. A Sun őt idézi, miszerint Rose és Sting már régóta nem tartják a kapcsolatot.

Ernest (Ernie) Matthew Sumner (1927. szeptember, Sunderland - 1987) - Sting édesapja. 1987-ben hunyt el, feleségéhez hasonlóan rákban. Sting épp Braziliában turnézott a Nothing Like The Sun turnéval. Következő The Soul Cages című albumának több dalát apjával való kapcsolata ihlette. Apja katonai szolgálatát Németországban töltötte a Királyi Utászoknál. Később átveszi egy tejbolt vezetését, amivel jár egy kétszintes lakás is az üzlet fölött (Station Road 80). Később a Gerald Streetre, majd egy közeli új házba költöztek.

A fényképek szerint szép, fekete férfi volt az olajzöld egyenruhájában, egy mosolygó Fräuleinnal az oldalán, és egy pint sörrel meg egy cigarettával a kezében. ...

Miután kapott némi kiképzést a hadseregben, apám a De La Rue gépműhelyben inaskodott mint szerelő, ahol nagy turbinákat és motorokat építettek tengerjáró hajóknak. ...

A lakás alatt ott van az üzlet, ahol tejet, friss fagylaltot, csokoládét, édességeket és üdítőitalokat lehet venni. ...

Heti hét napot dolgozik, karácsonyt kivéve az év minden áldott napján. Apám a főnök, de nem engedheti meg magának, hogy szabadságra menjen.
(Széttört zene, Sting)


Szerző: attis

Szólj hozzá!

Címkék: család

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr661630890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása