FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Készül az új Sting album

2009.02.11. 11:20

Frissítve: 2009.02.12

Vasárnap Belgrádban, tegnap pedig Bukarestben lépett fel Sting és Edin Karamazov. A belgrádi Guitar Art Festival vendégeiként nem csak a szokásos Dowland-dalakból épitkező lant-koncertet adták elő, hiszen másnap az un. Lectures and Meetings keretében a Faculty of Music in Belgrade iskolájának hallgatóival és előadóival játszottak együtt, több, mint egy órán keresztül. Ráadásul, miközben Sting magángépén Bukarestbe repült, aznap még Edin Karamazov saját kvartettjével is fellépett a Kolarac Foundation Hall-ban. A bukaresti koncertekről felvételek megtalálhatók már a YouTube-on (Roxanne, Every Breath You Take, Fragile, Fields Of Gold) - nagyon komoly! Rock dalok két lantra.

A zágrábi koncertről képek itt találhatók, Sting elutazásáról pedig itt.

A hír azonban igazából nem ez, hanem a következő:

A szerb Blic napilap munkatársa rövid interjút készített Stinggel, ahol természetesen a Belgrádban eltöltött napokról és előadásokról valamint Sting egyéb, hétköznapi tevékenységeiről esett szó. Ezután beszélt Sting a jővőbeni terveiről.

A StingUs fordítása szerint:
"Hétfőre tervezem, hogy stúdióba vonulok és elkezdem rögzíteni egy új album hanganyagát. Még nincs határozott tervem arról, hogy milyen hangzású lesz az anyag, de ugye ez a szép a bizonytalanságban."

Ismerve a korábbi albumok rögzítési menetét, valószínüleg május végére összeáll a hanganyag nagy része és talán már a nyáron hallhatunk belőle egy kislemezdalt, vagy legalább egy kis ízelítőt. Évek óta bevett szokása Stingnek, hogy szeptember-október tájékán az így elkészült hanganyag meg is jelenik valamilyen hanghordozón. Valószínűsítem, hogy a CD kiadáshoz valamilyen videóanyag is társulni fog majd. Ha minden jól megy legkésőbb jövőre turnén is hallhatjuk Sting új dalait. Kezeink összetéve...

Természetesen még arról sincs információnk, hogy kik fognak közreműködni az albumon, de valószínűsíthető, hogy Dominic Miller ismét segédkezik majd Stingnek. Kérdéses Sting korábbi zenészeinek visszatérése is - az utolsó album 6 éve készült el - köztük Jason Rebello-é, és a zenész/producer Kipper-é is.

Ti milyen albumot vártok Stingtől, milyen hangzásra, milyen zenészekre számítotok?


Sting Zágrábban


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr7936490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2009.02.11. 23:20:45

Attis! Wow! Ezek aztán a jó hírek!!! :)))) És vajon Sting írt már számokat az új albumhoz vagy még csak most fog hozzákezdeni? Szerintem eddig nem nagyon volt rá ideje... :( Vagy ismét Brand New Day-es jam sessionökből alakulnak ki a dalok és a koncepció?

Hogy mire számítok? Mercury Falling-szerű koncepcióra, felturbózva új hangzásokkal, mint a Sacred Love-on.

És, hogy kikre? Dominic Miller, Vinnie Colaiuta, Manu Katché, Jason Rebello, Christian McBride és még új arcok... Esetleg énekelhetne egy duettet régi barátnőjével, Madonnával is! :))

attis · http://sting.blog.hu 2009.02.12. 12:03:33

Én is MF-szerű dologra számítok, habár a World Music is biztos rányomja majd a bélyegét a dalokra.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása