FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Sting házai

2009.12.29. 18:15


Sting házai és más fontos helyek


Sting házainak nagyobb térképen való megjelenítése

Il Palagio - Sting XVI. századi nyári rezidenciája 1997. óta, de egyre inkább főbb otthona. Az újabb Sting-lemezek többsége már itt készül, és itt rögzítették a 2001-es ...All This Time koncert DVD-t is. A villát nem csak erről a DVD-ről, de az Inside the songs of Sacred Love, a The Journey & the Labyrinth és az A Winter's Night kiadványokról is ismerhetjük. Sting 600-hektáros birtokán szőlőt, mézet, gesztenyemézet, olivaolajat termeszt és készít (Savoria.com). Nemrég bejelentették, hogy 2007-es palackozású borát (Chianti) 2010. őszén piacra bocsátják. A bort azon 200-hektáros birtok szőlőjéből készítették, melyet még 2002-ben várásolt Sting a toszkánai Chianti-ban. Nemsokára Figline Valdarnóban saját üzletet is nyitnak a Sumner-család termékei iránt érdeklődők számára. Sting olasz otthona emelett az év egy részében szállodaként és jóga központként is üzemel. (Tenuta Il Palagio s.r.l., Térkép: Via S. Andrea 4, 50063 Figline Valdarno, Tuscany, Italy)

 

Lake House - 1992-ben vásárolta Sting és Trudie a Stonehenge-hez és Amesbury-hez közeli XVI. századi kastélyt az Avon folyó partján, amely falai között a Ten Summoner's Tales, valamint a Mercury Falling album munkálatai is folytak. A TST videó is e ház falai között készült. A kúria 1578-ban épült George Duke számára, aki a West-Country gyapjúkereskedője volt, de a ház kertjében ősi házak, épületek alapjaira is bukkantak, sőt egy római kori nő holtteste is előkerült, amikor egy halastavat ástak ki a birtokon. Később Rev Edward Duke archeológus is itt élt és dolgozott. A XVIII. században kibővítették, 1912. április 5-én leégett, majd Detmar Blow helyreállította, majd a 30'-as években újra kibővítették. A délnyugati részen lévő étkezőt 1933-ban Darcy Braddell toldotta hozzá. Az Angliába érkező spanyol királyi  család egy darabig e falak között lakott. Tizennégy hálószoba és nyolc fürdőszoba tartozott a házhoz. 1992-93-ban felújították.

Sting éppen Mexikóban turnézott, amikor Trudie felhívta és közölte vele, hogy megtalálta a tökéletes házat. "Sting megkérdezte, tetszik-e nekem - emlékezett vissza Styler. - Azt feleltem, hogy imádom. Megkérdezte, miért akarom megvenni. Rengeteg indokot felsoroltam. Hallgatott. Aztán elmondtam neki, hogy a kertben van egy háromszázötven éves fa. "Vedd meg", hangzott a gyors válasz."
(Christopher Sandford: Sting (Demolion Man))

A '92-től kezdve lényegében a Lake House a Sumner-család angliai otthona, habár a pletykák szerint állítólag adózási okokból kifolyólag 6 hónapnál többet nem tartózkodik itt Sting.  A házhoz 60-hektáros terület és farm is kapcsolódik. Trudie szakácskönyve (The Lake House Cookbook) is az itt készült alapanyagokból építkezik. A ház ismerős lehet a '95-ös All This Time CD-ROM-ról, valamint a Labyrinth-DVD-ről is. Itt található a jól ismert labirintus, valamint Sting elmélkedéseinek helyszíne, a tóparti csónakház is. Egy német tévéinterjú szerint már 1996-ban kiválasztott egy fát a birtokán, ami mellé szeretnék ha halála után eltemetnék. A Lake House már elektromos kapuval, szögesdróttal és zártláncú tvhálózattal van felvértezve a túlzottan kíváncsi szemek elől. A gazdaságban, juhot, kecskét, sertéseket, az új pisztrángos tóban pedig halakat tenyésztenek. A luxushoz komoly személyzet is kell, így van két kertész, mezőgazdasági termelő, szakács, inas, házvezetőnő, stb... [Képek] [Térkép: Lake House Farm, Wilsford-cum-Lake, Nr. Salisbury, Wiltshire, SP4 7BP, England]

A boltíves mennyezetű helyiségek és a könyvtárszoba mellett ott volt Sting és Styler irodája, hi-fi berendezésekkel, komputerekkel meg egy stúdióval, amit az egyik hangmérnök elképesztően modernnek nevezett. A konyha-ebédlőben Windsor székek álltak a tölgyfából ácsolt érkezőasztal körül, a ház lakói gyertyafényben, friss virágokkal körülvéve fogyasztották el vacsorájukat. ...

Amikor Sting kifizette a Lake House árát, még úgy tervezte, hogy két évet szán a teljes beköltözésre; a család hétvégeken átruccan az új házba, majd visszatér Highgate-be. Ezt a tervet maga Sting vetette el. Styler elmondása szerint: "Annyira beleszeretett a házba, hogy rábeszélt, költözzünk be azonnal."

 

Highgate, London - Ha a brit fővárosban van huzamosabb dolga Stingéknek, akkor az észak-londoni Highgate kerülteben lévő XVIII. századi sorházukban találhatóak meg, melyhez hosszú kert is tartozik. Korábban Yehudi Menuhin is lakott a falusi házban, a Sumner-család pedig lényegében a '80-as évek közepétől '92-ig tekintette otthonának a nagy kerttel rendelkező házat. A környéken olyan személyek laknak, mint pl. Annie Lennox vagy George Michael. (2 The Grove, Highgate Village, London, N6 6JU, England)

 

St. James's Square, London - Egy másik Sting apartman London belvárosában. 2003-ban vásárolta, cirka 9,5 milló dollárért a St. James Parkra néző lakást. Az épület közel fekszik Trudie és Sting produkciós irodájához is. 2009. tavaszán Sting házát elkezdték renoválni a képek tanúsága szerint. (St. James Square, London)

 

Bayswater, London - 1977 tavaszán Sting és akkori felesége Frances Tomelty Londonba költözött. Első otthonuk a nyugat-londoni (Westminster, Bayswater) Leinster Square-en lévő aprócska alagsori lakásban volt. Ekkori heti 16 font segélyből, és az alkalmanként modellkedés bevételeiből éltek. Micsoda véletlen, hogy második felesége Trudie Styler két lakással arrébb lakott. Laurence Impey itt, valamint Stewart Copeland Mayfair házának tetején készítette a zenekar első professzionális fotóit 1977-ben. (28A Leinster Square, London)

...véletlenül sem lehetett elegánsnak minősíteni. A vaskapu mögött tizenkét kőlépcső sorakozott, ezeken lehetett lejutni az alagsorba. Az ajtóról hámlott a festék, előtte egy kiszáradt bokor kókadozott; ez az egész valahogy összhangban volt a komor hangulatú lakással, amelyben csak néhány bútordarab volt, egy asztal, Tomelty teátrális szekrénye meg egy bölcső. A fényt a mennyezetről alálógó, halvány villanyégő meg két gyertya szolgáltatta, ezeket üres palackokba dugták, amelyekben valamikor portugál bor volt. A lakás nedves volt, beázott, és telente sajnos gyakran esett. A víz keresztülszivárgott a téglák között. Sting ezen a helyen írt meg néhányat a legjobb dalai közül. (Christopher Sandford: Sting: Demolition Man)

 

Grasmere - Észak-angliai falusi nyaralójukat Trudie-nak vásárolta Sting 400.000 angol fontért 2001. őszén. Az 1604-ben épült házat természetesen nem kis költségek árán át kellett alakítani ahhoz, hogy tényleg otthonossá lehessen tenni, ráadásul a műemlék ház átalakításához a helyi szerveknek is hozzá kellett járulniuk. Érdekesség: A StingUs.net fórumán az Aslan nevű tag évtizedekkel ezelőtt lakott a High Score Crag nevű épületben, egykori pajtában, melyben akkortájt még se villamos áram, se folyó víz még nem volt. A farmot nyilvántartja a nemzetközi méhészeti kutatási szövetség is. (High Score Crag Farm, Grasmere, Ambleside, Lake District, Cumbria, England)

 

New York - Már régóta van a családnak apartmanja a Central Park szélén. A korábbi Billy Joel által is használt, 80 éves Brentmore épület 2.-3. emeletén lévő, 1989-ben vásárolt lakástól nemrég megváltak (88 Central Park West) és egy vadonatúj építésű másik kétszintes apartmanba költöztek a 15 Central Park West-be, a 16. emeletre. Ha a keleti-parton, New Yorkban van dolga Stingéknek itt megtalálhatók. A luxusingatlan 26,5 millió dollárért vásárolta meg Sting 2008-ban. (15 Central Park West, New York, NY 10023, USA)

15 Central Park West:

88 Central Park West:


Malibu
- Egykor a Dallas Jockey-jának, Larry Hagman-nek a nyaralója. Sting 1999-ben vásárolta meg (a két ingatlanon is álló házakat). Az Inside the songs of Sacred Love DVD-n kukkanthattunk be a Csendes Óceán partján lévő öt hálószobás nyaralóba. Állítólag jó pénzért (25-100,000 $/hó) ki is lehet bérelni az ingatlant, de persze csak akkor, ha a család egyik tagja sem akarja a lábát az óceánban hűsíteni. A '80-as évek végén már volt Stingnek egy malibu-i ingatlana, azt Barbra Streisand-tól vásárolta meg akkor. A Malibu Colony területén olyan személyek szoktak olykor feltűnni, mint Tom Hanks, Pamela Anderson, vagy Jim Carrey. (23730 Malibu, Colony Road, Californa, USA) [Virtual Globetrotting]


 

Wallsend - Sting szülővárosa. Newcastle egyik munkáskerülete. A Sumner család az 50-es évekbe költözött a 82 Station Road szám alá, ahol Ernie Sumner átvette egy tejesüzlet vezetését. Az üzlethet kétszintes lakás is tartozott. Sting lényegében itt nőtt fel. Napjainkig egy kínai gyorsétkezde működött a helyén, a Happy Chef Chinese Takeaway. A legfrisebb hírek szerint ez az üzlet is már bezárt. (82 Station Road, Wallsend, Tyne and Wear, Newcastle-upon-Tyne, NE28 6TD, England)

 

Steerpike Studio - Valójában nem egy helyszinről van szó. Sting saját stúdiójának a Steerpike stúdióberendezései ugyanis teljes mértékben hordozhatóak. Így a zenész akár Lake House-ban, akár az Il Palagio-ban, akár Malibu-ban is felveheti új dalait. A Police koncertalbumát is a studió mobil eszközeivel rögzítették. A Steerpike Studio berendezései bérelhetők is, melyhez "jár" Donal Hodgson, a stúdió hangmérnöke is. Az 1996-os Mercury Falling album, de valószínűleg már a TST is a Steerpike berendezéseivel készültek. A Steerpike kifejezést Sting egyik kedvenc regényéből a Titus Groan and the Gormenghast-ból kölcsönözte és ugyanez a neve egyik versenylovának, egykori kutyájának, sőt kiadó cégének is (Steerpike (Overseas) Ltd), melyet 1979-ben alapított. Videó a stúdióról, a hangmérnökkel és a Police-szal.


Roundstone, Írország - A 80-as évek elején különböző adózási problémák miatt a Police két tagja, Sting és Andy Summers családjukkal együtt Írországba költöztek. Míg Andy a déli Kinsale kikötőjére néző házban élt néhány évig, addig Sting Frances Tomelty-vel és Joe fiukkal a nyugati partra költözött, Galway, Roundstone-ba. Erről meg is emlékezett a 2007-es dublini Sting koncerten az énekes. Az újsághírek szerint a helyiek kedves fickónak ismerték meg Stinget, aki gyakran járt el családjával a helyi éttermekbe. Sting szülei is gyakran meglátogatták gyermekük családját. Habár Sting híres sztár volt, TV-t nem vett magának, így minden héten a faluban lévő Vaughan's étterembe járt le, hogy megnézze az aktuális slágerlistát egy pint Guinness sör mellett. A legendás ír színész, Peter O'Toole hétvégi háza is a közelben volt (Clifden) és gyakran összejártak, sőt a Demolition Man-t is O'Toole házában írta Sting 1980 nyarán. (Roundstone, Connemara, Galway, Írország)
Ezzel szemben Andy elárulta egy másik cikkben, hogy kifejezetten unalmas és kegyetlenül szürke életük volt Írországban, sőt gyakran zaklatták őket halálos fenyegetésekkel. A sztárok pedig inkább csak kellemetlen idegeneknek tűntek a helyiek szemében.


Szerző: attis

Szólj hozzá!

Címkék: család ház

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr351630883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása