FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Chris Botti Budapesten - 2010

2010.10.24. 20:30

Sting egykori trombitása, Chris Botti 2010. október 13-án saját együttesével először lépett fel Budapesten. A három évvel ezelőtti, nagysikerű debreceni koncertje óta nem járt hazánkban, de azóta is megállás nékül turnézik világszerte. Bandájának tagjai - a fantasztikus gitáros, Mark Whitfielden és a hihetetlen dobos, Billy Kilsonon kívül - időközben lecserélődtek, de így is roppant színvonalas és kellemes élményt nyújtottak aznap este a Budapest Kongresszusi Központ vendégeinek.

Véleményem szerint, Botti eklatáns példája annak, hogyan legyen valaki eladható úgy, hogy közben megmaradjon addigi színvonala és saját stílusa. Megnövekedett népszerűsége talán repertoárjának változását érintette leginkább. A korábbi, kevésbé ismert saját szerzemények előadásának helyébe "best of" filmzenék, klasszikus darabok és jazz standardek kerültek. Hallhattunk például Schubertet, Ennio Morricone-t, Miles Davis-t és Leonard Cohent (hogy egy Black Sabbath-részletről, az Iron Manről már ne is beszéljek), mind-mind egyéni interpretációban, nagyszerű és bátor zenészek kíséretében. Gyakorlatilag Chris utolsó stúdióalbumának az Italia-nak, és legfrissebb koncertlemezének, a Chris Botti In Boston anyagának részletei tárultak elénk élőben. A zenekarvezető merészségét az is bizonyította, hogy két vendégművésszel egészítette ki smooth jazz csapatát: a fiatal, gyönyörű és tehetséges klasszikus hegedűművész, Caroline Campbell, valamint a Rolling Stones, Luther Vandross, Tina Turner és Sting (If On A Winter's Night...) Grammy-díjas vokalistája, Lisa Fischer személyében.

A 48 éves trombitás nemcsak a muzsika, hanem a közönséggel való kommunikáció terén is profinak és lazának mutatkozott. A dalok között szívesen sztorizgatott, lesétált a nézőtérre játszani, felállította ülőhelyéről a hallgatóságot, sőt, egyszer még egy alkalmi tolmácsot is felhívott a színpadra maga mellé. A közel két órás műsor igazán élvezetesre és tartalmasra sikerült, bár engen anno a debreceni show jobban megfogott. Talán azért, mert itt már nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok...

"Chris Botti úgy néz mi kint egy angyal, és úgy fújja mint Miles." - Sting

 

A banda:

Chris Botti - trombita
Geoffrey Keezer - zongora
Andy Ezrin - billentyűk
Carlitos Del Puerto - nagybőgő & basszusgitár
Billy Kilson - dob
Mark Whitfield - gitár

Vendégművészek:

Caroline Campbell - hegedű
Lisa Fischer - ének

A repertoár:

1. Ave Maria
2. When I Fall In Love
3. Emmanuel
4. Flamenco Sketches
5. The Look Of Love
6. The Very Thought Of You
7. Good Morning Heartache
8. Hallelujah
9. Cinema Paradiso
10. Indian Summer
      Ráadások:
11. Italia
12. Time To Say Goodbye


Szerző: GregJazz

2 komment

Címkék: chris botti

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr332394540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lena Pilbak 2010.10.24. 21:15:55

Sziasztok! Volna egy kerdesem, ami nem Chris Botti-val kapcsolatos, hanem a budapesti Sting koncerttel: vajon beengednek fenykepezogeppel? (nem tukorreflexes) A jegyre ra van irva, hogy nem szabad.

attis · http://sting.blog.hu 2010.10.24. 21:30:58

@Lena Pilbak: Írhattad volna a budapesti Sting koncert oldalához is, de sebaj.

A lényeg, hogy ha a biztonsági őrök nem veszik észre, be lehet vinni, de szerintem jobban jársz ha inkább a koncertet élvezed és nem az LCD képernyőn nézed Stinget drága pénzért. A netre úgyis felkerülnek majd jobbnál jobb képek a koncertről.

Azonban ha mégis készítenél képeket, azokat szívesen megjelentetjük majd itt a Sting.hu-n is!


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása