FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Zenészek: A nagyzenekar

2010.11.04. 08:00

Az elmúlt hetekben a Sting.hu olvasói megismerkedhettek a Symphonicity turné zenészeivel, köztük Steven Mercurioval is (Rhani Krija, Ira Coleman, David Cossin, Jo Lawry, Dominic Miller). De mit tudhatunk a Royal Philharmonic Concert Orchestra tagjairól?

Royal Philharmonic Concert Orchestra - A londoni zenekar nagytestvére a Royal Philharmonic Orchestra (RPO) amelyet 1946-ban alakított Sir Thomas Beecham. A zenekar patrónusa York hercege, aki jelenleg András herceg. A zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere Charles Dutoit. Az évek folyamában többek között a magyar Doráti Antal is karmestere volt a zenekarnak. A zenekar jelenlegi otthona a Cadogan Hall, de gyakran lépnek fel a Royal Albert Hall-ban is. Rendszeresen turnéznak és koncerteket adnak nem csak anyaországukban, de Európában és a Távol-Keleten is, többek között Joshua Bellel is.

A nagyzenekar kibérelhető kisöccsét, magát a Royal Philharmonic Concert Orchestrát (RPCO) 1978-ban hozták létre, hogy rugalmasan alkalmazkodjon a klasszikustól a pop előadókig, mindenki igényeihez. Többek között olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Andrea Bocelli, Cliff Richard, Luciano Pavarotti, George Benson, Henri Mancini és Stevie Wonder.

Egy nagyzenekarban általában névtelen zenészek ülnek, hiszen többé-kevésbé "könnyen" kicserélhető személyük, a produkcióban a zenekar egy tagjaként veszik ki részüket. Sting Symphonicity turnéján azonban néhány zenész kilétére már fény derült, többek között a Sting.com interjúi kapcsán.

Charys Green - klarinét - fiatal szabadúszó, zenekari és kamarazenekari zenész, mindazonáltal szinte az összes nagy, angol zenekarban már megfordult. Alapítója a Zephyr Ensemble of London zenekarnak is. Remek szólóját az Englishman In New York és a Mad About You alatt élvezhetjük.

Gerald Gregory - koncertmester, első hegedűs -  A Royal Philharmonic első számú hegedűséről sok mindent nem árult el a Google, de annyi bizonyos nagyszerű szólót hallhatunk tőle a Whenever I Say Your Name c. dalban.

Christopher Cotter - trombita, szárnykürt - Fiatal rézfúvós muzsikus, a JD Brass Ensemble tagja. A rézfúvókos hátsó sorában bal oldalt fog ülni (gyönyörű szólamuk van a You Will Be My Ain True Love-ban). Az All Would Envy-ben c. dalban szólót is játszik.

Daniel De Fry - hárfa - fiatal, indiai származású zenész. Nemrég Károly hercegtől személyesen vehette át a Tagore aranymedált, a Royal College of Music-ban kiemelkedő tanulmányaiért.

Anna Mowat - cselló - 31 éves londoni, szabadúszó művész. Szólóban és zenekarban is már számos elismert helyen megfordult, köztük a London Philharmonic és a BBC Philharmonic tagjai között is. Lelkes kamarazenész is, számos EMI és Decca lemezen játszott. A csellósók jobb szélén, a közönség felől foglal helyet, és többek között a You Will Be My Ain True Love-ban és a Roxanne-ben is szép szólamokat játszik szép.

Clive Dunstall - zongora - Elismert művész, zongorista, zeneszerző, hangszerelő. Szólóban, jazz trióban, de akár big band-del, nagyzenekarral is szívesen dolgozik. Számos musical zenekari munkálataiért felelős Londonban (legutóbb a Hajlakk (Hairspray)) c. műben dolgozott. Együtt játszott olyan zenészekkel, mint Branford Marsalis, Chris Botti és több tucat lemezen is szerepelt. Két jazz szólóalbummal és egy, a feleségével közös klaszikus lemezzel is büszkélkedhet.

A zenészek egy lehetséges színpadi elhelyezkedése.
Kattints a képre a nagyításhoz!


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr482406625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása