FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2010. július 13-án jelent meg Sting Symphonicities c. albuma, amely a Symphonicity Tour koncertsorozatot hivatott támogatni. Magyarországon a MAHASZ TOP40-es lemezeladási listájára már közvetlenül a megjelenése utáni héten felkerült a szerény 32. helyezéssel, de gyorsan betornázta magát a TOP10-be is, amelynek környékét csak ritkán hagyta el az elmúlt 13 hétben, sőt a 9. héten elérte edigi csúcsát az 5. helyezést is.

A Symphonicities már második hete a 11. helyen foglal helyet, most azonban felkerült a MAHASZ toplistájában az album neve mellé az aranylemezt jelképező szimbólum is. A hazai lemezeladások természetesen évek óta gyengülnek a piacon, így az Aranylemezes minősítést is egyre kevesebb eladott darabszámmal lehet elérni. A hazai előadók esetében 5000 eladott példány, a nemzetközi kiadványok esetében 3000 példány, a komolyzenei és jazz-kiadványok esetében 1500 eladott példány számít aranylemeznek. Vajon a Symphonicities a komolyzenei kiadványok közé lett sorolva? A Universal Music itthoni weboldala mindenesetre a Pop-aloldalán szerepelteti a lemezt.

Az itthon lassan csordogáló eladásoknak a lemezipar hanyatlása mellett talán az album jellege (nagyzenekar), a nyári megjelenés és a magas ár nevezhető meg oknak. A Billboard toplistáin mindenesetre továbbra is szépen szerepel a Symphonicities. A klasszikus zene listát hetekig vezett és most is a 6. helyen áll, a rock albumok listájára pedig a 2. helyen tért vissza.

A kiadvány TOP40-es szerepléséről itt látható egy összefoglaló táblázat és grafikon. Sting november 6-án érkezik a Budapest Sportarénába, ahol talán át is veheti az aranylemezt a kiadó képviselőjétől.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr902389627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása