FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

EXKLUZÍV

CoolJazzPool
http://www.szerepkft.hu/cjp/

Késő nyári későesti jazz a Széchenyi Fürdőben

Augusztus 27-től, öt héten át minden csütörtök éjszaka a jazzé lesz a főszerep a budapesti Széchenyi Fürdőben. Este 10-től, a fürdő hivatalos zárórája után a hazai jazzélet színe-java szórakoztatja a fürdőzni és/vagy táncolni vágyó közönséget. Augusztusban és szeptemberben STINGers dallamok, EZTER, a Jazzy Chanson Duó, a Budapest Ragtime Band és a Sárik Péter triója gondoskodik a kellemes estéről. Belépés tánccipőben vagy strandpapucsban.

Cool Jazz Pool - legédesebb álmaink egyike lehet, ahogy egy pohár pezsgővel, vagy egy kellemes hűsítővel a kezünkben egy holdvilágos nyáréjszakán kedvesünkkel, baráti társaságunkkal együtt fürdőzünk, miközben a magyar jazz-élet legkiválóbb művészei szórakoztatnak minket. A Széchenyi Fürdő patinás épülete és nagyszerű akusztikája kiváló lehetőséget biztosít ehhez.. A von Schwarz Művész Ügynökség, együttműködve a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel, jótékonysági jazz koncerteket szervez, melynek bevételét a Szerep Művészeti Portált üzemeltető Szerep Művészeti Alapítvány javára ajánlja fel. Minden héten más jazz-kiválóság koncertjén szórakozhatnak az érdeklődők, miközben az élménymedence szolgáltatásait vagy a bár kínálatát is igénybe vehetik.

Az első koncerten, augusztus 27-én a bársonyos hangú brit énekes, Sting legismertebb dalait hallhatja a közönség, új hangszereléssel négy kiváló énekes előadásában. A Cotton Club Singers tagjai – Czutor Ignác, Fehér Gábor, Mezőfi Gabriella és Bartus PatríciaVégvári Eszterrel kiegészülve újszerű hangzásvilágban adják elő a világhírű énekes dalait és talán kicsit új szemmel engedik látni, mit is csinálhat egy Englishman New Yorkban.

Szeptember 3-án a magyar tradicionális jazz-élet egyik legpatinásabb együttese, a majd harminc éve, 1980-ban alakult Budapest Ragtime Band koncertje hallható. A zenekar célja a ragtime-muzsika hagyományainak ápolása, emellett pedig több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása, vagy éppen újraértelmezése. A magyar palettán egyedülállóan szórakoztató színpadi megjelenésüket nem felejti el, aki már látta őket.

A Sárik Péter Trió dinamikus, változatos dallamvilágú zenéje a jazz-zenei paletta népszerű és a nagyközönség által is kedvelt szegmenséhez tartozik, talán ezért is aratott nagy sikert a közelmúltban megjelent első lemezük, a Better Tomorrow lemezbemutató koncertsorozata. A Pesti Műsor kritikusa a jazz műfajában szokatlan módon dögösnek titulálta az új lemezt annak a reményének adva hangot, hogy ez a fajta jazz a szó eredeti értelmében vett popzene, azaz populáris zene lesz. A harmadik estén, szeptember 10-én övék a főszerep.

Szeptember 17-én a Jazzy Chanson Duóval – Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival - igazi időutazáson vehetnek részt az érdeklődők, hiszen repertouárjukon éppúgy szerepel a breton-normann ballada a középkorból, mint a cigány himnusz, a zsidó dal , a brit underground rock, a francia sanzon és Seres Rezső dalai. A duó mindkét tagja valóban önmagát adja, a végeredmény pedig nem is lehet más, mint valami nagyon különleges.

Az utolsó estén, szeptember 24-én az EZTER – Bíró Eszter és FODO projektje varázsol különleges hangulatot a medence partjára. Keleties hangzásvilág, zsidó zene a világ minden tájáról kilenc nyelven, egyedülálló köntösben. Eszter régi álmát valósítja meg ezzel a projekttel, amely pályáján most először a múlt és a jelen zenéjének összekapcsolásával elsősorban a fiatal generációt szólítja meg. Zenésztársai, ahogy ez ebben a rendezvénysorozatban szinte kötelező, szintén klasszis zenészek, a dalok átírója, hangszerelője, FODO.

A koncerteket kellemes aláfestő jazz-muzsika követi, természetesen élőben. Az idei öt nyárvégi koncertet további fergeteges zenei rendezvények követik majd a Széchenyi Fürdőben és más budapesti, medencés helyszínen. A CoolJazzPool rendezvényei májusban a magyar zenészek által meghívott világsztárokkal folytatódnak.

Jegymester

Köszönet a von Schwarz Művész Ügynökségnek az exkluzív információkért!


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr551335158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása