FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. június

2005.06.01. 18:26

2005.06.04

Madonna és Sting duett
 
A hírek szerint duettet fog Stinggel énekelni Madonna a Live 8 segélykoncerten. Nem kizárt, hogy a furcsa pár John Lennon Imagine című klasszikusát adja majd elő.
 
A 47 éves Madonna és az 53. életévét taposó Sting július 2-án a londoni Hyde Parkban lépnek majd színpadra. A Live Aid után majdnem napra pontosan húsz évvel megrendezendő megakoncertre összeálló kettős gondolkodik egy Beatles-dal előadásán, de még valószínűbb az Imagine, amit ráadásul Madonna már énekelt is a Re-Invention turnéján.

A tervek szerint Madonna késő délután lép színpadra, Sting pedig még korábban látható lesz. A közös dalt pedig valamikor a finálé előtt hallhatja majd a Hyde Park közönsége élőben.
Köztudott a két énekesről, hogy nagyon jó barátok, sőt Sting és felesége Trudie Styler Madonna gyermekének a keresztszülei is.
 
 
2005.06.06
 
Sting új albuma
 
Június 4-én Sting részt vett a Guardian Hay irodalmi fesztiválon, ahol többek között beszélt önéletrajzi könyvéről a Time magazin zenekritikusának adott interjújában, válaszolt a közönség kérdéseire, majd előadott három verset is az esemény "Human Rights Watch" részében.
 
Sting nagyon nyugodt hangulatban volt és elmondta az érdekes interjúban, hogy mióta befejeződött a turné, két hetet otthonában töltött lényegében semmittevéssel. Elmondta, hogy a következő albumát szeretné a szűkített zenekari felállásban rögzíteni (két gitár, basszus, dob), mivel nagyon élvezte a Broken Music turnét és nagyon jó visszajelzéseket kapott a koncerten résztvevőktől is.

A fesztiválon Sting megemlítette azt is, hogy a Live 8 koncert számára átírta az Every Breath You Take-et is.
Az interjú meghallgatható itt:
 
 
2005.06.10
 
Ma 20 éve jelent meg...
 
...Sting, The Dream Of The Blue Turtles c. albuma. 1985. június 10-én.
 
Ez az album valódi kockázatot vállalt magára. Sting feladta biztos "állását" a The Police zenekarnál, inkább egyedül akarta folytatni tovább. 1984 nyara Stinget Londonban érte, ahol a Police feloszlása után új dalain kezdett el dolgozni. Amikor barátja, az újságíró Vic Garbarini meglátogatta őt, Sting épp akkor dolgozott egy vámpírról szóló balladán, egy reggae-keringőn, mely a Világháborúhoz kapcsolódott heroinos szenvedéllyel, és szláv moll hangnemű melódián klasszikus hangszerelésben. Lejegyzett még egy gyors temójú fülbemászó számot, melynek a címe "Set Them Free". "Bízz bennem" - mondta Sting.
 
1985. januárjában Sting New York-ba utazott, hogy új zenekart verbuváljon magának Garbarini segítségével. "Először is szükségem van egy billentyűsre. Ez az alap. Aztán kell még egy dobos, egy szaxofonos, és talán egy harsonás... és egy basszusgitáros. Én fogok gitározni és belenyúlok néha a synclavier-be néha. Azt hiszem, olyan jazz zenészeket keresek, akik hajlandóak pop-ot játszani - és talán szétfeszítjük mindegyik stílus határait." Sting gyorsan összeszedte magának a legjobb termést - Kenny Kirkland (billentyűk), Darryl Jones (basszusgitár), Branford Marsalis (szaxofon), Omar Hakim (dobok), és Janice Pendarvis és Dolette McDonald háttérvokálosokat. Nagyon kevés próbával lekötöttek egy koncertek rövid sorozatát New York apró Ritz Club-jában. Sting elképzelése az volt, hogy "bedobja a zenekart a tűzkeresztségbe, hogy egybeolvaszthassa személyiségüket mielőtt nekiállnának felvenni az új album dalait".
 
A zenekar, Pete Smith producerrel együtt Eddy Grant Blue Wave nevű barbados-i stúdiójában gyűlt össze ismét március elején, hogy felvegye az albumot. Az első szám amelyet rögzítettek egy régi Police dal volt, a "Shadows In The Rain", melyet Sting még több R&B vénával akart rögzíteni, mint az eredeti demón. A "Children's Crusade" keringője követte, melyben Branford néhány csodálatos szaxofonjátékát vonta magával, majd jött a "Consider Me Gone" - ez utóbbinál a zenekart kisegítette Guyana elnökének jelenléte is, aki a stúdió egyik meglepetésvendége volt.
 
Néhány stúdióbeli improvizáció tette le az alapkövét annak a dalnak, melyből később a "Love Is The Seventh Wave" lett, majd a következő héten álltak neki a "Russians" és a "We Work The Black Seam" alapjainak, és a "Fortress Around Your Heart"-ot is rögzítették.
 
Csupán hét héttel a felvételek megkezdése után Sting visszatért New York-ba, hogy lejátssza a nyersszalagokat az A&M-nek, és terveivel a Le Studio-ba vonult Quebec-ben a végső keverésért. Az album 1985 júniusában jelent meg és gyorsan felkerült a slágerlisták élére az Atlanti-óceán mindkét partján. A lemez sikere, egy sikeres szóló fellépés a Live Aid-en, és a későbbi világkörüli turné meggyőzte Stinget, hogy a The Police újraszervezésének potenciális sikerhálója ezután már nem szükségszerű - Sting nem csak hogy megtartotta rajongói bázisát, de újabbat gyűjtött maga köré is.
 
A jeles évforduló alkalmából a Sting.com egy mini-site-on gyűjtötte össze a lemez legfontosabb információit - regisztrált tagjai számára.
 
Egyébként két évvel korábban, 1983. június 10-én, tehát 22 éve jelent meg a The Police utolsó, Synchroncity c. albuma is. [Sting.com]
 
2006.06.13
 
Zorán a DunaTV-n
 
Zorán április 15-ei Budapest Sportaréna-beli koncertjét felvette mind a magyar Televízió, mind a Duna Televízió. A koncertról készült összeállítást először a Duna TV fogja sugározni, két részletben, június 18-án és 19-én, szombaton este 7-kor, valamint vasárnap, este 8 órától. A Magyar Televízió összeállítása később lesz látható.
 
A műsorban várhatóan felhangzik a Shape Of My Heart magyar változata, melyhez Dusán írta a szöveget. Az átdolgozás címe: "A körben".

Zorán április 15-én a Budapest Sportarénában adott koncertjéből láthatnak a nézők kétszer ötven percnyi esszenciát. Egy eredetileg több mint három órás, átgondolt szerkesztésű, hangulatában felépített műsorból sosem könnyű feladat száz percet kiválasztani. Mégis, akiket Zorán neve odacsábít a képernyő elé, szem- és fültanúi lehetnek annak az ünnepi hangulatnak, amelyben „a ritka percek selyemszalagját – művész és közönsége – együtt vágja át". [DunaTv] [Zorán]
2005.06.16
 
Maxi Priest: Fields (of Gold)
 
Az Egyesült Királyság legnagyobb reggae sztárjának kikiáltott, és rajongói által a szerelmes rock királyának nevezett Maxi Priest május 16-án jelentette meg 11. stúdióalbumát "2 The Max" címmel. Az énekes hat év óta első lemezén megtalálható Sting Fields Of Gold c. dalának feldolgozása, melyhez videoklip is készült. A Fields c. dal videója megtekinthető Maxi Priest honlapján...

Maxi Priest: 2 The Max
1. Believe In Love
2. There’s Nothing Like This
3. Tender Touch
4. Hero To Zero
5. Fields
6. Full Hundred
7. Sweat A Go Buss
8. Cry For The Children
9. Like I Do
10. Wildfire
11. Wild World
12. Sweat A Go Buss (Maxi Mix)
 
 
2005.06.19
 
t.A.T.u és Sting?!
 
A főleg botrányairól elhíresült t.A.T.u orosz lányduó saját honlapján hírdeti, hogy soron következő, második albumukon a Friend Or Foe c. dalban Sting is közreműködik basszusgitáron. A dal-t másod-szerzőként Dave Stewart (Eurythmics) is jegyzi.
 
A Dangerous and Moving c. albumot Martin Kierszenbaum producer jegyzi, aki mellesleg Sting régi barátja is. Néhány héttel ezelőt Martin felhívta Stinget Los Angeles-ből, amikor az énekes Chicago-ban adott koncertet. Martin megkérdeztete Stinget az említett dalban való közreműködésről. Sting válaszában megemlítette, hogy nagyon élvezte a t.A.T.u első lemezét. A felvételek néhány nappal később New York-ban készültek, amikor is Sting a városban adott koncertet. Sting a stúdióba a basszusgitárjával a nyakában érkezett meg, meghallgatta a "Friend and Foe" (Barát vagy ellenség) c. dalt és egyből feljátszotta a basszust. Sting részvétele kerek egésszé alkotta a két énekesnő, Julia és Lena előadását is. A számban Sting legendás Fender P-bass gitárját használta fel. A felvétel után Sting csak mosolygott és nevetve mondta: "Jó móka volt!"
 
 
2005.06.23
 
Richard Bona - Veszprémben
 
A szaksajtó által „az afrikai Sting" néven is aposztrofált elõadómûvész gyökerei egyértelmûen a szavannák bozótjainak változatos hang- és színvilágába vezethetõk vissza. A tavalyi nagysikerű A38-as koncertje után idén augusztusban a Veszprémi Ünnepi Játékok alkalmával ad Magyarországon újabb koncertet sextettjével. „A Föld legjobb basszusgitárosa"-ként emlegetett kameruni születésű Bona több alkalommal adott koncertet már magyarországon, más-más formációk társaságában (Mike Stern, Pat Metheny) - a Steps Ahead-el július 6-án lép fel a Millenárison -, a különleges humorral és bájjal felvértezett előadó önálló zenekarával - egy hónappal később - most másodszor találkozhat a magyar közönség (2005. augusztus 06, szombat).
Richard Bona 1967-ben született egy Minta nevû kameruni faluban. A szaksajtó által „az afrikai Sting" néven is aposztrofált elõadómûvész gyökerei egyértelmûen a szavannák bozótjainak változatos hang- és színvilágába vezethetõk vissza. Felmenõi között több zenész és énekes is található.
Mintegy 3 évesen hagy fel az örökös sírással Afrika xilofonjának, a balafonnak a hatására. Rövidesen saját hangszert épít és napi 8-12 órát gyakorol. 5 évesen a helyi templomban énekel családtagjaival. Már kisgyermekként felcsillantja különleges zenei zsenialitását, hogy pusztán vizuális úton képes elsajátítani bármely hangszert. Így tanul meg számos fúvós és ütõs hangszeren játszani, melyeket saját kezûleg el is készít. Az elsõ gitárjához a húrokat egy kerékpárjavító üzembõl lopott fékkábelek szolgáltatták, miután apjával a városba költözvén elcsábította az elektromos hangzás divatja. 11 éves korától már bárokban próbálja táncra perdíteni közönségét elektromos gitárjával, majd
1980-ban egy francia klubtulajdonos unszolására hallgat elõször dzsesszt. „Így került a kezembe egy Jaco Pastorius album, s ez megváltoztatta az életemet. Azt hittem 45-ös fordulaton megy a nagylemez. Elõször hallgattam dzsesszt és basszusgitárt, de tudtam, hogy ez az én utam." 22 évesen Párizsba utazik, és olyan nagyságok oldalán mutatkozik, mint Didier Lockwood, Salif Keita és Marc Ducret. Virtuóz, angyali hangzású kontratenor hangja és basszusgitár játéka felkelti Joe Zawinul figyelmét is, aki Amerikába, majd világkörüli turnéra invitálja.
1995-ben Mike Stern tanácsára áttelepül New Yorkba, ahol rövidesen a legjobbak között jegyzik. Bár még angolul sem beszélt, hamar befogadták, hiszen a tehetsége és a játéka mindenkit lenyûgözött. Még a korszak nagyágyúja, Harry Belafonte is megkeresi, s megdöbbenve tapasztalja, hogy Richard sohasem hallott róla. Bona az azóta elhíresült humorával és bájával így válaszolt: „És Te ismered Richard Bonát? Mit gondolsz, te vagy a Jézus Krisztus?" Mindezek ellenére hamarosan Belafonte zenei igazgatója és basszusgitárosa. A sajtóban csak drágakõnek titulált mûvész az egyik legkeresettebb session zenész és virtuóz technikájú világzenész. Láthattuk Paul Simon, Chaka Khan, Mike Stern, Larry Coryell, George Benson, Chick Corea és Bobby McFerrin oldalán.
Elsõ saját lemeze (’Scenes From My Life’) 1999-ben jelent meg a Columbia gondozásában. Bár „A Föld legjobb basszusgitárosa"-ként emlegetik, ezen a korongon leginkább nagyszerû hangjával kápráztatja el hallgatóit. A 2001-ben megjelenõ második lemezén (’Reverence’) a saját történetek után már univerzális problémákkal foglalkozik. A magát történetmesélõnek beállító Bona többnyire anyanyelvén, a kameruni douala nyelven énekelve szórakoztatja a nagyérdemût. Mindezt legutóbbi albumán (’MUNIA’) is megcsodálhatjuk, olyan zenészek közremûködésével, mint Salif Keita, a szaxofonkirály Kenny Garrett vagy a dob földi helytartója Vinnie Colaiuta. Richard Bona, az elmúlt évtized legnagyobb zenei felfedezettje a Veszprémi Ünnepi Játékok egyik legnagyobb szenzációja.
Az augusztus 3. és 7. között megrendezésre kerülő koncertsorozaton fellép még Bobby McFerrin, Karácsony János, Presser Gábor, az Amadinda, Gerendás Péter, Zorán, valamint bemutatásra kerül Rost Andrea szereplésével Verdi, Rigoletto c. műve is.
 
Veszprémi Ünnepi Játékok
2005. augusztus 6., szombat
- Snétberger Trió
- Richard Bona Sextett
I. helyár - 8000 Ft
II. helyár - 6000 Ft
III. helyár - 4500 Ft
IV. helyár - 3500 Ft
 
2005.06.27
 
Tony Blair furcsa asztaltársaságai
 
Ne várjon kellemes, lendületes beszélgetést az, akit Tony Blair vacsorára hív vidéki birtokára, mert a kormányfő érdekes ültetési rendeket állít össze. Kevin Spacey hollywoodi sztár például tavaly Sir John Stevens rendőrfőnök és Martin Nary, a büntetés-végrehajtás igazgatója közé került, s aligha lehetett könnyű közös témát találniuk.
 
A rockmuzsikus Sting 2003-ban Sir Charles Guthrie vezérkari főnök mellett ülve költhette el vacsoráját, és David Bowie, valamint felesége, Imam 1998-ban George Carey, az akkori canterbury érsek mellett foglalhatott helyet.
 
Gerri Halliwell volt Spice-girlt pedig Clive Hollic médiamogul és Lord Thomas of Macclesfield felsőházi tag közé kényszerítette a véletlen, illetve Tony Blair, illetve a kormányfő felesége, vagy protokollfőnöke.
 
A Chequersbe hívott vendégek 19 oldalas listáját az információ szabadságáról szóló törvény életbe lépése nyomán a kormány honlapján tették közzé, s azóta csámcsog rajta a brit sajtó.
 
 
Jóbarátok Stinggel a TV2-n
Az itthon is méltán közkedvelt Friends (Jóbarátok) amerikai vígjáték sorozat 180. epizódjában Sting felesége az egyik sztár-szereplő, ahol saját magát alakítja. A történetbe Sting illetve Sting fia is bele van szőve, de bepillanthatunk Sting "szobájába" is :)...
 
2005.06.30
 
Live8 élőben a Magyar TV-n
 
Szombaton a soha nem látott méretű segélykoncertre több millió nézőt várnak a világ nagyvárosaiba. Július 2-án délutántól késő estig a Magyar Televízió mindkét csatornáján követhetjük élőben az eseményeket. Londonban, a Hyde Parkban Sting is fellép zenekarával.

A hírek szerint biztosan elhangzik majd a Message In A Bottle, és - habár Sting már nem igazán akarta többet eljátszani - felcsendül az Every Breath You Take is. A dal refrénjét a szerző módosította egy kicsit (We'll will watchin You - Figyelni fogunk). A számban a tervek szerint megjelennek a világ főbb vezetői (Tony Blair, George Bush) bábuk formájában is.

A tervek között volt egy duett Madonnával is, de egyes források szerint a közös dal előadása nem jön létre.
 
Húsz évvel az eddigi legnagyobb világméretű segélykoncert a Live Aid után, szombaton ismét megőrül a világ. London, Párizs, Róma, Berlin, Philadelphia, Tokió, Torontó, Johannesburg, Moszkva és a kanadai Barrie egy-egy megaszínpadán fellép mindenki, aki számít. A Live8 koncert közvetítésébe a Magyar Televízió is többször bekapcsolódik, a tévé székháza előtt, a Szabadság téren pedig óriás kivetítőn követhetjük a hatalmasnak ígérkező bulit.
Az 1985. július 13-án Londonban és Philadelphiában rendezett koncerten több mint százmillió dollárt gyűjtöttek össze az éhező Etiópia lakosságának megsegítésére. Sir Bob Geldof azóta is folytatta kampányát a nélkülözés felszámolása érdekében.

Most ismét nagy a készülődés. A nyolc helyszínen már teljes gőzzel készülnek, ácsolják a színpadokat. Világsztárok énekelnek majd Londonban, Párizsban, Rómában, Berlinben, Philadelphiában, Tokióban, Torontóban, Johannesburgban, Moszkvában és Barrie-ben - összesen körülbelül százan. A szervezők több mint egymillió nézőre számítanak. A jegyek ugyanis rekordgyorsasággal fogynak, már utánnyomást is készítettek. Londonban a pótjegyeknek köszönhetően plusz 55 ezren hallgathatják végig a Live8-et a Hyde Parkban. Nagyon sokan az utcán éjszakáztak, nehogy véletlenül lemaradjanak.

Itthon sem maradunk le azonban a koncertről. A Magyar Televízió szombaton mindkét csatornáján többször is kapcsolja a koncert helyszíneit és az interneten is on-line közvetítjük a segélyrendezvényt. A két műsorvezető Kovács Noémi és Mann Dániel lesznek.

A Szabadság téren háromnegyed 3-tól fél 11-ig óriás kivetítőn követhetjük a monstre bulit. Az ide látogatók még többet láthatnak a koncertekből, mint a tévénézők, hiszen itt szinte folyamatos lesz a közvetítés. A műsort csak egy órára szakítja majd meg egy élő koncert. A fellépő Afro Bongoman azonban vélhetően igazi afrikai hangulatot varázsol majd a térre, sőt a szervezők remélik, hogy a 9-10 fős, tradicionális zenét játszó együttesnek sikerül a közönséget is táncba vinni.

Afrikában naponta 30 ezer gyermek hal meg a rettenetes szegénység miatt.
A július 2-i megakoncerttel (és a Live8 névválasztással) a szervezők a július 6-án Skóciában kezdődő G8 gazdasági csúcstalálkozó vezetőire kívánnak politikai nyomást gyakorolni, hogy nyújtsanak segítséget a szegény országoknak. A koncertet követően, a Long Walk to Justice program keretében a szervezők Skóciába várnak több tízezer embert, hogy jelenlétükkel képviseljék a tarthatatlan helyzet elleni tiltakozást.
 
A szervezők között van Bono a U2 frontembere, és Geldof a 20 évvel ezelőtti Live Aid segélykoncert létrehozója is. A Live 8 legfontosabb célkitűzése, hogy elérjék az afrikai országok államadósságainak eltörlését, az ellenük alkalmazott gazdasági védővámok felszámolását és olyan gazdasági folyamatok elindítását amelyek segítik önfenntartóvá válni ezeket az államokat.
Közvetítések:
  • mtv 14:45-16:10
  • mtv 18:00- 18:55
  • m2 19:01-19:57
  • mtv 20:15-22:30
  • m2 23:00-01:25
Az MTV Europe július 3-án este 7-kor közöl egy 1 órás összefoglalót az eseményről.

Aki gyors internetkapcsolattal rendelkezik az nyomon követheti az eseményeket az AOL honlapján is.

http://www.aolmusic.com/  [Hirado.hu] [Live8]

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr141251931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása