FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2003. augusztus

2003.08.01. 15:43

> 2003.08.20:

Elindult a Sting.com rajongói részlege
[Sting.com] Elindult az új Sting Fan Club és a honlapon számukra fenntartott exkluzív tartalom is. Az előfizetők lehetőséget kapnak rá, hogy olyan exkluzív videokat nézhessenek meg, mint amikor pl. Sting és a zenekar az egyik új dalt, a Dead Man's Rope-ot adja elő. A tagok letölthetnek képernyővédőket, háttérképeket, windows ikonokat, hozzáférhetnek a rajongói közösség oldalaihoz, ahol gondolataikon és hozzászólásaikon kívül képeket is megoszthatnak a látogatókkal. Kérdéseket is fel lehet tenni Stingnek, sőt a Sting által feltett kérdésekre - melyeket a rajongókhoz intéz - is lehet válaszolni majd.

A Sting Fan Club-hoz kétféle tagságon keresztül lehet csatlakozni. A kevesebb előnyökkel járó Basic Membership évi 45 dollárért, a Premium Membership pedig évi 65 dollártért vehető igénybe (mintegy 10ezer illetve 15ezer forint). Akik ez utóbbihoz csatlakoznak bónuszként egy CD-ROM-ot kapnak "ajándékba", melyen egy csomó exkluziv tartalom lesz majd fellelhető. Még ki nem adott fotók, videók, képernyővédők, ikonok, háttérképek és mások. A klubhoz való csatlakozáshoz tehát egy Visa vagy Mastercard bankkártyára is szükség lehet.

Az igazán nagy hír a tagoknak az, hogy limitált példányszámban jegyeket vásárolhatnak az idei egyetlen európai Sting koncertre, melyet a lemez megjelenésének napján, szeptember 22-én tartanak a párizsi L'Olympia Theatre-ben, ahol Sting zenekarával élőben mutatja be a Sacred Love albumot. A koncertet a sajtó képviselőinek rendezik meg. A Sting.com hétről-hétre egyre több és újabb részlegét nyitja meg. Szeptember 9-én megnyílik a hivatalos bolt is, ahol a Sting lemezeken kívül több más Sting relikviákat is lehet, majd vásárolni. A Sacred Love szekcióban pedig hétről-hétre, egy-egy újabb Sting dalba hallgathhatnak bele a - nem csak fizetős - látogatók. [Sting.com]

Itt ajánlom figyelmetekbe a teljesen ingyenes magyar rajongói klub levelezőlistáját: Magyar Sting Levelezőlista és Fan Klub. Szintén térítésmentesen tölthettek le a magyar Sting.hu honlapról képernyővédőket, háttérképeket, MIDI-dalokat valamint vadonatúj Winamp Skineket azaz a népszerű lejátszóra "húzható" bőrőket, melyeken a legszebb formában hallgathatók majd a Sacred Love album dalai, akár MP3-ról, akár CD-ről legyen szó! A skinek elérhetők a Winamp 2.x és 3-as verziójához is. :-) [Letöltés - Winamp Skin]
 
Bepillantás az Inside DVD videóba.
A norvég Universal Music oldalán egy exkluzív 5 perces bepillantást nyerhetünk a készülő új "Inside - The Songs Of Sacred Love" DVD filmanyagába, valamint a Send Your Love remix videoklippbe. A los angelesi Mayan Theater-ben felvett koncert anyagára épülő videoban belehallgathatunk néhány új Sting dal koncertfelvételébe, valamint a Police klasszikus Walking On The Moon teljesen új, jazzes feldolgozásába. A felvételeken láthatjuk a zenészek próbáit Sting malibui házában, valamint Stinget nyaralója előtt, az óceán partján. A kiadvány legjobban természetesen a 2001-es ...All This Time DVD-hez hasonlítható, exkluzív felvételekkel, dalokkal, riportokkal... A filmek lejátszásához RealOne Player szükséges. [Universalmusic.no] [Képek: Inside DVD trailer]
 
Sting szörnyű gyerekkora
[Uno.hu] Korábban soha nem tapasztalt őszinteséggel beszélt a gyermekkoráról Sting. Az angol énekes önéletrajza novemberben jelenik meg, amellyel kapcsolatban az idén ötven éves sztár megszabadult a kínzó emlékektől.

Sting úgy érzi, hogy csak a felesége szeretete óvja meg őt az őrülettől. A zenész elmondta: "Azon kívül, hogy ‘add ide a sót!’, semmiről nem beszéltünk gyerekkoromban az ebédlőasztalnál. A szüleimnél nem vot természetes, hogy kimondják az érzelmeiket vagy megérintsék egymást. Minket, gyerekeket sohasem öleltek meg".

A depressziós, nyomasztó hangulatot Sting úgy vészelte át, hogy folyamatosan naplót vezetett. – "Miközben mások azt látták, hogy rakétaként ível a karrierem, én állandóan körmöltem, hogy kiírjam magamból a rosszat és a jót egyaránt. Mindent papírra vetettem az őrült rocksztárról: a kalandokat, az egzotikus utazásokat, a partikat és a nagy neveket. Ma már úgy látom, hogy a feleségemnek, Trudie-nak köszönhetem, hogy épeszű vagyok" - mondta el Sting. [Az Uno híre] [Kiadványok: Angol nyelvű könyvek] (Beküldte: Dani)
 
Sting a kulisszák mögé invitálja rajongóit
[Sting.com] Sting azon rajongói, akik ellátogatnak honlapjára, akár az énekes new yorki koncertjének kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetnek. Az AOL és a VH1 támogatásával promóciók egy sora harangozza be a jövő hónapban megjelenő új albumát, melynek címe Sacred Love. Ezen reklámhadjárat keretein belül egy játék indult az énekes weboldalán, amelynek nyertesei jegyeket nyerhetnek a fent említett koncertre.
A legendás énekes ezúttal az AOL-al kötött szerződést. A lemezkiadó az internet segítségével is reklámozza az új, zenei eseményszámba menő korongot, ahogy az október 4-ikére, a Hammersmith Ballroomba tervezett lemezbemutató koncertre is szépen fogynak a jegyek. A Sting hivatalos website-jára ellátogató, amennyiben megfelel a ravasz keresztkérdéseknek, elnyerheti azon kevésszámú koncertjegy egyikét, mely egyben az énekessel való személyes találkozást is biztosítja. Sajnos a játék csak az amerikai szponzor, az AOL előfizetői számára nyitott.

Az új albumhoz készített klip is készenlétben van már: itthon már látható, amerikában pedig augusztus 19-én fogják bemutatni a Los Angeles belvárosában és a kaliforniai sivatagban forgatott kockákat. [A Mellesleg.hu cikke] [A hölgyfórum cikke] (Beküldte: Andi és Dani!)
 
Exkluzív Billboard díj Stingnek
[Billboard] Stinget nevezték meg az amerikai Billboard magazin 12 éve alapított zenei díjának idei díjazottjának. A Billboard's Century Award a magazin legmagasabb elismerése a művészek kreatív teljesítményének. A díjat a tavaly elhunyt egykori főszerkesztő, Timothy White alapította, a sajtókiadványok 100 éves évfordulója alkalmából. George Harrison, Buddy Guy, Billy Joel, Joni Mitchell, Carlos Santana, Chet Atkins, James Taylor, Emmylou Harris, Randy Newman, John Mellencamp és Annie Lennox után 2003. december 10-én Sting veheti át a magas elismerést Las Vegas-ban, melyet a Fox csatorna is közvetíteni fog.

"Nagyon örülük, hogy megkapom a legnagyobb presztizzsel bíró díjat a Billboard magazintól. Ez a magazin sokat jelentett egyik legjobb barátomnak, Tim White-nak is. Tim, főszerkesztőként 11 évet töltött el a magazin felnevelésével, maradandó értéket adva az újságnak. Nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek a zenei szaklap történetének, és csatlakozhatok a többi illusztris művészhez."

Több korábbi díjazott is köszöntette Stinget az axkluzív klubban. "Nagyszerű szerző, nagyszerű énekes, nagyszerű előadó és egy kiváló basszusgitáros." - mondta Randy Newman - "Én különösen csodálom munkáinak harmónikus összetettséget. Nem ragadt le a régi, jó öreg akkordoknál. Keményen dolgozik, és ez meg is látszik."

Hasonlóan Mellencamp is dícsérte Sting különleges tehetségét. "Sting egy nagyszerű művész, mert képes arra, hogy mindíg megújítsa önmagát és zenéjét, de mégis hű marad saját, eredeti koncepciójához."

James Taylor részt vett Sting 1999-es stúdióalbumának, a Brand New Day készítésében is. "Sting jó haverom. Csodálatom az ember és zenéje iránt folytatódik minden megújhodásával. Ő egy általánosan populáris művész, aki megtartotta emberségét és - néha irigyelt - tiszteletet vívott ki magának a vele egyenranguak között. Bárcsak itt lehetne Tim White, hogy láthassa őt." [A Billboard híre] [Korábbi hírünk a Timothy White segélykoncertről] [A Danubius.hu cikke]


> 2003.08.15:
Hivatalos album dallista
[Sting.com] A Sting.com közzétette a hivatalos Sacred Love három, külöböző régióváltozatának dallistáját. Az észak-amerikai változat a SYL Dave Audé remixel együtt 11 dalt, a nemzetközi - így a magyar változat is - további két dalt, összesen 13-at, a japán kiadás pedig még egy 14. dalt is tartalmaz.

A két nagyobb változaton megtalálható a korábban B. oldalra ítélt Like A Beautiful Smile c. dallal egyetemben, a Sacred Love rögzítési időszakában készült összes dal tehát lemezre kerül (12 nótát mixelt meg Simon Osborne Párizsban). A 12. számú Shape Of My Heart koncertverziója valószínüleg megegyezik az All This Time DVD-n is hallható változattal. A dal korábban az All This Time japán és angol változatán is megjelent.

A Sacred Love az első olyan Sting lemez, amely megtörve egy teljes album koncepcióját, remixekkel, koncertfelvétellel egészül ki. A Sacred Love album nemzetközi dallistája jobb oldalt, a régiónkénti dallista pedig az alábbi oldalon olvasható: [Album: Sacred Love]
 
Sláger Rádió reklám
Hetek óta látható a tévék reklámblokkjaiban a Sláger Rádió új reklámja is. Nekem csak többszöri megnézés után tűnt fel, hogy az egyik szemüveges, "menedzser"-alkatú, kissé pösze fiatalember Sting nevét mondja ki: "- Phil Collins, - Madonna, - Abba, - Elton John, - Sting, Sting az jó!" A reklámspot letölthető a csatorna honlapjáról is. A rádió egyébként a közeljövőben egyórás Sting "Best of" műsort szervez, várhatóan valamelyik szeptemberi vasárnap délután. [Slágerrádió] [A reklám letöltése]
 
SYL remix video
Úgy tűnik a magyar Viva tévécsatorna az elsők között tűzte műsorára a Send Your Love remixének videováltozatát is. A klip a kedd délelőtti Viva Friss műsorban már látható is volt. A Dave Audé remixére épülő kisfilm sok újdonságot nem mutat az eredeti verzióhoz képest, néhány újabb kép mellett az eredeti klip, effektekkel felspécizett verziója csupán. A klip egyébként a szeptemberben megjelenő kislemez CD-Rom sávján is megtalálható lesz. Az 1. változaton az eredeti, míg a 2. változaton a The Dance Video, azaz a remix lesz megtalálható. [Kislemez: Send Your Love]


> 2003.08.11:
Megújult a Sting.com - friss hírek, képek és más infók
 
Hetek óta ígérik a Sting.com megújhodását. Most végre itt van a rég várt, új Sting.com. A hír írásakor ugyan még csak a béta verzió kész, azonban nagy a valószínűsége, hogy hétfőtől, már a főlapon is az új Sting honlap látható. (A készülő verziót is csak véletlenül fedeztem fel egy titkos "bejáraton" :-)

Sting először 1999. júliusában készítette el internetes oldalát, akkor még a Compaq támogatásával a sting.compaq.com honlapon, majd a másfél éves szponzoráció megszünte és egy vesztes bírósági domain-per után, 2001. májusától vásárolta meg a Sting.com-ot, ahol elindította önálló web oldalát.
 
A vadonatúj honlap követi a legújabb technológiát, úgyhogy Flash lejátszó nélkül senki se induljon neki a szörfözésnek. Az album dizájnját követő weblapról nem lehet mást mondani, mint, hogy igényes, érett, gyönyörű, néhol meghökkentő, játékos. Beszélni nem is igen érdemes róla, meg kell nézni! A sok csillogó újdonság hátránya azonban a megnövekedett sávszélesség-igény, modemes netezők tehát legyenek türelmesek a Sting.com-al! A szerkesztők köszöntőjéből kiderült, hogy a következő hetekben, minden hétfőn egy-egy újabb nagyobb adag frissítést helyeznek el a honlapon, újabb hírekkel. Jövő hétfőn például elindul az új, hivatalos Sting rajongói klub is, exkluzív jegyrendelésekkel, letölthető videóklipekkel, fotókkal, digitális játékszerekkel (képernyővédő), fórum és chat lehetőséggel. Szeptemberben pedig az új bolt is vásárlókra fog várni.

A szerkesztők végre ismét egy csomó hírrel árasztanak el minket, főleg Sting promociós fellépései, tv-, rádió-, újság-, valamint internetes szerepléseiről kaphatunk infót már novemberig! Van már szöveges beszámoló az új Sting albumról, Dave és Wendy tollából, belehallgathatunk 2 dalba, és dalszövegüket valamint adataikat is olvashatjuk. Új, exkluzív Sting fotókat nézhetünk az albumról és bepillanthatunk a készülő DVD-n szereplő májusi koncertfelvétel fotóiba is. Természetesen áttekinthetjük a teljes Police és Sting diszkográfiát, dalszövegeket, kritikákat olvashatunk, valamint Sting kommentjeit egy-egy lemezről. Megtalálható egy Sting életrajz, az eddig elért pályaadatok, díjak, munkák, filmes szereplések listája, és egy külön oldal még Sting Fender basszusgitárjának is szentelve lett. Letöltésre vár 2 új Windows háttérkép és egy gyönyörű képernyővédő is. [Sting.com] [A hátsóbejárat]
 
A legfrissebb hivatalos információk, hírek

Szemezgessünk az új honlap hatalmas hírcsomagjából:
  • Sacred Love album, zenészek: Sting (lead vocals, bass, VG8 acoustic guitar, BV's, clarinet & arab horn, guitars), Kipper (loops, programmed drums, bass, synths, 70's arp, ...), Dominic Miller (guitars), Manu Katché (drums), Vinnie Colaiuta (drums), Jason Rebello (keyboards, bass), Jeff Young (Hammond), Chris Botti (trumpete), Christian McBride (bass), Clark Gayton (pozan), Mary J Blige (ének), Dave Hartley (keyboards), Anoushka Shankar (sitar), Vincente Amigo (Flamenco guitar), Victor Calderone (loops, fx's), Rhana Krija (live precussion), Valerie Denys (castanets), Donal Hodgson (fx's), Levon Minassian (dourdouk), ...
  • Send Your Love kislemez nemzetközi megjelenés: 2003. szeptember 8.
  • Send Your Love maxi single 1: Send Your Love (radio version), Moon Over Bourbon Street (Cornelius Mix), Send Your Love (Dave Audé remix), Send Your Love - The Video (enhanced cd)
  • Send Your Love maxi single 2: Send Your Love (radio version), Send Your Love (Calderone & Quayle radio mix), Send Your Love (Calderone & Quayle radio dub mix), Send Your Love - The Dance Video (enhanced cd)
  • Send Your Love single 1: Send Your Love (radio version), Send Your Love (Dave Audé remix)
  • Sting Reveals - A honlap hasonló nevű bemutatója mellett, egy zenés dokumentumfilm is beszámol az új Sting album dalairól, melyet többek között az európai VH1 és egy német adó is már a műsorára tűzött a napokban. A műsorújságban a Leplezetlenül: Sting címszavakat kell keresni az ismétlésekhez!
  • A Sacred Love-ról - A lemez dalai között hallani Brand New Day-es behatást, némelyik nóta emlékeztethet a Mercury Falling, a The Soul Cages vagy akár a ...Nothing Like The Sun dalaira is. Ezen a lemezen azonban nem találni bosa-novát, se country vagy rap számokat és nem lesznek francia dalok sem. A dalszövegek Sting legjobb formáját tükrözik. A dalok ismét a szerelemről, a szeretetről szólnak, csak egy kissé árnyaltabb formában. Van benne elveszett szerelem, szakítás, börtön-szerelem, politika, Shakespeare-idézet, és önéletrajzi ihletésű dal is. Sting nem önmaga lenne, ha nem idézne korábbi dalaiból, most a We'll Be Together és a Walking in You Footsteps egy-egy sorát hallhatjuk viszont. A Sacred Love vibráló, érzéki és provokatív dalok kollekciója és világos bemutatása annak, hogy Sting ereje teljében van még. Megérdemli, hogy hatalmas tagadhatatlanul siker legyen.
  • Inside - A csodálatos nyitódalt kétségkívül klasszikus Sting nótának szánták, a közönség kedvencének. Sting a szívet tépő fájdalmatról énekel - A doboknál itt Vinnie Colaiuta dolgozik, a gitárt természetesen Dominic Miller kezeli, de megragadja a hathúros hangszert Sting és Kipper is, sőt Kipper viszi a basszusszólamot is. Sting a gitár és az ének mellett fúvos hangszereken is bemutatkozik, mint pl. a klarinéton. A zongorát Jason Rebello kezeli, a Hammon orgona felelőse pedig itt is Jeff Young.
  • Send Your Love - Vincente Amigo brilliáns flamenco gitárjátékával és Valerie Denys kasztanyetta-munkájával indul a nóta, majd a basszus átvezet a táncolható fődallamba. A dal ideális választás arra, hogy kislemez legyen belőle. Habár az album verzió kevésbé frenetikus, mint amit kislemez remixektől elvárhatunk. Ez egy vidám nóta, melyben Sting távol tartja magát a hagyományos vallástól a két legfontosabb vallás miatt az életében: ez a szeretet és a zene. Az intro spanyol dallamai ellenére a dal határozottan Közel-keleti hangulata van hasonlóan a "Desert Rose"-hoz. Az alap dobkészletet ebben a dalban Manu Katché üti, a szintetizátor effektekért, groove-okért Kipper mellett Victor Calderone és Donal Hodgson felel. A basszust is hárman viszik: Sting mellett Kipper és Jason Rebello neve fémjelzi ezt. Dominic természetesen a gitárokért felel ismét, míg Jeff Young itt is orgonázik. A keleti dallamok kíséretét Rhana Krija és Levon Minassian ütősjátéka egészíti ki. [Sting.com]
Chris Botti új nagylemeze

Szeptember 30-án jelenik meg Chris Botti új nagylemeze, A Thousand Kisses Deep címmel. Az első kislemez a CD-ről Indian Summer néven már a rádiók műsorán van, augusztus 11-től. [Chris Botti]

> 2003.08.08:
Megjelent a Send Your Love kislemez
 
Két év után most jelent meg először újabb kislemez Stingtől. A Send Your Love egyelőre csak Japánban kapható, a nemzetközi piacon szeptember 10-én debütál az anyag (Olaszországban pedig már 5-én megjelenik). Az kislemezen 3 dal foglalt helyet, az első a Send Your Love Radio Edit verziója, melyet Victor Calderone remixelt, valamint a Moon Over Bourbon Street új, Cornelius remixe. A dal új változata egy japán TV-film számára készült, melyhez Sting újra énekelte a nóta hangsávját is. Az 1985-ös dal feldolgozása intrumentális változatban is szerepel a kislemezen. A BNS diszkográfiájában újabb képeket találhattok a kislemez borítóról, valamint a  különleges francia promo-kislemezről is: [Kislemez: Send Your Love]

Victor Calderone és Dave Audé remixe után, az ismert DJ és producer John Wink is elkészítette saját dance-es SYL remixeit. Wink elmondta, hogy nagy kihívást jelentett számára a feladat, mivel eleinte nem tudta, milyen stílusúra csinálja a remixet. ’Nem akartam feladni az underground gyökereimet, de azt szerettem volna természetesen, ha minél szélesebb rétegnek tetszene a szám.’ Az Undercover magazin híre szerint a remix megtalálható lesz a Sacred Love albumon is... [Undercover Music News] [A Zenefórum híre]

Szintén friss hír, hogy az októberben megjelenő, 2 órányi filmanyagot tartalmazó DVD videót az Inside-ról átkeresztelték a Inside the Songs of Sacred Love címre.
 
Ingrid Sischy: Sting interjú
"Egy lemez elkészítésének és megjelentetésének megvan a maga sürgető ereje. Ennél az albumnál nyugtalanság, harag, félelem és szeretet munkálkodott bennem, s az, hogy jobbá tegyem a világot az egyetlen rendelkezésemre álló médiumon keresztül. Így, mindez egy egész tudatfolyamként jött elő...."

A Sacred Love album dalairól, a dalszerzésről, könyvekről valamint sok másról is szó esik az Interview Magazine különleges zenei számában megjelent interjúban, amely Greg fordításának segítsével már itt is olvasható. [Ingrid Sischy: Sting interview]
 
Nézd meg Sting legújabb klipjét az Origo-n!

[Origo] Sacred Love címmel szeptember 22-én jelenik meg Sting legújabb, immáron kilencedik albuma. A lemez első sikervárományosa a Send Your Love című, erős elektronikus és világzenei behatásokról árulkodó dal, melyhez klip is készült, amit olvasóink természetesen meg is tekinthetnek.

"Újraértelmeztem, mit is jelent nekem szövegírónak lenni, hogy miről is kell írnom. Nem számít, hogy amerikai vagy, angol, vagy arab, van, ami mindnyájunkat érint, van egy közös energia, mely összeköt bennünket. Minden férfi, minden nő, minden faj, minden nemzet tagja képes rá, hogy mindent megbocsásson, ha a szent szerelem eléri őt. A dalaim most arról szólnak, hogy a szeretetnélküliség hogyan vezet végül önbecsapáshoz, áruláshoz, irracionális félelmekhez és erőszakhoz. És, hogy a végén mindig fény derül az igazságra: a szerelem győzedelmeskedik." (Thanks to Molnár Dani) [Az Origo cikke: Nézze meg Sting legújabb klipjét!]

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr841243858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása