FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2004. január

2004.01.01. 22:06

> 2004.01.26:
Elindult a Sacred Love Tour
 
Január 23-án, péntek este elindult a Sacred Love turné. A koncertet Chris Botti és zenekara nyitotta, majd Sting zenélt 1 és háromnegyed órán át a Miami, James L. Knight Center 4600 fős közönségének. Sting ismét a Walking On The Moon-al indított és az este folyamán még 20 régi és új slágerét mutatta be. Egészen elképesztő a Hole In My Life, melyet utoljára 1984-ben adott elő a Police-szal! Kellemes meglepetés a gyönyörű 1996-os I Was Brought To My Senses és a Roxanne valamint a The Bed's Too Big Without You egyvelege is. Az új album dalai közül a résztvevők csak a The Book Of My Life-ot és a Like A Beautiful Smile-t nem hallhatták, viszont bekerült a listába az eredetileg a '99-es Brand New Day albumra tervezett All Would Envy c. dal is. A hatalmas Sting-életműből a szerző kénytelen volt kihagyni számos nagy slágerét, így nem volt hallható a koncerten pl. a Moon Over Bourbon Street, a Bring On The Night, a We'll Be Together, a Seven Days, a Shape Of My Heart, sőt a Brand New Day sem. A korábbi pletykák ellenére a rajongók kérését teljesítő I Burn For You-t sem játszotta a zenekar és a Message In A Bottle és az Every Little Thing is nagyon hiányzott. Nem szólt egy dal sem a '91-es The Soul Cages albumról sem. Úgy tűnik ez volt az első olyan 'komplett' koncert 1987 óta, amelyikben nem szerepel a Fragile. A koncert záró dala ugyanis a legutóbbi turnén még nyitódalként szereplő A Thousand Years szerepelt.
 
A hiányzó régi slágerek helyett Sting és zenekara lényegében a teljes Sacred Love albumot eljátszotta. Sting, az akusztikus és a basszusgitáron kívül ismét nagybőgőt ragadott a Walking On The Moon és az Englishman új hangszerelése kedvéért. Az új dalokat ha lehet még érzékenyebben, még választékosabban és sokszor még keményebben játszotta a zenekar. Az If You Love Somebody-ot egy kissé megváltoztatott versszakokkal, a Sacred Love-ot pedig sokkal csendesebben adták elő. A Desert Rose-t most is Cheb Mami nélkül hallhatta a közönség, viszont a három hatalmas kivetítőpanelen - ahogy az előadás többi részén is - szép képekkel pótolták az algériai énekest.

Egyébként a koncert előtti nap már volt egy nyilvános főpróba ahol közel 2000 ember előtt az összes dalt eljátszotta a zenekar, sőt itt hangzott el az All Would Envy is. A nyereményjeggyel belépő nézők, a sajtó fotósaival együtt a próba alatt folyamatosan fényképezhették Stinget az ingyenes előadáson. Sting március végéig Észak-Amerikában turnézik, április 28-án Helsinkiben kezdődik és június végén fejeződik be a koncertsorozat európai szakasza. [
Turné] [www.stingus.net]

A zenekar: Keith Karlock (dob), Kipper (billentyűk), Dominic Miller (gitár), Jason Rebello (billentyűk), Rhani Krija (ütős), Joy Rose (vokál), Donna Gardier  (vokál)

 1. Walking On The Moon
 2. Send Your Love
 3. Inside
 4. Forget About The Future
 5. Hole In My Life
 6. Dead Man's Rope
 7. Synchronicity II
 8. If You Love Somebody Set Them free
 9. Whenever I say Your Name
10. I was Brought To My Senses
11. This War
12. Fields Of Gold
13. Sacred Love
14. Stolen Car
15. Englishman in NY
16. Roxanne
17. Never Coming Home

18. Desert Rose
19. If I Ever Los My Faith In You
20. Every Breath You Take
21. A Thousand Years
Golden Globe

Ma hajnalban osztották ki az idei Golden Globe díjakat. Sting és Trudie Styler és megjelent a kaliforniai díjkiosztón, hiszen az énekest is jelölték a You Will Be My Ain True Love c. dallal a Cold Mountain betétdalaként, de a film csak egy szobrocskát kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriájában (Renee Zelwegger). A legjobb betétdalt a Gyűrűk Ura: A Király Visszatér nyerte Annie Lennox előadásában. A film 4 díjat vihetett haza. [Golden Globe]



> 2004.01.19:
Hírek
 
- Westel / T-Mobile - A Sting.com hírének hatására - hogy Sting ingyenes koncertet ad a Hősök terén - a magyar sajtó is fontos hírként közölte a bejelentést. A Westel egyelőre nem erősítette meg sem a tervezett koncertet, sem a T-Mobile-ra történő névváltoztatást. ... van még rá több, mint 130 napjuk... :-) [Sting Budapesten - Sajtó] [Sting.hu Fórum]
 
- Never Coming Home remix - Egy amerikai tv-sorozat számára készült el a Never Coming Home (Gonna Give My Life remix), mely most a sorozathoz kiadott CD-n is megjelenik február 10-én. A Queer Eye for the Straight Guy-hoz készült remix hangsávját Sting decemberben rögzítette, amikor Los Angelesben járt. [Amazon.com] [A tv-sorozat honlapja]
 
- Pénteken indul a turné! - Január 23-án Miamiban indul a Sacred Love Tour. Az elmúlt napokban Sting egy amerikai tv-műsorban műholdon jelentkezett Miami-ból, ahol a zenekari próbákat tartják jelenleg is. A műsorban elhangzott a Stolen Car egy vadonatúj, élő változata is  a próbákról. A hivatalos rajongói klub 100 szerencsés tagjai 22-én betekintést nyerhetnek az utolsó zenekari próbákba Miamiban.

- Fan Club CD-ROM - A hírek szerint Sting - engedve rajongói kéréseknek - néhány régi számát is beválogatta a 2004-es turné dallistájába, köztük az I Burn For You-t is, amelyet legutóbb talán a '85-'86-os turnén játszott, és eredetileg a Brimstone & Treacle filmzenéjén jelent meg 1982-ben. A dallistába természetesen a Desert Rose is bekerült. A dalban Cheb Mami felvételről lesz hallható és látható videokivetítőkön. Ezeket a híreket a rajongói klub most megjelent hivatalos Fan Club CD-ROM kiadványán találhatták a fizetős tagok. A CD egyébként általában interjúkat, szöveges infókat tartalmaz Flash-technikákat alkalmazva, kevés zenével és kis méretű videókkal.

- Sacred Love DVD-Audio - A CD, a DVD és az SACD változat után január 27-én amerikában megjelenik a Sacred Love DVD-Audio változata is. A kiadvány újrakevert 5.1-es Surround, sztereó, és Dolby Surround hangsávot kapott, de megtalálható a lemezen képgaléria, diszkográfia és néhány videoklip is.

- Whenever I Say Your Name - Január 25-én Ausztráliában jelenik meg a dal újabb kislemez változata, mely a duett 4-féle változatát tartalmazza ismét: Sterling Radio Edit 1 / Remix by Will.I.Am / Salaam Remi Groove Mix / Billy Man Supaflya's mix. A dal videoklipje egyébként már a magyar Viva-n is látható volt. Igaz egyelőre még nem került be a videoklipek rotációjába. [eBay - WISY Ausztrál kislemez]

- Díjkiosztók a közeljövőben:
 - Golden Globe - Január 25 - You Will Be My Ain True Love - Cold Mountain filmzene - szerző, háttérvokál: Sting
 - Musicares - Február 4 - Person Of The Year - Az év embere: Sting
 - Grammy Awards - Február 8 - Send Your Love: Sting - Whenever I Say Your Name: Sting & Mary J. Blige [Grammy Nominees 2004 CD - Amazon.com]
INGYENES KONCERT BUDAPESTEN
 
Sting egy ingyenes koncerten lép fel Magyarországon, Budapest történelmi nevezetességén a Hősök Terén 2004. június 5-én szombaton, a T-Mobile támogatásával. Sting hivatalos rajongói klubja közel 500 "belépő-csuklószalagot" fog szétosztani majd a tagjai között!

A Westel kapcsolatok koncertsorozatának idei főfellépője tehát Sting lesz. Addigra valószínüleg a Westel már anyacégének a nevét fogja használni, vagyis a T-Mobile-t, mely egész európában ismert márka. A korábbi hírek szerint a T-Mobile még az idén le akarja váltani védjegyével a jelenlegi Westel márkanevet.
 
 
 
A hírt a Sting.com valamint a Universal is megerősítette. Magyarország környékén egyelőre csak a június 13-i bécsi koncert van lekötve, melyre 60€ a belépődíj (~16ezer Ft). A budapesti koncertről további hírek később várhatók a Sting.hu-n! A koncertre vonatkozó hozzászólásodat szívesen fogadjuk Fórumunkban. [Sting.hu Fórum] [Sting.com] [Universal Hungary] [A Hősök tere panorámakép]
Aranylemez lett a Sacred Love
 
A 2003-as év utolsó hetében Sting, Sacred Love albuma elérte Magyarországon a kitüntető Aranylemez címet. A díjat a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, nemzetközi popzenei kiadvány esetében 10 ezer db eladott  hanghordozó esetében ítéli meg az adott kiadványnak. Az arany- illetve platinalemezhez szükséges példányszámok elérését a kiadók jelentik le, amit ezután a MAHASZ hitelesít. A 2003. szeptember 30-án megjelent Sacred Love c. album Hybrid-SACD változata az év folyamán nemzetközi szinten is kiemelkedő sikereket hozott készítőinek, mint az eddig a legtöbb példányban eladott SACD kiadvány.
A Mahasz TOP40-es listáján a Sacred Love album 14 hete van jelen és hetek óta a 22-ik hely környékén tanyázik. Az első kislemez, Send Your Love a Rádiós listán kilencedik hete van jelen, most a 16-ik helyen. Ugyanezen a listán megjelent a Stolen Car c. dal is, most a 28-ik. A Craig David-del közös feldolgozás, a Rise&Fall újra és újra visszatér a rádióhallgatók kedvencei közé. A Rádiós TOP40-en 33 hétig jelen levő dal most a 15-ik helyen van. Sajnos a Sacred Love albumról kimásolt második kislemez még nem került fel a rádiós szerkesztők kedvencei közé, a Mary J. Blige-al közös duett, Whenever I Say Your Name még nem jelent meg az itthoni toplistákon.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr791244727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása