FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Bukaresti Sting koncert

2011.06.12. 14:54

[kronika.ro] Tízezer rajongója előtt lépett fel hétfőn a bukaresti Alkotmány téren Sting, aki Symphonicity című koncertjét tartotta a fővárosban, azonos című európai turnéja keretében.

A tizenhatszoros Grammy-díjas brit előadó ötven zenésszel együtt lépett az óriási kivetítőkkel felszerelt színpadra, amelyen elfért szimfonikus zenekara. A speciális színpad, amelyet Hollandiából szállítottak Bukarestbe, nem kevesebb mint 14 ezer kilogramm súlyú hangszert, felszerelést bírt meg. Az ötventagú zenekart a hírneves Sarah Hicks vezényelte, aki a Minnesota Orchestra karmestere. Az elmúlt évben Stinget a londoni Royal Philharmonic Concert Orchestra kísérte Steven Mercurio vezényletével, aki ázsiai és ausztráliai helyszíneken helyi nagyzenekarokat vezényelt a zenész mögött. A koncerten felhangzottak Sting szólókarrierjének legismertebb darabjai, ugyanakkor a The Police együttessel közös korszakának leghíresebb dalai is. A zenészt Dominic Miller kísérte gitáron, Rhani Krija ütőshangszereken, Jo Lawry vokálon és Ira Coleman basszusgitáron.

Sting, aki ez alkalommal harmadízben koncertezett Romániában, olyan örökzöldeket énekelt el az Alkotmány téren, mint az Every Little Thing She Does Is Magic, a Roxanne, a Next to You vagy az Every Breath You Take. De felhangzott az Englishman in New York, a Fragile, a Russians és a Fields of Gold is.
A zenész legutóbbi, két évvel ezelőtti bukaresti fellépését is a klasszikus zenével való szoros kapcsolat jellemezte. Nem tradicionális Sting koncertet láthattak-hallhattak a rajongók: az előadó az angol reneszánsz zene világába hívta akkor a közönséget, a híres Erzsébet-kori lantművész és zeneszerző, John Dowland szerzeményeit énekelte el Songs from the Labyrinth című koncertje keretében.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr942977661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása