FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Dom penget egy kicsit

2003.06.10. 20:20

Az alábbi cikk a belfasti Sunday Life c. lap 2003. júniusi számában jelent meg.

Írta: John McGurk
Fordította: Nagy Gergely

Dom penget egy kicsit

 
Az ulsteri gyökerekkel rendelkező, világklasszis gitáros ma este igazán jó formában lesz, a klasszikus zenei tehetségek népszerű televíziós műsorában. Dominic Miller a Classical BRITS Awards show-n vesz részt – egy olyan szupersztár segédletével, kinek gyakran kísérője... aki nem más, mint Sting!

A 43 éves zenész új szólóalbuma a ‘Shapes’ holnap jelenik meg. Bár milliók előtt játszott már Sting gitárosaként az elmúlt 14 év alatt, Dominic számára – kinek édesanyja, Diana Belfastban nőtt fel – semmi nem volt még olyan rémísztő, mint a Classical BRITS-en való fellépés.

„Ez volt a legidegtépőbb dolog, amit valaha is csináltam – a Royal Albert Hallban az English Chamber Orchestrával előadni. Rettentően izgultam, mivel én a rock és pop világából érkeztem és klasszikusokkal léptem fel, s az ő szerzeményeiket játszottam.”

A szellemi és zenei támogatást ezen alkalommal Sting biztosította, aki vendégszereplése során elénekelte a közösen szerzett ‘Shape Of My Heart’ című dalt.

Az argentin születésű Dominic elmondása szerint: „Nagyon jó szórakozás ez Sting számára. Ő egy igazi úriember, és elég jó arc.”

Az ex-Police frontember inspirálta Dominic új albumát is – mely klasszikus darabok gitárinterpretációit tartalmazza –, miután egy Bach muzsikájáról szóló könyvet adott neki.

„Izgatottan követem figyelemmel, mi fejlődik ki ebből. De maradok majd a napi munkámnál.”

Dominic a Sunday Life-nak előzetesen azt is elárulta, hogy mi várható Sting ősszel megjelenő új albumától, a ‘Sacred Love’-tól.

„Nagyszerű lemez. Véleményem szerint, ez az eddigi legjobb album – ami az energiáját, a dalszerzést, az éneklés módját, és a melódiákra épülő szöveget illeti. Sting olyan lehetőségeket aknáz ki, mint pl. az arab-színezetű muzsika, s mindamellett az album elég rockos is.”

Miért érzem magam itt annyira otthon?

A gitárvirtuóz Dominic Miller számára számos indok sorakozik fel, hogy otthonára leljen Észak-Írországban. Az elsőszámú ok, hogy szereti Ulster városát: az édesanyja!

Dominic multikulturális háttérrel rendelkezik – Argetínában született és nőtt fel, tizenéves korában az USA-ban élt, és felnőtt korában pedig Londont választotta. Azonban édesanyja, Diana Hynes miatt tekint Ulsterre, mint szellemi otthonára.

„Édesanyám Ennis-ben született, Co Clare-ben, de Belfastban gyerekeskedett. Édesapja, a nagyapám remek ember volt, mindkét világháborút megjárta. Anyám a Cambridge-i egyetemre ment, s épp elsőbálozó volt. Itt találkozott apámmal, Barney Millerrel, aki viszont amerikai. Összeházasodtak és Argentínába költöztek. Én végül 2000-ben jutottam el Belfastba, Sting Brand New Day turnéja alatt. Egészen tisztán emlékszem rá. Egy kis színházban léptünk fel (Waterfront Hall), a hatalmas stadionok helyett, ahol gyakorta játszunk. És mindez pont a születésnapom történt – március 21-én.”

A négygyermekes családapa hozzáteszi: „Sohasem voltam még Belfastban azelőtt, de erős vonzódást éreztem iránta, mert anyám és nagyapám is itt éltek. Ezért aztán igazán jelentős hely számomra.”

„Nagyon szeretnék majd erre csavarogni a jövőben. Remélhetőleg ez így is lesz. S még talán munkaindokot sem kell találnom mindehhez. Egyszerűen csak szeretnék ismét Belfastba jönni.”

© Sunday Life | 2003. június
 

[Dominic Miller]


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr331218589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása