FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Egy jó pohár Synchronicity

2010.10.13. 14:31

A Wines That Rock olyan borokat állít elő 2009 óta, amelyeket valamilyen klasszikus rockzenekar inspirált. Tavaly óta már megvásárolható a Rolling Stones' Forty Licks Merlot, aztán a Pink Floyd's The Dark Side Of The Moon Cabernet Sauvignon, de van Woodstock Chardonnay is. Most viszont megjelent a 2007-es évjáratú The Police Synchronicity Red Wine Blend is.

A termelők szerint ez a bor szó szerint a Police Synchronicity albumát képviseli, nem véletlen tehát, hogy ez az új bor és Police klasszikus albuma akár névrokonnak is tekinthető. Egyszerűbben fogalmazva: nem véletlen, hogy bizonyos események egyidejű történjenek meg - ez a szinkronitás.

Az album hallgatása közben Mark Beamer-nek (kaliforniai rocksztár borkészítő) is feltűnt, hogy lemezen tapasztalható sötét és világos témák váltakozása. A Rolling Stone Magazin is ezt írta a Synchronicity albumról: ez az album a csillogó felszín és a jeges árnyékról szól. Első blikkre a dalok poposak, romantikusak és könnyen megjegyezhetők, a szövegre jobban odafigyelve azonban feltűnnek a nehéz, sötét és néha baljós témák a megszállottságról, a féltékenységről és a szorongásról.

A szinkronitás kifejezés maga, Sting mágneses énekhangja és a zene sötét és világos témái voltak amik inspirálták Mark Beamert is a bor elkészítése közben. A Synchronicity jelentős keveréke látszólag egymástól független eseményeknek, melynek következtében Mark olyan borokat kevert össze, melyeket egyébként szinte soha nem láttunk volna együtt. A Carignane, Zinfandel, Syrah, Petite Sirah, Grenache és a Viognie borok játékos, csábító és megkísértő egyvelege teszi ezt a bort lenyűgöző és ízletes tanulmánnyá.

A bor elkészítése természetesen 100%-ig zöld erőforrásokat igényelt és teljesen környezetbarát csomagolással került forgalomba október 10-én a new york-i Wine and Food fesztiválon. A bor megvásárolható a forgalmazó weboldalán. A három 7,5 deciliteres üvegből álló 14,5% alkoholtartalmú csomag mintegy 50$-ért már elvihető.

Kóstolási megjegyzés: Friss rózsaszirom és erdei gyümölcs illatú. Íze szaftos eperre, málnára emlékeztet buja utóízzel. A Grenache és a Viognie határozottan világosabb tónust ad a nehezebb árnyalatoknak, ez által lesz finom, élvezhető és nagyon barátságos étel bor.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr202368715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása