FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. július

2005.07.01. 18:29

2005.07.01
 
Tervezett Live 8 setlist
 
Az angol lapok mai számaikban közzétették a londoni Live 8 koncert tervezett fellépési sorrendjét, és az előadók által előadni tervezett dalokat is. A próbák még pénteken is zajlottak, Stingtől állítólag elhangzott a Driven To Tears is, és egyes hírek szerint viszont nem biztos, hogy lesz majd Every Breath You Take. Ami biztosnak tűnik, hogy felcsendül majd a Message In A Bottle és a Desert Rose is.
Persze a tervek még az utolsó percekben is változhatnak, de a tervezett setlist a Mirror c. lap szerint a következő:

Live 8
London, Hyde Park
15:00 - 22:30 CET
1. Paul McCartney/U2: Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band
2. U2: One
3. Coldplay: In My Place, Fix You, Bitter Sweet Symphony (duet with Richard Ashcroft)
4. Elton John: Saturday Night's Alright For Fighting, The Bitch Is Back, Children Of The Revolution (duet with Pete Doherty) (introduced on tv by Russian cosmonaut Sergei Krikalev)
5. Dido: Life For Rent, White Flag, Thank You
6. Stereophonics:
7. REM: The One I Love, Losing My Religion, Imitation Of Life, Everybody Hurts
8. Ms Dynamite: Dy-namitee, Judgement Day, Redemption Song
9. Keane: Everybody's Changing, Somewhere Only We Know
10. Travis: Sing, Turn, Why Does It Always Rain On Me?
11. Annie Lennox: Walking On Broken Glass, Sweet Dreams
12. UB40: Food For Thought, Red Red Wine
13. Snoop Dogg
14. Razorlight: Somewhere Else, Golden Touch, Vice
15. Madonna: Like A Prayer, Music, Ray Of Light
16. Snow Patrol: Chocolate, Run
17. Joss Stone: I Had A Dream, Super Duper Love
18. Scissor Sisters: Laura, Take Your Mama
19. Velvet Revolver
20. The Killers
21. Sting: Every Breath You Take ("We'll Be Watching You"), Message In A Bottle, Desert Rose
22. Mariah Carey: Vision Of Love, Make It Happen
23. Robbie Williams: Let Me Entertain You, Rock DJ, Feel, We Will Rock You
24. The Who: Won't Get Fooled Again, Baba O'Riley
25. Pink Floyd: Money, Comfortably Numb, Wish You Were Here
26. Paul McCartney: The Long and Winding Road
27. Finálé: Mindenki csatlakozik Sir Paul McCartney-hoz a színpadon.
 
2005.07.02
 
Sting a Live 8 koncerten
 
A Velvet Revolver után, valamikor negyed 11 körül lépett fel Sting.
- Message In A Bottle
- Driven To Tears
- Every Breath You Take
A felállás:
Sting, Dominic Miller (gitár), Josh Freese (dob) + Lyle Workman (gitár). Az Every Breath You Take-ben vokálozott 2 hölgy és a szintetizátort kezelte a kopaszra nyírt Kipper is!
Az EBYT alatt a világ vezető politikusainak fénykepei, videói látszottak Sting mögött. A dalban néhány sort és a refrént is átírta Sting. A Magyar TV 23:00 órakor az m2-n közvetítette a 3 dalt.

"This time we'll see
if our democracy
is just a game you play
no matter what we say" A 3 dal megtekinthető az AOL Music honlapján (Sessions@AOL), de nemsokára elérhető lesz a Sting.hu Letöltés szekciójában is!
(thx2Mimi)
 
2005.07.04
 
Branford Marsalis Magyarországra jön
 
Egyedülálló koncertet hallhatunk 2005. október 5-én 20.00 órai kezdettel a Művészetek Palotájában, ahol a T-Com zenei esték sorozat keretében a jazzvilág egyik vezető muzsikusa, a Grammy-díjas szaxofonos Branford Marsalis ad közös koncertet a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarral. A szaxofonos Sting albumainak szinte állandó zenésze és első szólózenekarának fontos szereplője.
Branford Marsalis az 50-es és 60-as évek jazz stílusaiból merít, de a modern jazz egyik legnagyobb megújítójaként ezzel olyan új zenei nyelvezetet alkotott, amely nagy közönségsikereket ér el. A budapesti közönség 1988-ban Sting mellett láthatta először, ebben az évben kezdődött hosszú és eredményes együttműködésük a világhírű zenésszel. Másodszor 1999-ben, saját jazz quartettjével lépett fel Budapesten.
Branford Marsalis komolyzenei karrierje is jelentős. 1986-ban készítette el első klasszikus átiratokból készült szólólemezét szimfonikus zenekarral, amelynek címe Romances for Saxophone. 2001-ben jelent meg a modern francia szerzők műveit tartalmazó, második klasszikus lemeze, Création címmel.
Az októberi koncert több szempontból is egyedülálló, mivel a művész nem koncertturné keretében utazik Magyarországra hanem csak erre a hangversenyre, és ad komolyzenei koncertet a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarral. A hangversenyen elhangzik Ravel La Valse, és Rapszódia zenekarra és szaxofonra c. műve, de megszólal Iber Concertino da Camerája, Debussy A tenger, Mahler és Vaughan Williams egy-egy darabja is. A koncertet Ligeti András vezényli.
Az októberi koncertre szóló jegyek július 7-től kaphatók az alábbi jegyirodákban: Művészetek Palotája, Concert & Média jegyirodái valamint a Nagymező utcai jegyirodában.
 
2005.07.06
 
Novemberben Live 8 DVD
 
Az EMI lemezkiadó a napokban bejelentette, hogy a Live 8 koncerteken készült felvételeket tartalmazó DVD a tervek szerint novemberben fog a boltokba kerülni. A nagyszabású rendzvény szervezőjének, Bob Geldof-nak a reményei szerint ez lesz az a DVD, amely minden eddigi eladási rekordot meg fog dönteni. Ehhez a Led Zeppelin és a The Eagles DVD-jénél kell majd jobban teljesítenie. A két korongból az első héten 160 ezer példányt adtak el.
A múlt hétvégén rendezték meg a világ tíz nagyvárosában a Live 8 koncertsorozatot, amely az első híradások szerint nagy sikernek bizonyult. A jótékonysági koncertet ugyanis a helyszínek többségén százezrek figyelték, és a televíziók előtt is milliók ülték végig a műsort.
Néhány órával a Live 8 koncerteket követően megjelentek az eBay aukciós site-on olyan DVD-k, amelyekre szemfülések felmásolták a televízióban leadott koncerteket. Az aukciós ház azonban azonnal törölte ezeket a lemezeket az oldalról.
 
2005.07.09
 
B.B.King-Herbie Hancock-Les Paul
 
A közeljövőben több előadó lemezén is közreműködik résztvevőként Sting. Az orosz Tatu duó mellett komolyabb munkákban is részt vállalt Sting. Herbie Hancock augusztus végén megjelenő Possibilities c. albumán saját dalát a Sister Moon-t énekli el a billentyűs feldolgozásában. A lemezen közreműködik még Carlos Santana, és elhangzik a nemrég elhunyt Ray Charles egyik dala is. A Sting dalban gitárt Lionel Loueke kezeli. 
November 4-re várható a blues-legenda B.B. King új Duets c. albuma is, melyen Sting mellett olyanok szereplnek még, mint a U2, Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, David Gilmour.
A legendás gitáros Les Paul albumán is közreműködik Sting...
A gitárépítő 90. születésnapjára megjelenő Les Paul & Friends c. albumon számos gitáros tálentum működik közre aki, az alapokat valószínüleg a gitár-géniusztól leste el. Szerepel a lemezen, Eric Clapton, Richie Sambora, Jeff Beck, Steve Miller, Keith Richards, no és többek között még Sting is. Sting az énekesnő Joss Stone-nal a Love Sneakin' Up On You c. dalt adja elő.
 
2009.07.25
 
Synchronicity Concert DVD szeptemberben
 
Szeptember 12-én jelenik meg a Police koncertfilmjének DVD változata. A Universal Music nagyszerű tálalásban kínálja a rajongók részére az eredetileg 1984-ben megjelent video, a "The Police - Synchronicity Concert" DVD kiadását, amely 3 hangsáv mellett több, választható kamerállással rendelkező koncertfelvételt, és még egy soha nem látott interjút is tartalmaz. A kiadvány pontos adataihoz kattints a Tovább... linkre!
Az Police pályájának csúcsán, utolsó turnéján, 1983. novemberében Atlantában rögzített koncert felvételt a Godley&Creme rendezőpáros készítette. 22 évvel később a koncert jobban szól, mint valaha, köszönhetően a DVD számára újrakevert hangnak és a 3 hangsávnak (DTS, Dolby Surround 5.1, Dolby Stereo). A Police legnagyobb slágereit tartalmazó koncerten hallható a So Lonely, Roxanne, Message In A Bottle, és a De Do Do Do De Da Da Da is, valamint a Synchronicity album legjobb dalai, mint az Every Breath You Take, King Of Pain, Wrapped Around Your Finger, Walking In Your Footsteps, Tea In The Sahara, Oh My God, Murder By Numbers.
A DVD számos exkluzív, többkamera-állásos felvételt is tartalmaz, mint a Synchroncity II, Don't Stand So Close To Me, Invisible Sun, és a Roxanne. Ezeknél a daloknál a néző választhatja meg, hogy melyik látószügből szeretné a dalt végigkövetni.
És ez még mind semmi, hiszen egy ragyogó interjú és az eredeti mozireklám is megtalálható az extrák között!
 
A DVD kiadvány adatai:
Cím: The Police - Synchronicity Concert
Megjelenési dátum: 2005. szeptember 5.
Formátum: 1xDVD-9
Hang: dts, Dolby Digital 5.1 Surround Stereo, Dolby Digital 2.0 Stereo
Kép 4:3
Régiókód: 0
Lejátszási idő: 125 perc
 
Collectors Limited Edition Digi Pack:
Limitált Digi Pack kiadás, gyűjtőknek
Katalógus szám: 060244983104-7
 
Standard Amaray Pack:
Hagyományos DVD-tok kiadás
Katalógus szám: 06024987358-2
 
Tartalom:
01. Intro
02. Synchronicity I
03. Walking In Your Footsteps
04. Message In A Bottle
05. Walking On The Moon
06. Wrapped Around Your Finger
07. Hole In my Life
08. King Of Pain
09. One World
10. Tea In The Sahara
11. Oh My God
12. De Do Do Do De Da Da Da
13. Every Breath You Take
14. Can't Stand Losing You
15. Spirits In The Material World
16. So Lonely
17. Credits
 
Extrák:
- Eredeti mozireklám (trailer)
- More Police
· Synchronicity Concert Multi-Angle Tracks - Atlanta - 1983 (választható kamerállás)
- Synchronicity II
- Roxanne
- Invisible Sun
- Don't Stand So Close To Me
· Interjú - Melbourne, Australia 1984 (az utolsó Police koncerten)


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr321251939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása