FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. május

2005.05.01. 18:10

2005.05.01
 
Sting elutasította Gwen-t
 
Gwen Stefani elmondta, hogy nagyon nagy csalódást okozott neki a Fullánk az első találkozásukkor. A híres brit zenész koncertet adott a fiatal hölgy szülővárosában, Anaheim-ben, és természetesen Gwen is ott volt. Akkor még csak egy "dagi, pubertáskori gondokkal sújtott" kiscsaj volt a mostanra gyönyörű énekesnővé érett hölgy.
Ennek ellenére Sting nem váltotta be a hozzá fűzött reményeit. Hiszen Gwen autogramot kért tőle, de a zenész rendkívül elutasító volt vele. "Én ennek ellenére imádtam őt" - mondta Stefani. Ám Gwen apja szerette volna ha lánya kér a zenésztől egy autogrammot, a találkozást pedig egy fényképpel meg is örökítette. Évekkel később, amikor ismét találkoztak, a No Doubt egykori énekesnője, emlékeztette pályatársát az akkor történtekre.
"Amikor találkoztunk, elmondtam neki a történetem. Ő pedig valami olyat mondott: ó, te jó ég, akkoriban nagyon nagy bunkó voltam. De szerintem egy fantasztikus fazon." - tette hozzá a divattervezőként is dolgozó énekesnő.
A No Doubt egyébként 2003-ban a Superbowl szünetében Stinget is kísérte a Message In A Bottle c. dalban, Gwen Stefani, pedig a Police Rock And Roll Hall Of Fame-ba való beiktatásakor mondott rövid beszédet a zenekarról, amikor is bemutatta az első találkozásukkor készült fényképet is! Lásd a 2003. márciusi Hírarchívumot.
 
2005.05.07
 
Pata-csata - Húzd a csíkot, Csíkos!
 
Május 5-én Magyarországon is bemutatták a Racing Stripes c. amerikai, dél-afrikai családi vígjátékot, melynek egyik betétdalát Sting szerezte. A "Taking The Inside Rail" c. dal a filmzene CD-jén is megjelent már a év elején. A film magyar változatában többek között Csonka András, Hernádi Judit, Ábel Anita, Gangxta Zoli, Gálvölgyi János, Hollósi Frigyes és Szőke Zoltán kölcsönzik hangjukat a számítógépes technikával beszédre bírt állatoknak.
 
Május 5-én Magyarországon is bemutatták a c. amerikai, dél-afrikai családi vígjátékot, melynek egyik betétdalát Sting szerezte. A "" c. dal a filmzene CD-jén is megjelent már a év elején. A film magyar változatában többek között Csonka András, Hernádi Judit, Ábel Anita, Gangxta Zoli, Gálvölgyi János, Hollósi Frigyes és Szőke Zoltán kölcsönzik hangjukat a számítógépes technikával beszédre bírt állatoknak.
 
A Danubius honlapján egy egyszerű kérdésre válaszolva zebracsíkos pólót illetve a filmzene albumot is meg lehet nyerni.
 
 
2005.05.10
 
T-Mobile Nap ismét
 
A T‑Mobile az elmúlt évek hagyományainak megfelelően június 26-án ismét egész estés ingyenes szabadtéri koncerten, magyar és nemzetközi sztárokat felvonultatva várja a zeneszerető közönséget. A várhatóan az idei esztendő legnagyobb magyarországi közép-európai könnyűzenei eseményének kiemelkedő szereplője Lionel Richie lesz. Az előzenekar pedig Jimmy Cliff reggae-sztár lesz, aki a People c. számban együtt dolgozott a tavalyi T‑Mobile Napon nagy sikert arató Stinggel is.
 
2005.05.14
 
Giacomo szenzációja a derbyn
 
A verseny történetének egyik legváratlanabb győzelmét hozta az egyesült államokbeli Louisville-ben rendezett világhírű Kentucky derby: az a Giacomo nevű ló nyert, amelyre a rajt előtt 50-es nyereményszorzóval lehetett fogadni.
 
A paripa neve Jerry és Ann Moss-tól származik, akik Herp Albert-el egykor megalapították az A&M lemezkiadót, mellesleg pedig Sting és felesége, Trudie Styler jóbarátjai. Giacomo pedig Sting és Trudie közös, 10 éves gyermekének a neve. A zenész-színész páros egyébként egy másik Moss-ló névadója is lett. A másik versenylovat Styler-nek hívják.

Mike Smith zsokéval a nyergében Giacomo mintegy fél testhossz előnnyel érkezett a célba a 2000 m-es futam végén, megelőzve Closing Argumentet és Afleet Alexet, s megszerezve ezzel tulajdonosának az 1,64 millió dolláros pénzdíjat.
Akik a brit rocksztár, Sting kisfiáról elnevezett győztes hároméves négylábúra fogadtak, tétjük ötvenszeresét vehették fel boldogan, s ez a viadal történetének második legnagyobb meglepetése volt. Ennél többet csak 1913-ban, Donerail teljesen váratlan diadalakor fizettek a bukmékerek, akkor 2 dollárért 184 járt vissza.
 
Trudie Styler két gyermeke, Coco és Giacomo társaságában
 
 
2005.05.17
 
Lezárult a Broken Music turné
 
Sting szombaton lezárta a Broken Music turnéját a new york-i Irving Plaza-ban egy zártkörű előadással, mely koncert kamerák által is rögzítve lett egy - még az idén megjelenő - DVD kiadvány számára is.
 
Ahogy végig a turnén, Sting most is egy csomó Police számot eljátszott a koncerten, mint pl. a Demolition Man, Spirits In The Material World, Invisible Sun, Driven To Tears és a Next To You. Ez utóbbit pénteken a CBS csatorna "Late Show With David Letterman" műsorában is előadta.
 
A Next To You megnézhető az Interneten is...
 
A koncerten elhangzott az "End Of The Game" c. dal is, mely eredetileg a '99-es Brand New Day album egyes változatain jelent csak meg, és felcsendült a Beatles "A Day In The Life" feldolgozása is. Az End Of The Game elején egy hölgyrajongó kiabálva kérte Stinget, hogy közösen énekelhessenek. "Segíteni akarsz a dal eléneklésében? Rendben, gyere!". A lánynak behoztak egy mikrofont, aki Stinggel énekelte a szerzeményt. Persze a ritkaságnak számító dalhoz neki is súgógépre volt szüksége. A szám végén Sting mindenesetre egy kézfogással és egy puszival hálálta meg a segítséget.
 
Sting évtizedek óta most először nem játszotta el a Police slágerét az "Every Breath You Take"-et.
 
Az estét az angol Fiction Plane, Sting fiának Joe Sumner-nak a zenekara nyitotta meg energiával teli dalaikkal, melyek a nemsokára megjelenő "Bitter Forces and Lame Race Horsers" EP-n szerepelnek, valamint három dalt a 2003-as "Everything Will Be OK" c. albumukról játszottak el.
 
A turné végét Sting és a Fiction Plane a new york-i Bungalow 8 klubban ünnepelte meg olyan jól ismert személyekkel, mint David Bowie, Penny Marshall színész/rendező, és Fred Schneider vokalista/B'52. A koncerten a rajongók álthatták Sting lányát Mickey Sumner-t, feleségét Trudie Styler-t, Hugh Jackman-t és Nicole Kidman színésznőt is.

Sting - Broken Music Tour
2005.05.14, New York
Irving Plaza
· Message in a Bottle
· Demolition Man
· Spirits in the Material World
· Synchronicity II
· I Hung My Head
· If I Ever Lose My Faith in You
· The End of the Game
· Driven To Tears
· Heavy Cloud No Rain
· Invisible Sun
· Why Should I Cry for You?
· Fields of Gold
· A Day in the Life
· King of Pain
· Voices Inside My Head/When the World Is Running Down, You Make the Best of What's Still Around
· Roxanne
· Next To You
· Lithium Sunset
 
 
 
2005.05.19
 
20 éves a Money For Nothing
 
A Dire Straits hatalmas slágere lett a 20 éve megjelent Money For Nothing c. dal, melyet a zenekar vezetője Mark Knopfler Stinggel közösen írt. Most megjelent az album új, SACD kiadása az évfordulóra tekintettel vadonatúj borítóval. A 13-szoros platina album eddig 20 millió eladott példányszámmal büszkélkedhet és 22 országban szerezte meg a Nr.1 helyet. Azóta is megmaradt minden idők egyik legjobban fogyó albumának a Brothers In Arms.

Sting egyébként a Police-nak írt, Don't Stand So Close To Me c. dal refrénjének dallamát adta kölcsön a Money For Nothing-hoz, ahol az "I Want My MTV" strófát énekli.
 
 
2005.05.24
 
Sztárok magazin - Sting otthonában
 
A 2005. májusi Sztárok magazinban egy 6 oldalas képes riport található Sting toszkánai otthonából. Sőt, még két oldalon vásárlási tanácsok is olvashatók egy Stinges ház berendezéséhez. A képek még 1999-ben készültek, ekkor jelentek meg a Q magazin interjújához, melynek magyar fordítása Greg tollából nálunk is olvasható.

Jelenleg Stingnek - szerintük - 63 milliárd forintnyi vagyona van. Magyarul, ha most megnyernéd a lottó ötöst, elmennél rulettezni és felraknád egyetlen egy számra (mondjuk a fekete 13-asra) és bejönne, akkor lehetne annyi pénzed mint kedvencünknek. :))))
 
2005.05.27
 
Új videók az AOL-on
 
Ma jelentek meg az America Online (AOL) honlapján Sting új, élő stúdiófelvételei a Sessions@AOL sorozatban. A három perces interjú mellett a Broken Music turnén játszott Spirits In The Material World, a Message In A Bottle valamint a Demoliton Man videója nézhető meg. A lejátszás az AOL saját internetes médiaformátumán történik, melyhez az első video megtekintésekor kell telepíteni a megfelelő programot. Az AOL honlapján ráadásul egy online Sting "tévécsatorna" is üzemel, mely 15 videoklipből válogat, de létezik hasonló rádiósáv is az AOL-on.
Ne lepődjön meg senki, ha a videók előtt Chevrolet reklámmal találkozik, mivel a cég támogatja a Sessions@AOL felvételeket...
 
2005.05.30
 
Union - Black Eyed Peas
 
Június 7-én jelenik meg a boltokban a The Black Eyed Peas új lemeze, a Monkey Business c. anyag. Az új albumon szerepel Sting is az Englishman In New York feldolgozásával, mely az új keresztségben a Union dalcímet kapta.
 
Az album persze már megjelent az internet szürkébbik szegletében, a dal 1 perces promója pedig letölthető már tőlünk is:

Sting és Trudie egyébként nemrég meghívta a zenekart otthonukba egy ebédre, hogy erősítsék a munkakapcsolatot egy kis barátkozással is. Korábban egyébként megismerhették Will.I.Am-et is, hiszen készített egy feldolgozást tavaly a Stolen Car kislemezre is. Egyes források szerint egyébként a nagylemez megjelenése után a quartet feloszlatja magát, hogy új projekteken dolgozhassanak.
 
2005.05.31
 
Sting ott lesz a Live 8 koncerten
 
Bár korábban hevesen tagadta, Bob Geldof mégiscsak készül valamire. Július 2-án Live 8 néven újra megismétlődhet a 20 évvel ezelőtti Live Aid, koncertekkel London (Hyde Park), Párizs (Eiffel torony), Berlin (Brandenburgi kapu), Róma (Circus Maximus) és Philadelphia (Musem of Art) arénáiban.
 
Ahogy '85-ben, úgy 20 évvel később ismét fellép a rendezvényen Sting is!
 
A Live 8 (Live Aid - Live Eight) elnevezés a Skóciában július 6-8-án tartandó G8 konferenciára utal, ahol a világ legtehetősebb államai találkoznak majd, és az időzítés sem véletlen. A koncertek szervezőinek bevallott célja, hogy a Make Poverty History (Tegyük történelemmé a szegénységet) nevű kampányt tovább népszerűsítsék, melynek keretében a fejlett államokra próbálnak nyomást gyakorolni, hogy elengedjék a harmadik világ tetemes adósságállományát.
 
"Ami húsz éve elkezdődött, az most néhány hét múlva politikai fordulóponthoz érkezik. Valós esély van rá, hogy a fiúk és a lányok a gitárjaikkal végre megfordítsák a világot a tengelye körül" - lelkesedett Bob Geldof, aki húsz éve a Live Aid főszervezője volt.
 
Akkor, 1985. július 13-án a londoni Wembley stadionban és a philadelphiai JFK stadionban megtartott koncertek közel 40 millió angol font segélyt jelentettek Afrikának. A rock legnagyobb sztárjai szinte mind felléptek az eseményen, és a Live 8 is komoly fellépőkkel számolhat, hiszen a hírek szerint Paul McCartney, a Rolling Stones, a U2, Sting, Madonna, Mariah Carey, Coldplay, Elton John, Annie Lennox, REM, Scissor Sisters, Snoop Dogg, Robbie Williams és Joss Stone is színpadra lépnek majd, de a rendezvény honlapján lévő lista folyamatosan bővül. A koncertet az egész világon élőben fogják közvetíteni a televíziók, de élőben fogható a világhálón majd az AOL jóvoltából is.
 
Hyde Park, London
 
Mariah Carey, Coldplay, Dido, Keane, Sir Elton John, Annie Lennox, Madonna, Muse, Razorlight, Scissor Sisters, Sir Paul McCartney, Joss Stone, Stereophonics, Sting, Robbie Williams, U2, REM, Velvet Revolver, Bob Geldof, The Killers, The Cure, Snow Patrol
 
Museum of Art, Philadelphia
 
Will Smith (host), Bon Jovi, Maroon 5, P Diddy, Stevie Wonder, Jay-Z, The Dave Matthews Band, Sarah McLachlan, Rob Thomas, K eith Urban, 50 Cent, Kaiser Chiefs
 
Eiffel Tower, Paris
 
Jamiroquai, Craig David, Youssou N'Dour, Yannick Noah, Andrea Bocelli, Calo Gero, Kyo, Placebo, Axelle Red, Johnny Halliday, Manu Chao, Renaud
 
Brandenburg Gate, Berlin
 
A-ha, Crosby, Stills and Nash, Brian Wilson, Lauryn Hill, Bap, Die Toten Hosen, Peter Maffay
 
Circus Maximus, Rome
 
Duran Duran, Faith Hill, Irene Grandi, Jovanotti, Tim McGraw, Nek, Laura Pasini, Vasco Rossi, Zucchero
 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr271251907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása