FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Zenészek: Ira Coleman

2010.10.24. 08:00

Ira Coleman - Amerikai jazz bőgős, basszusgitáros. Svédországban született 1956-ban, anyja svéd ezüstműves, Baltimore-ból származot apja grafikus, festő volt. 12 éves korában Franciaországban élt, majd nyolc évig Németországban lakott. Miután szolgált a francia hadseregben, a kölni Zeneakadémián tanult. 1982-ben a Berklee College-on volt hallgató Boston-ban. Tíz éve Rhinebeck-ben van az otthona, New York államban.

Közreműködött a párizsi Laurent de Wilde négy albumán, és olyan zenészekkel dolgozott korábban együtt, mint Dee Dee Bridgewater, John Esposito, Philip Bailey, Herbie Hancock és Tony Williams. John Esposito és Peter O'Brian közreműködésével trióban játszik jazzt.

2009. elején Coleman egy jó barátja, aki Sting téli albumának producere is volt (talán Robert Sadin), felkérte, hogy játsszon a Gabriel's Message feldolgozásában. Stingnek tetszett a dolog és mire Coleman felocsúdott már hat, vagy hét dalban basszusozott. Bekerült Sting zenekarába, amikor az If On A Winter's Night albummal rövid turnét tettek (az A Winter's Night... DVD-n is közreműködik) és most Sting menedzsere kérte fel a Symphonicity turnéra és azt kiegészítő Symphonicities albumra.

"Azt mondtam: hát persze. El lennék ragadtatva. Jó lenne megcsinálni. Ez olyan, mint egy kiváltság, szuper, hogy felkértek rá. Basszusgitárosként játszani Stinggel szuper dolog, mivel ő egyébként egy fantasztikus basszgitáros."

"Van Stingnek egy jó kis játéktechnikája elektromos gitáron, amikor a hüvelykujjával játszik, letompítja a húrokat és ezzel egy nagyon különleges sound-ot produkál. Megpróbáltam leutánozni én is. Egyszer elkaptam és megkértem, hogy segítsen és tényleg megmutatta. Nagyon kedves volt, igazi úriember. Vele minden dolog első osztályú. Nagyon boldog vagyok."

"Adott nekem egyett a Fender signature basszusgitárjaiból és azon játszok három dalban is. Nagyszerű Stinggel együtt dolgozni. Jazz zenészként sosem kértem volna jobb helyzetet, minthogy olyan popzenét játsszak, mint amilyet ő írt. A dalszövegei briliánsak, ő egy gondolkodó zenész. Intellektuálisabb egy átlagos rockzenésznél. Nagyon beszédes és a zenéje nagyon körültekintően megtervezett. Fantasztikus dolgozni olyasvalakivel, akinek ilyen pontos fogalma van arról, hogyan szóljon jól a zenéje." [Sting.com]


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr782387297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása