FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Hat csillagot adott az Est.hu

2010.07.27. 09:50

[est.hu] Sting: Symphonicities

est.hu: 6/10

November 6-án ismét tiszteletét teszi Budapesten Sting. A koncertkörúthoz apropót biztosító lemezen a popsztárrá lett tanár bácsi bő három évtizedes pályájának darabjaiból szemezget, méghozzá a londoni Royal Philharmonic Concert Orchestra támogatásával

A fentiek az elszánt rajongókat nyilván bősz hátraszaltózásra, illetve elégedett csettintésre ösztökélik (kor és egészségi állapot függvényében), az átlagos zenehallgató szívébe pedig aprócska félelemmorzsákat hintenek. Mert igaz, hogy hallottunk már vonószenekarral rögzített, izgalmas/modern/magával ragadó stb. lemezeket is (David Byrne vagy Björk neve ugrik be hirtelen), ám az ilyen projektek a kivételek ellenére többnyire inkább a kínosan üres klasszicizálás kategóriájába sorolnak. Ráadásul az is nehezen vitatható, hogy az elmúlt másfél évtized bizony - a mostanság XVI. századi lantlemezt és karácsonyi albumot is jegyző - Fullánk úr karrierjének kevésbé erős részét képviseli.
 
Ehhez képest a - némiképp csalóka módon - címével és borítójával egyaránt a The Police utolsó stúdióalbumára, a Synchronicity-re utaló lemez inkább kellemes csalódást okoz. A meglepő (film-betétdalokat és kislemez b-oldalakat is tartalmazó) összeállítás legjobbjai persze az anno trióra írt, mégis bámulatosan sokrétű hangszerelést megengedő három The Police-dal és az eredeti verziójához képest túl sokat nem változott Englishman In New York, de szerencsére ezeken túl is találhatók érdekes momentumok az albumon.
 
A baj csak az, hogy nagyjából ugyanilyen arányban vannak a felejthető darabok is, így a túlzottan is a tutira játszó Symphonicities végső soron nem sokkal több, mint egy újabb darab a diszkográfiában.

Dastardly


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr722179314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shanachie 2010.07.30. 18:14:37

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a lantlemez, a karácsonyi album és a Syphonicities is zseniális munkák. Egyáltalán nem az látszik, hogy ez egy kevésbé erős szakasz lenne.

attis · http://sting.blog.hu 2010.07.30. 18:35:16

@shanachie: Egyetértek. Másfelől viszont mindenki egy újabb Roxanne, meg Englishman, Desert Rose szintű slágereket vár Stingtől, ami ugye lehetetlen...


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása