FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. február

2005.02.01. 17:58

2005.02.02
 
Asia Aid az MTV-n
 
Február 3-án, szerda délután sugározza az európai MusicTV a karácsonyi szökőár túlélőinek megsegítésére rendezett jótékonysági koncertet. Sting egy videoüzenettel vesz rész a műsorban.
Szerda délután 15:00 órától este 18:30-ig tart az MTV által szervezett jótékonysági műsor, mely a Bankokból, élőben sugárzott koncertre épül, de számos korábban felvett interjút és videóüzenet is tartalmazni fog majd. [MTV Europe]
2005.02.06
 
Megújult a magyar Universal
 
Megújult a Police és Sting magyar lemezkiadójának, a Universal Music Hungary-nak honlapja.
A január végén megújult site teljesen friss formával, folyamatosan bővülő tartalommal, színes külsővel és online zenegéppel várja az érdeklődőket. A honlap a fő zenei irányvonalnak megfelelően három különböző stílusban és jól elkülönített tartalommal jelenik meg a felhasználók előtt: Pop, Jazz/Blues, Klasszikus.
Adatbázisában az istállóhoz tartozó előadók albumainak - szinte - teljes listája és legfontosabb adatai is megtalálhatók. Emelett friss előadói hírek, kiadvány megjelenesi információk, kereshető katalógus, letölthető extrák várják a látogatókat. [Universal Music Hungary]
 
2005.02.07
 
Sting és Mark Knopfler története
 
Az elmúlt napokban egy indiai lapban meginterjúvolták Stinget, többek között Mark Knopflerrel kapcsolatban. Mindkét előadó rajongói között közismert, hogy a közös gyökerekkel rendelkező zenészek, egymás albumain is szerepeltek már.
 
Hogyan kerültél kapcsolatba a Dire Straits frontemberével, Mark Knopflerrel a Money For Nothing c. dalban?
 
Rágóta Mark barátja vagyok - mindketten Newcastle-ból indultunk. Én épp szabadságon voltam Montserrat szigetén, ő pedig a Brothers In Arms album felvételén dolgozott akkor ugyanott. Megkért, hogy menjek el a stúdióba és játszak néhány dallamot fel én is a lemezre. Ennyi volt.
 
A '85-ös dal pedig a Dire Straits talán legsikeresebb száma lett. Sting egyszerű strófájának dallama ("I Want My MTV") pedig, mily meglepő épp egyezik a Police Don't Stand So Close To Me c. dalának címsorával is. A szívességet Mark 1987-ben viszonozta, amikor Sting Nothing Like The Sun albumán gitározott a They Dance Alone c. dalban. Sting és Mark később is többször fellépett együtt általában fesztiválokon, jótékonysági koncerteken a Money For Nothing c. dalban. (Live Aid, Prince's Trust, Music for Montserrat).
 
 
Sting hindunak érzi magát
 
A brit énekes, Sting az indiai kultúra és a hindu vallás iránti szeretetéről beszélt, és arról, hogy egy koncertturnéra készül, melynek bevételét a cunami áldozatainak megsegítésére fordítaná. Pénteken este Bangalore-ban tartott koncertet Sting, vasárnap New Delhiben hallgathatták rajongói.
Sting elmondta, hogy lenyűgözi minden, ami a hinduizmussal kapcsolatos, és szeretné minél jobban megismerni a misztikus országot. "Bizonyos szempontból leginkább hindunak tekintem magam - nyilatkozta - mindennél jobban vonz engem ez a vallás. Művészként persze az is lényeges, hogy keresztény szellemben nevelkedtem, sok mindenben gazdagította a képzeletemet, olyasmiben, amit ezután is használni fogok. De többé nem tartom magam kereszténynek, hitem sokkal tágabb, nem hiszek a katolikus, iszlám vagy bármely más vallás Istenében. Ennél sokkal tágabb fogalommal körvonalazható az én hitem, és ez legközelebb a hinduizmushoz áll."  [A Hölgyfórum híre]
 
2005.02.10
 
At The Movies - újabb filmzene válogatás
 
Japánban ismét megjelenik a Sting filmbetétdalokból összeállított válogatásalbum. Az eredeti Sting At The Movies lemez 1997-ben jelent meg a szigetországban.
A felfrissített kiadvány megjelentetésének az az apropója, hogy tavasszal mutatják be az Ashurajo no Hitomi c. filmet, melynek végén hallható a Sting és Herbie Hancock által feldolgozott jazz-standard a My Funny Valentine c. dal.
A My Funny Friend - At The Movies c. kiadvány 18 dalt tartalmaz. A dalok fele szerepelt a '97-es válogatáson, de megtalálhatóak lesznek a 2005. március 23-án megjelent korongon az azóta megjelent újabb filmek betétdalai is, mint pl. az Until, a a The Mighty, a My Funny Friend And Me, a The Windmills Of You Mind, vagy a címadó My Funny Valentine is.
A kiadvány ugyan eredetileg csak Japán terjesztéssel kerül kiadásra, de minden bizonnyal a harcore rajongók a világ más tájain is hozzá jutnak majd a ritkasághoz. [Album: Sting - My Funny Valentine - At The Movies]
 
2005.02.11
 
Sting a cunami áldozataiért dalolt

Több mint 3 millió dollárt énekelt össze a szökőár áldozatainak megsegítésére Sting. A rockcsillag telt ház előtt tartott, jótékonysági koncertet Ausztráliában egy szőlőbirtokon.
Letölthető a TV2 videoriportja!
 
A Police együttes egykori frontembere elmondta, hosszabb ideig szeretne a csapás sújtotta embereken segíteni, nemcsak néhány hónapig. Sting nyilatkozatában kifejtette, az emberi pusztításnak köszönhetően a természeti katasztrófák sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint például az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet.
 
A veterán énekes 6000 néző előtt énekelte el legújabb dalait és legnagyobb slágereit az ausztráliai Leeuwin Estate-ben, Perth déli részén. Stinghez csatlakozott, felesége Trudie Styler, - aki az ENSZ Gyermek Alapítványának jótékonysági nagykövete - valamint két gyermekük Coco (14), és Giacomo (9) is.
 
 
2005.02.14
 
Véget ért a Sacred Love turné
 
Tegnap véget ért Sting Sacred Love turnéja. A 2003-as album dalait Sting először egy rövid promo turné keretében mutatta be 2003 őszen, majd tavaly januárban kezdte a hivatalos turnét.
A Sacre Love Tour 2004. január 22-én, egy részlegesen nyilvános próbakoncertel indult Miamiból. Az USA és Kanada után április végétől június végéig Európában koncertezett. Néhány helyszínen Sting torokgyulladása miatt le kellett mondani a koncerteket, de ez sem állíthatta meg az énekest, hogy közel félmillió ember előtt Budapesten is koncertet adjon.
2004. június végétől ismét Észak-Amerikában koncertezett, ahol Annie Lennox volt az előzenekara. Október végén aztán ismét az öreg kontinensen rótta a zenekar az utakat, ahol pótolták az elmaradt koncertek, sőt felléptek Ausztriában és Prágában is.
A 2005-ös évet Sting ismét turnézással kezdte. Több, mint egy hónapon keresztül Ázsiát járta körbe a zenekar, majd a napokban Ausztráliában, 3 koncerttel zárult a Sacred Love Tour.
Az amerikai rajongók persze ezután sem maradnak Sting koncertek nélkül, hiszen Sting, 3 zenész társaságában áprilistól május közepéig a nagyobb amerikai egyetemeken lép fel a Broken Music Tour keretében.
 
The Plenty - Bőség DVD
 
Tavaly ősszel egy újabb Sting film jelent meg a magyar DVD piacon. A Bőség (The Plenty) c. film nem a legismertebb filmszerepe Stingnek, mégis rajongók számára kötelezően megtekindendő alkotásnak számít az amerikai-angol dráma.
 
Susan Traherne (Meryl Streep), a fiatal angol nő Franciaországban él a II. világháború idején. Részt vesz az ellenállásban, s élete állandó veszélyben forog, hiszen angol ejtőernyősöket kell eligazítania a francia határvidéken. A háború végeztével azonban már nincsenek ellenségek, csak nagy és be nem váltott ígéretek. Saját tehetetlensége folytán Susan állandóan újabb feladatokba és szerelmi ügyekbe bonyolódik például a Sting által alakított Mick-el...
 
Az 1985-ös film magyar DVD változata 2004. október végén jelent meg a boltokban, de megvásárolható volt a novemberi Computer Panoráma mellékleteként is. A lemez sztereó angol és magyar szinkront tartalmaz.
 
2005.02.16
 
Megjelenik a Bring On The Night DVD
 
Miközben Sting egy új, négytagú zenekarral áprilisban megkezdi amerikai Broken Music turnéját, végre megjelenik a rajongók által évek óta várt, 20 évvel ezelőtti első szóló-zenekarának debütálását bemutató dokumentum-koncertfilm DVD-változata, valamint a Bring On The Night dupla-album új kiadása is.
 
A Bring On The Night DVD 5.1 csatornás Surround Sound hanggal, nagyfelbontású transzferral készült kiváló minőségű képpel, valamint 3 videoklippel, eredeti tv és rádióreklámokkal, valamint képgalériával jelenik meg, melyhez a rendező Michael Apted írta a kommentárokat.
 
Sting 1985-ös zenekara a világ legjobb jazz-zenészeiből állt össze: Branford Marsalis (szaxofon), Kenny Kirkland (zongora), Darryl Jones (basszusgitár), Omar Hakim (dobos), Janice Pendarvis (vokál), Dolette McDonald (vokál). Az 1986-ban megjelent filmben a Gorillák a ködben híres rendezője a zenekar próbáitól követi nyomon a dalok születését egy francia, történelmi kastélytól a párizsi Mogador színházban történt első koncertekig 1985. májusában. A filmbe bekerült Sting és Trudie Styler gyerkmekének Jake-nek a születése is.
 
A filmmel együtt a dupla-lemezes album Párizs mellett, Róma és a hollandiai Arnhem koncertjein került rögzítésre. Míg a film a legjobb videóért kapta meg a Grammy-díjat, addig az album a legjobb férfi popénekes előadásáért vihette haza az aranygramofont. A DVD 2005. március 29-én jelenik meg.
 
BRING ON THE NIGHT DVD:
1. Bring On The Night/When The World Is Running Down Make The Best Of What's Still Around
2. News Conference
3. If You Love Somebody Set Them Free
4. Low Life
5. Fortress Around Your Heart
6. Love Is The Seventh Wave
7. The Flintstones
8. Another Day
9. Shadows In The Rain
10. Consider Me Gone
11. Driven To Tears
12. The Big Risk
13. Opening Night
14. Shadows In The Rain
15. Fortress Around Your Heart
16. We Work The Black Seam
17. I Burn For You
18. Children's Crusade
19. Need Your Love So Bad
20. Roxanne
21. Russians
22. I Been Down So Long
23. If You Love Somebody Set Them Free
24. Demolition Man
25. Message In A Bottle
 
EXTRA:
1. Bring On The Night (Music Video)
2. If You Love Somebody Set Them Free (Music Video)
3. Russians (Music Video)
4. Original Trailer
5. Original Radio Spots
6. Photo Gallery
 
A kiadvány extráiból ugyan hiányzik a Moon Over Bourbon Street felvétele, valamint a Love Is The Seventh Wave videoklipje (ez utóbbi a dupla CD-kiadáson található meg PC-n lejátszva), ám a DVD annyira hiánypótló kiadás, hogy ezek az apró hiányosságok eltörpülnek a film jelentősége mellett! A 90 perces koncertfilm VHS változata 1987. novemberében jelent meg, Magyarországra pedig 1993-ban jutott el a "Együttes születik" alcímmel a Gordiusz kiadásában, felirat nélkül. Sajnos most sincs rá esély, hogy magyar feliratot tegyenek a DVD-kiadásra. [Bring On The Night - az album] [Bring On The Night - VHS]
 
2005.02.20
 
Herbie Hancock új lemeze
 
Sting is szerepel a zongora-géniusz, Herbie Hancock soron következő lemezén. Az Oscar és Grammy-díjas Herbie-vel olyan előadók működtek közre még, mint Annie Lennox, John Mayer, Carlos Santana és Trey Anastasio is.
 
A nashville-i Vector Records kiadásában szeptember 13-án jelenik meg az új lemez, melyre volt aki kész dalokkal érkezett, de akadt aki saját dallal vett részt a felvételeken. Sting nagy valószínűséggel a My Funny Valentine c. dallal vesz részt a projektben. Herbie egyébként tavaly októberben Torontoban vendégművészként fellépett Sting egyik koncertjén is. A dal márciusban jelenik meg Japánban a Sting At The Movies új változatán.
 
Herbie Hancock 2005. május 26-án lép fel a Budapest Kongresszusi Központban.
 
Herbie Hancock legutóbb 2003.07.17-én járt a környékünkön az ausztriai Wiesen jazz-fesztiválján: [Herbie Hancock]
 
2005.02.21
 
Racing Stripes - címadó játék
 
Játssz az SPI és a PORT.hu közös játékán, és DVD csomagot vagy egy saját, 50 fős Racing Stripes vetítést nyerhetsz! Találj ki egy frappáns, magyar címet a filmnek! A film egyik betétdalát Sting énekli Taking The Inside Rail címmel.
[Port.hu] A dühöngő viharban a vándorcirkusz egy nagyon értékes szállítmányát veszíti el: egy zebracsikót. Nolan Walsh (Bruce Greenwood) lótenyésztő - aki visszavonultan él szerény farmján - talál rá és hazaviszi lányának, Channingnek (Hayden Panettiere).
 
A kis zebra, Stripes, hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Tucker a shetlandi póni vezet, és Franny a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Goose, a dilis nagyvárosi pelikán is csatlakozik a gárdához.
 
A Walsh-farm szomszédságában terül el a Turfway versenypálya, ahol telivérek küzdenek azért, hogy részt vehessenek a legrangosabb lóversenyen: a Kentucky Derby-n. Az első pillanattól fogva, hogy megpillantja a pályát, Stripes-nak csak egy célja van: tudja, ha esélyt kapna, az összes lovat maga mögött hagyná.
 
De van valami, amit nem tud: hogy ő tulajdonképpen nem egy ló. Megszállott edzésbe fog, hogy elérje álmait. Mindebben Tucker van segítségére, aki rengeteg bajnok versenylovat készített fel a múltban...
 
Ha szeretnél részt venni a játékban, találj ki egy frappáns, magyar címet a filmnek!
Válaszodat a jatek@port.hu címre várjuk!
Beküldési határidő: 2005. február 28., 14 óra.
A beérkezett javaslatok közül a legjobbat a film forgalmazója, az SPI választja ki. A nyertest e-mailben értesítjük. [Port.hu]
 
2005.02.25
 
Visszatekintő: 1985
 
Sting épp 20 éve, 1985. február 25-én lépett fel új szóló-zenekarával, a későbbi Turtle Band-del a new york-i Ritz Club-ban. Sting mögött Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones és Omar Hakim zenélt!Ez alkalomból olvashattok a cikk további részében egy összefoglalót a 20 évvel ezelőtti eseményekből.
 
Márciusban elkezdődtek Eddy Grant barbados-i stúdiójában az első szólóalbum felvételének munkálatai, melyek 5 héten keresztül tartanak, az album pedig '85. júniusában jelenik meg. Májusban elkezdődnek az első Sting-turné próbai párizs mellett egy kastélyban, majd sor kerül az első 7 koncertre a párizsi Mogador szinházban (05.22-30). Megszületik Sting fia, Jake is. A Police lényegében feloszlik, adja hírül egy újsag apróhirdetései között a menedzser, Miles Copeland.
 
1985. július 13-án Stingék fellépnek a Live Aid-en, Sting pedig a Russians-t énekli a Human Rights koncertjén. Fellépnek Japánban, majd augusztus közepen elindul a világkörüli turné az USA-ból. November végén tér vissza a zenekar Európába, majd az utolsó koncertet december 23-án adják szintén Párizsban. A turnén vendégzenészként fellépett Stewart Copeland, Jeff Beck és Eric Clapton is. A turnéból készült a Bring On The Night c. dupla koncertalbum illetve a Michael Apted által rendezett dokumentumfilm is! 1985-ben megjelennek a mozikban a The Bride (Frankenstein menyasszonya), és a Plenty (Bőseg) cimmel vetitett Sting filmek is.
 
Egy '85-os setlist:
1985.09.09 / Detroit, MI / Pine Knob Music Theatre / USA
- Shadows In The Rain
- Driven To Tears
- Consider Me Gone
- Children's Crusade
- One World/ Love Is The Seventh Wave
- We Work The Black Seam
- Bring On The Night/ When The World Is Running Down
- Another Day
- Moon Over Bourbon Street
- Fortress Around Your Heart
- Low Life
- I Burn For You
- If You Love Somebody Set Them Free
- Roxanne
- Down So Long
- Every Breath You Take
- Need Your Love So Bad
- The Dream Of The Blue Turtles/ Demolition Man
- Message In A Bottle
 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr301251888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása