FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Kiadatlan Police felvételek

2010.12.16. 16:00

Vannak még a porosodó fiókokban, elfeledett Police felvételek.

Craig Betts egy "őrült" Police rajongó és relikviagyűjtő. Az ő fényképeit és "szaktudását" is felhasználták a Synchronicity koncert DVD-kiadásánál (projekt konzulensként is fel van tüntetve a borítón) és Andy Summers egyik könyvénél is fotósként szerepel. Így aztán Craig számos relikviát, ritkaságot és master-szalagot is őriz a zenekarral kapcsolatban. Most készül új könyve is a bandáról The Police Synchronicity - A Timeline címmel. (Egyébként most szerezte meg azt a dzsekit, amit Sting viselt a Brimstone & Treacle első fél órájában! :D)

A The Police File és a The Police Archive weboldalak kezelője, a The Police Archive Facebook oldalán is számos fényképet közölt különböző Police-os relikviákról, köztük olyan stúdiófelvételek eredeti biztonsági másolatáról, mint az 1978-as Outlandos d'Amour vagy a Regatta de Blanc 1979-ből.

E két master-szalagot most átírták CD-re és bizony találtak rajtuk érdekességeket. Craig szerint az 'Outlandos' és a 'Regatta' (Reel #1) szalagok közül az előbbin 13 felvétel volt, az utóbbin 7 dal. Összesen 8 kiadatlan felvétel van a két szalagon, legtöbbjük már ismert Police-dalok más-más változatai, valamint egy eddig ismeretlen szerzemény az Outlandos-korszakból. A master szalag kézel írott borítóján "Wanna know" címmel szerepel az eddig nem ismert régi/új Police-dal.

A So Lonely-nak hallható egy punk-verziója a felvételek között, a Roxanne-t pedig egy jazz-esebb vokállal is felvették '78-ban, a Can't Stand Losing You alternativ változatában pedig Sting egy Dusty Springfield sort is énekel. A Regatta szalagon az It's Alright For You alternativ változata hallható.

A tervek szerint, ha a kiadónak is tetszik az ötlet - és a további Police-szalagokról is van mit mazsolázgatni - talán még a nagyközönség számára is elérhetővé teszik majd ezeket az eddig kiadatlan felvételeket. A dalok jogait a lemeztársaság, A&M Records (ma a Universal Music része), valamint az EMI Publishing birtokolja, márpedig Craig - állítása szerint - elég jó kapcsolatban van a Universal-al ahhoz, hogy a felfedezett dalok akár CD-n is megjelenjenek.

 

THE POLICE: OUTLANDOS D' AMOUR
UK 10" Surrey Sound Studios ¼" 2-trk Safety Master Tape

Can't Stand Losing You (Alternate Version) / So Lonely / A Sermon / Be... My Girl-Sally / Landlord / Roxanne (Alternate Version) / Dead End Job / Peanuts / Wanna Know (Unreleased) / Born In The 50's (Alternate Version) / So Lonely (Alternate Version) / Sally (Alternate Version) / Be My Girl-Sally (Alternate Version)

THE POLICE: REGGATTA DE BLANC (TAPE 1)
UK 10" Surrey Sound Studios ¼" 2-trk Safety Master Tape

The Bed's Too Big Without You / It's Alright For You / Contact / On Any Other Day / Deathwish / It's Alright For You (Alternate Version) / Bring On The Night


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr772519026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása