FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Sting és fia november 20 és 25 között egy párizsi színházban lép fel a Welcome To The Voice-ban. A világhírű énekes a párizsi Théâtre du Châtelet színházba a főszerepet, Dionysos-t játssza, míg Joe Sumner Dionysos barátját. Az opera hanganyaga tavaly jelent meg CD-n a Deutsche Grammophon kiadásában Sting, Elvis Costello, Barbara Bonney, Robert Wyatt és a Brodsky Quartet közreműködésével. A mű szerzője Elvis Costello alkotótársa, Steve Nieve és Muriel Teodori.

[Metropol] Joe meglehetősen hasonlít apjára, Gordon Sumnerre, ismertebb nevén Stingre. Joe az elmúlt néhány hétben Párizsban élt, ahol a Welcome to the Voice című modern popoperát próbálta, amelyben apjával együtt álltak színpadra. Joe a Metropolnak elárulta: azért furcsa volt az apjával együtt játszania.

– Ez úgy néz ki, mint az én otthonom – kiáltott fel Joe Sumner, amikor meglátta rendetlen asztalomat az irodában, miközben keresztülhaladtunk a tárgyalóba.

A kollégáimnak a szája is tátva maradt ettől, illetve a ténytől, hogy Joe meglehetősen hasonlít apjára, Gordon Sumnerre, ismertebb nevén Stingre. Joe az elmúlt néhány hétben Párizsban élt, ahol a Wel­co­me to the Voice című popoperát próbálta, amelyben apjával együtt álltak színpadra. Joe a Metropol-nak elárulta: azért furcsa volt az apjával együtt játszania.

– Az első néhány napban az egész nagyon bizarr volt, de aztán megszoktam. Most már simán meg tudom ütni őt – mondta mosolyogva a fiatalabb Sum­ner.

– Operát készíteni nagy kihívás, még akkor is, ha az ember nem rajongója ennek a műfajnak. Én nem igazán vagyok operakedvelő, ami külön jól jött a szerephez, mert a karakterem is egy olyan fickó, aki nem szereti az operát. A legjobb barátja, Dionysos (akit Sting játszik – a szerk.) azonban szerepet vállal egy operában, amelyet az általam játszott férfi nem akar elfogadni. A következőket mondja a barátjának: „Idi­óta vagy. Inkább menjünk ki egy focimeccsre, igyunk meg egy korsó sört és élvezzük az életet” – mesélt a darabról Joe.

Folytatás videókkal, képekkel!
 


Amíg a popzenerajongók el voltak varázsolva a rock és az opera vegyítésétől, amely a 70-es években a Queennel indult el, addig a tiszta műfajt kedvelők nehezen fogadták el ezt a fajta operát.



– Számukra ez egy rossz ízű keverék. De valahol ez a lényeg: a két világ találkozása ez, amely olyan kérdéseket vet fel, hogy az opera valós-e a modern időkben vagy csak egy burzsoá és képtelen műfaj – mondja Joe Sumner, aki az előadás próbái alatt rengeteg új dolgot is tanult. Elárulta: mindenképpen csodálatosnak tartja és nagyra értékeli az operaénekesek munkáját, azok után, hogy közelről is bepillantást nyerhetett az életükbe.

– A technikai tudásuk egyszerűen lenyűgöző és hihetetlen. Én állandóan zenekarral lépek fel, a dübörgő zene mellett kell énekelnem, ezért úgy gondoltam, hogy a topon vagyok. De tévedtem – mondta Joe.

A zenekar egyébként, amelyet emlegetett, a Fic­tion Plane, egy rocktrió, mely az elmúlt évben nagy sikereket ért el, és amely­nek Joe is tagja.

Joe Sumner a nemzetközi zenei színpadokon egészen a tavalyi évig ismeretlen zenész volt. Ekkor azonban a Police turnéján az ő zenekara volt a bemelegítő együttes. Itt ismerhette meg a közönség a Left Side of the Brain című albumuk anyagát.

– Nem lettünk a világ legnagyobb és legismertebb bandája ennek ellenére, de ez nem is érdekel. Már attól boldog vagyok, hogy a fellépéseink ilyen jól sikerültek. A világhírnév egyébként sosem vonzott annyira, nem fogok elszomorodni attól, ha nem várnak világszerte rám annyian, mint az édesapámra – mondta Joe, akit maga a zenészi pálya sem érdekelt sokáig. Jó ideig mindenféle zenét elutasított, az áttörést a Nirvana hozta meg. A banda a muzsikáját szívesen hallgatta.

A grunge felfedezése sokat jelentett a számára, ekkor már érdekelni kezdte a zene világa. Végül megalapította a Santa’s Boyfriend nevű együttest, amely nevet később Fiction Plane-re változtattak. A Welcome to the Voice-ból öt előadást terveztek Párizsban. A darab „lefutása” után a Fiction Plane év végéig folytatja európai turnéját. Februárban pedig elkezdik az új CD-jüket készíteni. Ahogy Joe mondja, a korong rock 'n roll lemez lesz, amelyhez rengeteg ötlete van. Azt, hogy pontosan mikor jelenik meg az album, még nem tudja.

További képek itt: [Listing.free.fr - Fórum]

További videók itt: [Culture Club]

[Metropol]

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr79784217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2008.11.24. 23:15:26

Én épp most jöttem haza 4 nap párizsi utazásból, de Stingékről sajnos lemaradtam... :((

attis · http://sting.blog.hu 2008.11.25. 20:13:43

Szia Greg! Képes lettél volna, akár még egy operát is megnézni Stinggel? :-)

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2008.11.26. 18:44:34

Akár még egy operettet is! :)) Pl. Koldusopera a Broadway-en...


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása