FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

[est.hu] Ahogy már korábban is írtuk, az énekes 60. születésnapját egy új projekttel ünnepli: egy Broadway-darabhoz ír zenét. Sting 22 évvel ezelőtt már részese volt egy Broadway-darabnak, akkor a Threepenny Opera című színpadi műben vállalt szerepet. Most ismét visszatér a színházhoz, ezúttal azonban íróként: a Last Ship című musical zenéjét jegyzi majd.

Sting több mint húsz dalt írt a darabhoz, és a kreatív munka még nem fejeződött be, folyamatosan születnek a újabb számok, s csak a színészválogatás után válik véglegessé, mely szerzemények kerülnek be a darabba.

"Ez nem egyszerűen popzene színházi darabra igazítva. Sting kimondottan színházi előadáshoz komponál, és nagyon jó ebben is" - mondta Brian Yorkey, a darab írója.

Musical készül Sting 1991-es, The Soul Cages című albumából.

[vivalamusical.hu] A New York Times információi szerint a The Last Ship munkacímet viselő önéletrajzi musical szövegkönyvének írója és rendezője a Next to Normal című musiclért Pulitzer-díjjal kitüntetett Brian Yorkey lesz.

A szerzők komoly előkészületeket tettek a közös munka megkezdése előtt. Yorkey elutazott Stinggel Newcastle-be, hogy megismerje a zenész családját és a gyerekkorához kapcsolódó fontos helyszíneket, amelyek a musicalben is fontos szerepehez jutnak. Sting pedig a zenei anyagon kezdett el dolgozni. Eddig körülbelül 20 új dal született a musicalhez, bár valószínű, hogy a végleges változatba nem mind fog majd bekerülni. Yorkey szavai szerint az új dalok összetéveszthetetlenül tükrözik Sting stílusát, ugyanakkor valódi színházi zenék is, nem szimplán musicalszínpadon előadott popdalok.

Mivel Sting újoncnak számít a zenés színház világában, úgy döntöttek, hogy már korai fázisban kipróbálják a musicalt. Az első workshopot októberben szeretnék megtartani, a szerepekre meghallgatást hirdettek.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr443242649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása