FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Zenészek: Jo Lawry

2010.10.28. 14:00

Jo Lawry - Ausztrál származású jazz-folkénekes. Jo egy dél-ausztrál mandulafarmon nőtt fel és rövid operaénekesi tanulmányai után átváltott az adelaide-i egyetem Elder konzervatóriumának jazz szakára. Számos elismerést szerzett már tanulmányai alatt is, így elnyerte 2003-ban azt az ösztöndíjat is, amellyel az Egyesült Államokba került, hogy elvégezze tanulmányait a jazz-szakon. 2004-ben a Thelonius Monk nemzetközi jazzverseny középdöntőse, 2005-ben második helyezést ér el az ausztrál Nemzeti Jazz Díjkiosztón.

2006-ban Jo a New England Conservatory-ban folytatja tanulmányait, a Doctor of Musical Arts in Jazz Performance szakon. Miután végez, ő lesz az első énekes a konzervatóriumban aki megszerzi ezt a fokozatot. 2008-ban Carnegie Hall-ban egy hétig együtt dolgozott a világ minden részéből összegyűlt vokalista kollégájáva. A csapatot Bobby McFerrin vezette. Jelenleg is a Carnegie Hall Musical Connections pilot programjának résztvevője, az amerikai ausztrál konzulátus felkért művészeti képviselője továbbra is.

Jelenleg New Yorkban él, ahol saját jazz kvintettjét vezeti és gyakran fel is tűnnek a helyi jazz klubbokban. Jo Lawry első albuma az I Want to Be Happy nagyszerű kritikákat kapott 2008-ban, a Downbeat Magazin például az évtized legjobb lemezének kiáltotta ki. Jo közben a Fred Hersch Pocket Orchestra jazzkvartett vokalistája is lett, de a James Shipp's Nós Novo ír/brazil/jazz kvartett tagja is. Nem csak vokálozik, szóló éneket is énekel, hegedül, játszik mandolinon és melodikán is.

Jo Lawry a szélesebb közönség előtt 2009. őszén lett ismert, amikor is csatlakozott Sting zenekarához az A Winter's Night... Live from Durham Cathedral DVD felvételekor. Jo bemutatkozása Sting zenekarában annyira jól sikerült, hogy nem csak az If On A Winter's Night album promócióiban vett részt, hiszen Sting 2010-es Symphonicities albumán és a Symphonicity koncertturnén is vokálozik és duettet énekel Stinggel (You Will Be My Ain True Love, Whenever I Say Your Name?, The Pirate's Bride). [JoLawry.com]

 

 


Szerző: attis

Szólj hozzá!

Címkék: jo lawry

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr52388561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása