FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

20 éve, 1991. január 22-én jelent meg Sting harmadik stúdióalbuma, az önéletrajzi ihletésű The Soul Cages. A lemez bevezető kislemeze - az All This Time - már 1990. decemberében megjelent, később pedig a Mad About You, a címadó The Soul Cages dal és a Why Should I Cry For You? kerültek kislemezre, és ezekből készült videoklip is. Sting a ritmusgitár után visszatért ismét a basszusgitárhoz, így ezen a lemezen szerepel először Sting legkitartóbb muzsikusa, Dominic Miller, és először tűnt fel a stúdiózenészek között a hegedűs, skótdudás Kathryn Tickell neve is.

Érdekesség, hogy ez az utolsó olyan Sting stúdiólemez amelyen ének nélküli, instrumentális dal is található: Saint Agnes and The Burning Train. Másik érdekesség a Jeremiah Blues, amely a Part 1 (első rész) megjelölést kapta. A rajongók azóta is epekedve várják a Part 2-t, pedig ilyenről akkoriban szó sem volt. Ez a dal kivételesen nem volt még kész, amikor a stúdióban elkezdték felvenni, így számos mutáción, változáson esett akkor keresztül. "Nagyon mókas volt a felvétel, újra kipróbálom majd egyszer ezt a módszert, így lehet, hogy lesz majd második rész is talán..."

A lemez dalait szinte egytől egyig Sting apjának halála ihlette. Stinget letaglózta szüleinek halála és írói válságba került. Az első dal amelyet aztán megírt a Why Should I Cry For You volt, ezek után pedgi már könnyen megszülettek az album további dalai is.

A lemez kép világát meghatározó borító és a festmények a skót származású, három éve elhunyt Steven Campbell munkái. A teljes album szövegkönyvének magyar fordítása itt olvasható. Greg munkája.

Úgy tűnik Sting a közeljövőben musical-t készít a lemez dalaival...

 

Sting: The Soul Cages

1991.01.22 - A&M Records, Inc. - 540 996-2

1.Island Of Souls6:41
2.All This Time4:54
3.Mad About You3:53
4.Jeremiah Blues (Part 1)4:55
5.Why Should I Cry For You?4:45
6.Saint Agnes And The Burning Train2:43
7.The Wild Wild Sea6:40
8.The Soul Cages5:51
9.When The Angels Fall7:48
   

 

Mad About You

All This Time

Why Should I Cry For You?

Mad About You v2


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr172540040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása