FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. március

2005.03.01. 18:03

2005.03.16

Vinx és zenekara az A38-on
 
Igazi szupergrupp látogat hazánkba március 20-án: a Jungle Funk ugyanis nem más, mint a Living Colour ritmusszekciójának és az ütőhangszeres-énekes Vinxnek (lásd még: Sting, Peter Gabriel, stb.) közös zenekara. Ám amíg a legtöbb esetben a hasonló sztár-válogatottak zenei egó-bajnokságot jelentenek, addig a Jungle Funk ihletett dalokról, lebilincselő előadásról és izgalmas hangszerelésről szól, amelyben az elektronika ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a funk, a jazz és a rock elemek.
A frontember Vinx élete különös történetek sorozataként jellemezhető a legpontosabban. Hármasugrónak készült, az 1980-as olimpiai válogatón az Államok második legjobb eredményét érte el, de az ötkarikás játékokra mégsem jutott el, mivel az USA távolmaradásával bojkottálta a Moszkvai Olimpiát.
 
Az 1984-es játékok előtt súlyos sérülést szenvedett, és örökre felhagyott a sporttal. Ezután minden energiáját zenei pályájára fordította: dolgozott Taj Mahallal, Ernie Watts-szal és Ricky Lee Jonessal, de önállóan is fellépett kisebb klubokban.
 
Egy ilyen santa monica-i fellépés során fedezte fel – a legenda szerint a klubba csupán az eső elől menekülő – Sting, aki lemezszerződéshez segítette és bevette akkori turnézenekarába (a Soul Cages és az MTV Unplugged időszakáról beszélünk), mint énekes-ütőhangszerest. A Stinggel töltött évék és három szólólemez után 1996-ban hozta létre a Jungle Funk-ot.
 
A csapat muzsikája az ezredforduló egyfajta zenei szintézise: a zenészek elképesztő tehetséggel olvasztják össze a hagyományos fekete zenék – funky, jazz – elemeit a modern elektronika eszközeivel és a legszélsőségesebb stílusokkal – drum and bass, jungle, trance, bigbeat.
 
A végeredmény mégis kerek egész, modern, de mégis kortalan hangvételű köszönhetően egyrészt Vinx mély, meleg hangszínének és kiváló dalainak, amelyek egyszerre idézik Sting rafináltan okos popját és Marvin Gaye keserédes soulját, másrészt a világ leghúzósabb ritmusszekciójának, amelyik pontosan tudja, mikor kell alázatosnak lennie, és mikor lehet virtuóz.
 
A csapat 1998-as teltházas PeCsa koncertje után most az A38-on várja a hozzájuk hasonló, előítéletektől és korlátoktól mentes zene-szerelmeseket.
 
 
2005.03.17
 
Forever Sting Band
 
Tavaly ősszel alakult meg a Forever Sting Band, melynek reportoárja természetesen Sting dalokból áll. A banda csütörtök este debütált az m2 Kultúrház c. műsorában, első koncertjüket pedig a Gödör Klubban fogják adni áprilisban
 
A Temesi Berci által alapított zenekar (Kowalsky meg a Vega, basszugitár) tagjai még: Kottler Ákos-dob, Kovács Gábor-billentyűs hangszerek, ifj.Tornóczky Ferenc-gitár, Gájer Bálint-ének.
 
A zenekar ma este az m2 csatornáján az It's Probably Me-vel mutatkozott be a Kultúrház c. műsorban. Első nyilvános koncertjük 2005. április 28-án, este 21 órakor lesz a Gödör Klubban, melyre a zenekar sok szeretettel várja az érdeklődőket.
 
A banda honlapja készülőben van, addig is érdemes felkeresni a zenekarvezető honlapját:
 
 
Forever Sting Band
 
2004. tavaszán Temesi Bertalan alapította az öt tagú, Sting dalokat feldolgozó zenekart. Célja volt, hogy sikeres, jól megszólaló zenekart alkosson, olyan zenészekkel, akik hitelesen tudják interpretálni azokat az érzéseket, mondanivalókat, nézeteket, melyeket a legnagyobbak egyike Sting is képvisel, jazz-esebb felfogásban.
 
Zenésztársait muzsikus barátai segítségével (Jamie Winchester, Jávor Péter) találta meg, hiszen célja az volt, hogy mind zeneileg legyenek képzettek és rutinosak, mint emberileg, mentálisan - Sting világát ismerve -, legyenek kiemelkedők. A műsort természetesen a leghíresebb dalok alkotják.
 
Kovács Gábor (billentyűs hangszerek, hangszerelés) a leghíresebb jazz zenészekkel dolgozott együtt különböző lemezeken, zenekarokban (Szappanos György, Birta Miklós, Fekete Kovács Kornél, Vasvári Pál, Mohai Tamás, Szendőfi Péter, Muck Ferenc, Dave Samuels, Alex Acuna, Tony Lakatos, Borbély Mihály). A hazai pop zene legismertebb zenészeivel is közreműködött (Full Playback-Szappanos György, Gerendás Péter, Csepregi Éva, Bikini, Ferenczi Gyuri).
 
Gájer Bálint (ének) idén végezte el a székesfehérvári Dr.Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolát, ahol Pocsai Kriszta és Pély Barnabás segítették. Jazz éneklésen kívül különböző pop-zenei produkciók tagja és a 2005-ös MEGASZTÁR műsor résztvevője volt, az elődöntőig jutott.
 
Ifj.Tornóczki Ferenc (gitár) szintén képzett zenész, olyannyira, hogy Budapesten adja át tudását több zenei intézményben. Session zenészként játszott Deák Bill Gyulával, a Németh Gábor Projektben, a P.Mobilban, a Rudán Joe által vezetett Coda zenekarban és legutóbb zeneszerzőként dolgozott Árpa Attila ARGO című filmzenéjén.
 
Kotler Ákos (dob) Borlai Gergő tanítványaként, majd helyetteseként lett ismert a szakmában. Saját zenekara mellett a Jamie Winchster és Hrutka Róbert Band-ben helyettesít alkalmanként, stabil tagja a Balkan Fanatik-nak. Zenei tanulmányait a Köbányai Zenei Stúdióban szerezte.
 
Temesi Bertalan (basszusgitár) - a zenekar menedzsere - 2003-ban kapta meg az év basszusgitárosa címet (a Black-Out zenekarral életmű díjat is átvehetett) az Arany Nyíl Díjátadó Gálán. Három évig a hat nagylemezes Black-Outban játszott, manapság a Kowalsky meg a Vega zenekar oszlopos tagja. Session zenészként olyan előadókkal játszott, mint Hobo, Charlie, Hevesi Tamás, Kútvölgyi Erzsébet, Vári Éva, Jamie Winchester. Oktatással foglalkozik, jelenleg közel negyven magántanítvánnyal büszkélkedhet. Honlapja: [www.berci.hu]
 
2005.03.21
 
Hiram Bullock Budapesten
 
Végre Hiram Bullock fellép az A38-on, aki a dzsesszgitározásban a végsőkig feszítette a húrt. És, hogy mi közze a gitárosnak Stinghez? Nos, az 1987-es Nothing Like The Sun albumon a nagyszerű zenész is közreműködött.

A Little Wing c. Jimmy Hendric dal Stinges feldolgozásában gitározott Hiram Bullock. Március 28-án, hétfő este 8-kor saját zenekarával a Hiram Bullock Group-al érkezik az A38 hajóra.
Hiram Bullock neve szétválaszthatatlanul egybeforrt a modern fúziós dzsesszel. Az 1946-ban Japánban született amerikai gitáros 16 éves kora óta foglalkozik e hangszerrel, és olyan mesterei voltak, mint Pat Metheny vagy Jaco Pastorius.
 
Bullock igazi "zenei mindenevő" - ezt bizonyítja, hogy Stinggel éppúgy dolgozott, mint Pete Townsenddel, Paul Simonnal vagy Barbra Streisanddal. 1983-ban kezdődött szólókarrierje fényesen bizonyítja sokoldalúságát - dalszerzőként és énekesként éppoly kiváló, mint gitárosként.
 
Eddig megjelent tizenegy szólóalbumának mindegyike más-más stílust, más-más zenei megközelítésmódot reprezentál - a From All Sides kortárs dzsesszétől a Carrasco latinos dalain át a Color Me funk-rockjáig. Hiram Bullock a fúziós dzsessz nagy kaméleonja, de egyvalami bizonyos: nincs nála energikusabb gitáros a kortárs dzsessz-szcénában.
 
 
2005.03.23
 
Bring On The Night CD és DVD
 
Kettős születésnap március 29-én!
[Universal Music] Valóban dupla az öröm, hiszen most nem csak a Grammy díjat is besöprő dupla, élő CD jelenik meg újra, hanem a fantasztikus, szintén Grammy-vel jutalmazott film is most először válik elérhetővé DVD-n!
 
A DVD megjelenés különlegességég az 5.1-es surround hangzáson és a fantasztikus képi világon túl az is adja, hogy az élő felvételek mellett olyan klasszikus Sting videók is helyet kaptak rajta, mint a címadó "Bring On The Night", az "If You Love Somebody Set Them Free" vagy a hidegháborút végét elsőként követelő "Russians".
 
Sting első szólóalbumával a pop határait feszegette olyan elismert jazz muzsikusok közreműködésével, mint a szaxofonos Branford Marsalis (Art Blakey, Dizzy Gillespie, Miles David, Wynton Marsalis, Clark Therry), a billentyűs Kenny Kirkland (Wynton Marsalis, Gillespie, Elvin Jones), a basszista Darryl Jones (Miles David) és a dobos Omar Hakim (Marcus Miller, Weather Report, David Bowie).
 
A Michael Apted által rendezett film segítségével nyomon követhethjük ahogy a zenekar az ódon kastélyban tartott próbák során egységgé forrott össze az első, párizsi koncert idejére. Ahogy a Los Angeles Times fogalmazott: "A film szemtelenül azt kívánja tőlünk, hogy személyes ismerőseivé váljunk a zenészeknek és kezünket tördelve szorítsunk értük és a banda első koncertjének sikeréért. Be kell vallanunk: Eléri a célját"
 
A Dupla CD, amelyet akár filmzene albumként is felfoghatunk, az ominózus párizsi, valamint a római és egy hollandiai koncert legjobb pillanatait sűríti egybe. (Ez az új CD fölváltja a korábbi 540 992-2 cikkszámú albumot).
 
A film és a CD éppoly' különleges, sikeres és keresett ma is, mint Sting maga.
 
Sting: Bring On The Night - dupla CD - 2005.03.29  - 988 036-5
 
Sting: Bring On The Night - DVD - 2005.04.04  - 988 042-8
 
 
2005.03.31
 
Musikladen - Police
Április 2-án, szombaton egész nap csak az NSZK egykori Musikladen című, híres popműsoraiból válogat a Filmmúzeum. A Musikladen műsorait sugárzó napon a Police két, a korai 80-as évekből származó felvétellel is szerepel majd a tévében.
A De Do Do Do, De Da Da Da-t először a 11 órakor kezdődő műsorban láthatjuk a Police előadásában a Motörhead és a Pretenders között. A zenekar playback-en lépett fel, Stewart állva dobolt, Sting pedig Elvis-es pólóban ugrált színpadon.
A Police a 16 órakor kezdődő műsorban is látható lesz majd!
A Police több alkalommal szerepelt a WDR Musikladen c. műsorában. A So Lonely-t 1980. április 1o-én adt le a csatorna, a De Do Do Do, De Da Da Da c. dalt pedig 1981. március 19-én vették fel a When The World Is Running Down-al, de 1979. január 18-án rögzítettek egy élő Police koncertet is Brémából, melyből 8 dalt a WDR több alkalommal is műsorára tűzött (Rockpalast). [Filmmúzeum]
 
Broken Music Tour - Új zenekarral
 
Sting visszatér a gyökereihez. Április 1-én indul Sting új zenekarának turnéja, a Broken Music Tour. A négy tagú banda visszatért a 80-as évek elejét idéző Police hangzáshoz, sőt koncertjük is főleg Police dalokból, illetve ritkán játszott Sting művekből áll össze. Az amerikai turné egyes dátumain pedig Sting nagyobbik fiának, Joe-nak a zenekara fogja bemelegíteni a közönséget.
 
Töltsd le az egyik promó fellépés videóját és három MP3 felvételt most Te is!
 
A hírek szerint Stingék az elmúlt hetekben Olaszországban probálgatták a Mad About You, a When The Angels Fall, a Too Much Information, és a Love Is Stronger Than Justice-t c. dalokat is.
 
Sting új zenekara március 19-én debütált a londoni Gizmondo zeneáruház megnyitóján négydalos műsorukkal. Sting továbbra is a basszugitárt tartja kézben mikrofonja előtt, és Dominic Miller még mindíg a szólógitárosa, de a zenekar tagjai között találjuk Shane Fontayne gitárost és Josh Freese dobost is. A londoni műsorban a Demolition Man, a Message In A Bottle, a Roxanne, és az Every Breath You Take c. energikus, Police dalokat adták elő.
 
Március 26-án sugározták az USA-ban a The Jimmy Kimmel Show-t melyben Sting is vendég volt, a zenekar pedig a Spirits In The Material World-ot, a Message In A Bottle-t és a Demolition Man-t adta elő ismét, hogy reklámozzák új turnéjukat.
 
Március 28-án Stingéket meghívták a KROQ/LA rádió reggeli műsorába (Kevin and Bacon), ahol 3 dalt is hallhattak a rajongók (lásd a letöltéseket a cikk végén). Ugyanezen nap estéjén tartották a Broken Music turné előzetesének számító, zártkörű betekintő koncertet a Los Angelesi Roxy-ban, ahova a mindenféle meghívott vendégek mellett a Sting.com játékának szerencsés megfejtői is bejuthattak. Ott volt Courtney Cox, Leonardo DiCaprio, Robert Downey jr., valamint Chris Botti és Stewart Copeland, a Police egykori dobosa is. Az pedig csak hab a tortán, hogy a Police 'zúzós' számában, a Next To You-ban Sting 15 éves lánya, Coco basszusgitározott, a jelen lévők szerint nem is rosszul! A főleg Police számokból álló dalok között olyan különlegességet is találni, mint a Beatles A Day In The Life c. dala (Sting '93-ban már játszotta a turnéján), a '96-os I Hung My Head vagy pl. az élőben most először előadott, és a Brand New Day albumról lehagyott End Of The Game c. dalt is!
 
Az áprilistól május közepéig tartó turné utolsó 7 koncertjén pedig nem más lesz Stingék előzenekara, mint a Fiction Plane, melynek frontembere Sting 29 éves elsőszülött fia, Joe Sumner. A banda most mutatja be új dalait, melyet egy EP formájában jelentetnek meg az amerikai turné kedvéért.
 
Sajnos arra kicsi az esély, hogy Sting ezzel a műsorával eljutna Magyarországra vagy Európába. A tervek szerint a Broken Music Tour az Egyesült Állomok és Kanada határait nem lépi túl és csak olyan olcsóbb helyeken (főleg egyetemeken) játszik majd a zenekar, ahol korábban még nem lépett fel Sting.
 
 
A The Roxy-ban tartott Sting koncert dallistája a következő volt:
 
1. Spirits In The Material World (Police)
2. Message In A Bottle (Police)
3. Demolition Man (Police)
4. I Hung My Head (Sting)
5. Synchronicity II (Police)
6. The End Of The Game (Sting - B-Side)
7. Driven To Tears (Police)
8. Invisible Sun/Fields of Gold (Police/Sting)
9. A Day In The Life (Beatles)
10. Soul Cages (Sting)
11. Voices Inside My Head/When The World Is Running Down (Police)
12. Roxanne (Police)
 
13. She's Too Good For Me (Sting)
14. If I Ever Lose My Faith In You (Sting)
15. Every Breath You Take (Police)
 
16. Next To You (Police) (Sting 15 éves lánya, Coco a basszusnál!)
17. Lithium Sunset (Sting)
 
 
KROQ/LA, Kevin and Bacon
2005.03.28
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr731251894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása