FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2018/11/24, Budapest, Hősök tere
Sting&Shaggy - 44/876 Tour

Összefoglaló, adatok a koncertről itt.

Közel 20 éve, 1999-ben, amikor elindítottam az első magyar nyelvű Sting rajongói weboldalt, majd a Magyar Sting Lista fanklubot, esküszöm nem gondoltam volna, hogy budapesti Sting koncert-kritikát fogalmazok meg 2018-ban is.

Tényleg Sting már 67, én is lassan annyi vagyok, mint ő huszon-évvel ezelőtt. A Felvonulási téren tartott, 2004-es T-Mobile Kapcsolat koncert után, - ahol aztán a nyári forróságban személyesen is találkozhattam a Police egykori frontemberével - pláne nem gondoltam, hogy pár száz méterrel arrébb és 14 évvel később ismét ~25 méterről csápolok bőszen a Message in a Bottle-ra, a Walking On The Moon-ra, az Englishman-re, az Every Little Thing-re, a So Lonely-ra, a Fields of Gold-ra, a Roxanne-re, a Shape Of My Heart-ra, zuhogó esőben és 6 fok Celsius-ban.

És persze rémálmaimban sem fordult meg Shaggy, aki 2018-ban letarolta Stinggel közösen a Hősök terét, a Milleniumi emlékmű és tetején Gábriel arkangyal vigyázó tekintetével kísérve. És forróság volt - a hidegen kopogó esőcseppek ellenére! Talán a mellkasig hatoló basszusgitár-mélyek, a nadrágszárat lebegtető lábdob miatt, vagy amiatt a maroknyi ember miatt, akik a színpadon zenéltek nekünk?! No, és persze az előzenekar Punnany Massif miatt is. Persze!

A zenekar ugyanolyan precíz lelkesedéssel adta elő a dalokat, mint amikor öt hónappal korábban Bulgáriában elindult a 44/876 turné. Shaggy végig ugrálta a színpadot, a többiek többnyire a helyükön gitároztak, billentyűztek, doboltak, vokáloztak. Shaggy volt a közönség-mozgató ember, Sting ritkán szólalt meg, talán csak a bemutatáskor lehetett hallani a beszédhangját. Ha már ott volt Shaggy, nem maradhattak el az ő legnagyobb slágerei. Az elvakult Sting-hívők persze szörnyülködve konstatálták a 90-es évek dancehall sztárját Sting mellett, de - egy-két kivételtől eltekintve - valójában egész jól illettek Sting reggae alapú dalai, Shaggy slágereihez. 

A 44/876 legdallamosabb nótái is felhangzottak a koncerten. Szám szerint 8 teljes dal, ami egész jó arány. Sting/Police dalokból 13 dalt hallhattunk, Shaggy szóló munkásságáról 6 dalban emlékezett meg a műsor. A turnén általában játszott Crooked Tree, valamint a hagyományos koncertzáró Fragile hiányzott a sorból, viszont kaptunk egy kis Bob Marley-t a Get Up, Stand Up segítségével. Az egy kicsit talán mellbevágó, hogy az aktuális album dalain kívül a legfrissebb játszott Sting szóló-dal, az 1999-ben, 19 éve megjelent Desert Rose volt. Holott azért - igaz enyhébb sikerrel - még két másik pop album - más-más stílussal 7 Sting lemez - jelent meg azóta. Nem voltak dalok a 2004-es Sacred Love-ról, a 2016-os 57th&9th-ről, az 1999-es Mercury Falling-ról, és az 1991-es The Soul Cages-ről sem. Nem mondhatjuk tehát, hogy ez egy Best of turné. Igaz, valódi, új dalokat hallhatott a közönség, most Shaggy-val és reggae-köntösben.

A gitároknál '91-óta Dominic Miller hallható, sőt immáron másodszor legidősebb fia, Rufus Miller is a csapatot erősítette gitárjaival. Apja és fia gyakran borultak össze. A billentyűket a Shaggy-vel érkező Kevon Webster kezelte, és a szuper vokalisták is reggae-vonalról érkeztek, akik egy-egy szólóénekkel is bemutatkozhattak a magyar közönségnek: Melissa Musique és Gene Noble. A dobok mögött felmentést kapott az utolsó 44/876 koncertre Josh Freese, aki visszautazott Hálaadásra az Egyesült Államokba a családjához. Ellenben az ő és Stingék dobtechnikusa és road-ja, a nem kevésbé képzett Noah Scott White püfölte a dobokat. Valószínűleg az elmúlt hónapokban volt elég ideje hangról-hangra (ütésről-ütésre?) betanulni a turné nótáit.

A közönség az esőt is egész jól viselte, hátul ugyan sok esernyő lógott be a "képbe". De az első 10-15 sorban kultúrált csápolás, táncolás folyt a koncert nagy részében. A nézők jól vették a jamikai sztár jelzéseit, integettek, énekeltek, vagy használták a mobiljuk lámpáját, ha kellett. A mobilok egyébként főleg a legismertebb daloknál kerültek elő a zsebekből. Nagyon sok volt a külföldi érdeklődő és nagyon sokan jöttek ki olyanok is, akik tényleg csak a rádiók best-of slágerlistáiból ismerik Stinget vagy Shaggy-t. Le a kalappal előttük! Több órát végigácsorogtak a tömegben, elviselték a több tízezer ember gondját-baját, a tolakodókat, a részegeket, a cigizőket, az esernyősöket, a mobilozókat, a hideget, az esőt. De, akkor is jól érezték magukat. Nem hagyták maguktól elvenni ezt az érzést a november végi hideg budapesti utcákon.

Ez volt a 10. Sting koncert Budapesten, ha hozzászámoljuk az elsőt, az 1988-as Human Rights Now! koncertet, melyet a Népstadion-ban tartottak, és Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman, Youssou N'Dour, no és Bródy meg Hobo is a színpadon volt. Azóta a Kisstadiont kétszer, a Sportarénát ötször telítette meg csurig. Megtelt egyszer már a Felvonulási tér - állítólag félmillió emberrel -, most meg a fél Hősök tere, a fél Andrássy úttal, szintén több tízezer érdeklődővel. Köszönet jár érte a Hatoslottó harmincadik szülinapját ünneplő Szerencsejáték Zrt.-nek.

Állítja még valaki, hogy alig ismerik Stinget Magyarországon?!

Ha egy picit is része volt Sting magyar elismertségének a jelenleg a Sting.blog.hu címen futó oldal, a levelezőlista és a hozzá kapcsolódó Facebook-közösség, már megérte. Nekem mindenképpen! Jó lenne még legalább tízszer látni őt itthon, télen-nyáron, hóban-fagyban is akár!

Máté Attila - sting.blog.hu


Sting&Shaggy - 44/876 Tour

2018/11/24, Budapest, Hősök tere

Szerencsejáték Zrt., 30 éves a Hatos Lottó

fotó: Balázs Zs Jónai / facebook

Greg [GregJazzBlock] beszámolója:

Sosem voltam még ennél egyedibb és szürreálisabb koncerten! A november végi hidegben a szakadó eső ellenére a zsúfolásig megtelt Hősök terén ingyen és bérmentve Sting és Shaggy együtt kápráztatta el a nagyérdeműt. Nem volt jegyleolvasás sem biztonsági ellenőrzés, a show csaknem negyedórával korábban vette kezdetét, és az eredeti dobos helyett a technikusa nyomta végig a bulit, a klasszikus ráadás, a Fragile nélkül. A hangzás és a hangulat is a helyén volt, a Sting, a The Police, a Shaggy és közös dalok is hihetetlenül jól szóltak! Köszönjük!!!

Attis  [sting.blog.hu] beszámolója, részlet:

A zenekar ugyanolyan precíz lelkesedéssel adta elő a dalokat, mint amikor öt hónappal korábban Bulgáriában elindult a 44/876 turné. Sting végig ugrálta a színpadot, a többiek többnyire a helyükön gitároztak, billentyűztek, doboltak, vokáloztak. Sting volt a közönség-mozgató ember, Sting ritkán szólalt meg, talán csak a bemutatáskor lehetett hallani a beszédhangját. Ha már ott volt Shaggy, nem maradhattak el az ő legnagyobb slágerei. Az elvakult Sting-hívők persze szörnyülködve konstatálták a 90-es évek dancehall sztárját Sting mellett, de - egy-két kivételtől eltekintve - valójában egész jól illettek Sting reggae alapú dalai, Shaggy slágereivel.

A teljes beszámoló itt olvasható: Kaptunk már hideget és meleget is

fotó: Szerencsejáték Zrt / Lobenwein Norbert / facebook

Setlist:

1. Englishman in New York (1987 Nothing Like The Sun) /
    / Jamaican in New York (1992 Shinehead - Sidewalk University)

2. 44/876 (2018 - 44/879)
3. Morning is Coming (2018 - 44/879)
4. Every Little Thing She Does Is Magic (1981 The Police - Ghost in the Machine)
5. Oh Carolina (1993 Shaggy - Sliver) /
    / We'll Be Together (1987 Nothing Like The Sun)
6. If You Can't Find Love (2018 - 44/879)
7. Love is the 7th Wave (1985 The Dream of the Blue Turtles)
8. To Love and be Loved (2018 - 44/879)
9. Message in a Bottle (1979 The Police - Regatta de Blanc)
10. Fields of Gold (1993 Ten Summoner's Tales)
11. Waiting for the Break of Day (2018 - 44/879)
12. Gotta Get Back My Baby (2018 - 44/879)
13. If You Love Somebody Set Them Free (1985 The Dream of the Blue Turtles)
14. Don't Make Me Wait (2018 - 44/879)
15. Angel (2000 Shaggy - Hot Shot)
16. Dreaming In The USA (2018 - 44/879)
17. Shape Of My Heart (1993 Ten Summoner's Tales)
18. Walking On The Moon (1979 The Police - Regatta de Blanc) /
      / Get Up, Stand Up (1973 Bob Marley and The Wailers - Burnin')

19. So Lonely (1978 The Police - Outlandos d'Amour) /
      / Strength of a Woman (2002 Shaggy - Lucky Day)

20. Hey Sexy Lady (2002 Shaggy - Lucky Day)
21. Roxanne (1978 The Police - Outlandos d'Amour) /
      / Boombastic (1992 Shaggy - Boombastic)


22. Desert Rose (1999 Brand New Day)
23. It Wasn't Me (2000 Shaggy - Hot Shot)
24. Every Breath You Take (1983 The Police - Synchonicity)

A zenekar:

Sting - ének, basszusgitár
Shaggy - ének, rap
Dominic Miller - gitár
Rufus Miller - gitár
Noah Scott White - dobok / Sting és Josh Freese dobtechnikusa, road-ja
Kevon Webster - billentyűk
Melissa Musique - vokál
Gene Noble - vokál

fotó: Borsonline.hu

Sajtó, galéria:

Népszava - Esőisten szereti Stinget és Shaggyt

Index.hu - Ebben a buliban egy remek Sting-koncert veszett el

24.hu - Az eső se mosta el az utcabált, amivé Sting és Shaggy az Andrássy utat változtatta

HVG - Hatalmas bulit csapott Sting és Shaggy a Hősök terén - Galéria

Kisalfold.hu - Ilyen volt Sting és Shaggy koncertje - Galéria

Blikk - Egy tűt sem lehetett leejteni a Hősök terén: őrületes bulit csapott Sting és Shaggy - fotók

RTL Klub Híradó - Sting és Shaggy ingyenkoncertje esőben (video) 

M2 Petőfi tv - Én vagyok itt (video)

TV2, Tények - Sting szuperkoncert a Hősök terén (video)

TV2 - Stinget esőben is ezrek hallgatták (video)

HírTV - Megtelt a Hősök tere Sting és Shaggy koncertjére (video)

ATV - Az eső ellenére is hatalmas bulit csaptak (video)

Ripost - Elképesztő tömeg a Hősök terén, egy gombostűnyi hely sincs - fotók

Bors - Esernyőkkel tombolt a hatalmas tömeg Sting és Shaggy koncertjén

MyMusic - A tüdőgyulladás, ami teljesen megérte - Sting koncert

Magyar Idők - Az Englishman meghódította Budapestet


Minden információ a koncertről egy helyen a Sting.blog.hu oldalon!

Sting&Shaggy - 44/876 Tour

2018. november 24., 18:00 - 21:30
Budapest, Hősök tere
(a színpad az Andrássy út felé néz)

18:00 Punnany Massif
19:45 Sting&Shaggy

A környéken útlezárások várhatóak, így javasoljuk gyalogosan megközelíteni a rendezvény helyszínét.
Lezárt utcák a cikk végén térképpel, vagy a Szerencsejáték Zrt weboldalán!

BKK - Tömegközlekedés - Forgalomkorlátozások

Szombaton 10 órától másnap hajnali 4:30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcáig, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály útig, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, továbbá a Kós Károly sétányt.

Biztonsági okokból lezárhatják az M1-es metró Hősök tere állomását, a forgalomkorlátozások miatt pedig változik az a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as, a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz útvonala.

Az M1-es metró várhatóan 16 és 23 óra között a megszokottnál sűrűbben közlekedik majd, azonban biztonsági okokból lezárhatják a Hősök tere állomást. Ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül haladnak át azon.

hosoktere18.png

Zenekar:

Sting - ének, basszusgitár
Shaggy - ének, rap
Dominic Miller - gitár
Rufus Miller - gitár
Josh Freese - dobok
Kevon Webster - billentyűk
Melissa Musique - vokál
Gene Noble - vokál

Várható dalok, setlist
(Gdansk, Lengyelország, 2018.11.19):

1. Englishman in New York / Jamaican in New York
2. 44/876
3. Morning is Coming
4. Every Little Thing She Does Is Magic
5. O Carolina / We'll Be Together
6. If You Can't Find Love
7. Love is the 7th Wave
8. Love and be Loved
9. Message in a Bottle
10. Fields of Gold
11. Waiting for the Break of Day
12. Gotta Get Back My Baby
13. If You Love Somebody Set Them Free
14. Don't Make Me Wait
15. Angel
16. Dreaming In The USA
17. Crooked Tree
18. Shape Of My Heart
19. Walking On The Moon
20. So Lonely / Strength of a Woman
21. Hey Sexy Lady
22. Roxanne / Boombastic

23. Desert Rose
24. It Wasn't Me
25. Every Breath You Take
26. Fragile

hosotere18-szinpad.jpg

stingshaggy.jpg

 

Az útlezárások az alábbiak szerint alakulnak: 

2018. november 23-án 17.00 órától 2018. november 25-én 12.00 óráig:

• Budapest VI., Andrássy út szerviz útját a Kodály Köröndtől a Dózsa György útig,

• Budapest VI., Kodály Körönd szerviz útján a Szinyei Merse Pál utcától a Bajza utca felé eső karéjokban.

2018. november 24-én 10.00 órától 2018. november 25-én 04:30 óráig:

• Budapest VI., Andrássy utat a Kodály Körönd és Dózsa György út között,

• Budapest VI., Dózsa György utat a Podmaniczky utcától a Városligeti fasorig,

• Budapest VI., Rippl Rónai utcát a Délibáb utcától az Andrássy útig,

• Budapest VI., Bajza utcát a Városligeti fasortól az Andrássy útig,

• Budapest VI., Munkácsy utcát a Lendvai utcától az Andrássy útig,

• Budapest VI., Lendvay utcát a Rippl Rónai utcától a Dózsa György útig,

• Budapest VI., Benczúr utcát a Rippl Rónai utcától a Dózsa György útig,

• Budapest XIV., Hősök terét körben,

• Budapest XIV., Állatkerti Krt-t a Gundel Károly úttól a Hősök teréig,

• Budapest XIV., Koós Károly sétányt a Hermina úttól a Hősök teréig,

• Budapest XIV., Olof Palme sétányt Dvorzák sétánytól a Hősök teréig,

• Budapest XIV., Műcsarnok mögötti szerviz utat az Olof Palme sétánytól a Dózsa György útig,

• Budapest XIV., Felvonulási teret – Műcsarnok melletti terület - a Benczúr utcától a Hősök teréig.

www.szerencsejatek.hu

 


Sting és Shaggy Budapesten!

2018.11.13. 08:37

A Hatoslottó bemutatja: Szuperkoncert Sting&Shaggy, vendégzenekar Punnany Massif

Budapest, 2018. november 14. Világsztárokkal ünnepli 30. születésnapját a Hatoslottó.

A Szerencsejáték Zrt., mint a hazai kulturális élet elkötelezett támogatója, november 24-én Budapesten, a Hősök terén este 18:00 órától nagyszabású, ingyenes szabadtéri Szuperkoncerttel várja a látogatókat. A Hatoslottó 30. születésnapja alkalmából a brit világsztár, Sting és a jamaikai-amerikai énekes Shaggy szórakoztatja majd a közönséget. Magyar vendégzenekarként a Punnany Massif lép fel.

 

A Szerencsejáték Zrt. a Szuperkoncerttel mindenkit egy közös élményre hív, ahol együtt ünnepelhetünk. A szervezők több tízezer emberre számítanak.

1988. október végén tartották az első Hatoslottó sorsolást. Kezdetben havonta, majd kéthetente, később pedig már hetente volt sorsolás. Akkoriban egy szelvény ára 10 forint volt. Már a második sorsoláson volt telitalálatos szelvény. A Hatoslottó történetének eddigi legnagyobb főnyereményét 2008-ban vihette haza egy szerencsés játékos, aki csaknem 3 milliárd forinttal gazdagodott.

A Szerencsejáték Zrt. hosszú ideje elkötelezett a hazai kulturális élet támogatása mellett. A 2017-es évben a Hatoslottó játékadójának 80%-a, azaz 4,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalap forrásait, az Ötöslottó játékadójának 90%-a, azaz 10,5 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapot támogatta.

 

A koncert időpontja: 2018. november 24. (szombat) 18:00 - 21:30
Helyszín: Hősök tere (Budapest)

A program részletei:
18:00 – Punnany Massif
19:45 – Sting & Shaggy

Sting - ének, basszusgitár
Shaggy - ének, rap
Dominic Miller - gitár
Rufus Miller - gitár
Josh Freese - dobok
Kevon Webster - billentyűk
Melissa Musique - vokál
Gene Noble - vokál

www.szerencsejatek.hu


sting-shaggy-44-876.PNGSting & Shaggy: 44/876

Megjelenés: 2018.04.20

44/876
STANDARD album:

1. 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
2. Morning Is Coming
3. Waiting For The Break Of Day
4. Gotta Get Back My Baby
5. Don’t Make Me Wait
6. Just One Lifetime
7. 22nd Street
8. Dreaming In The U.S.A.
9. Crooked Tree
10. To Love And Be Loved
11. Sad Trombone
12. Night Shift


44/876

SUPER DELUXE album:

Disc 1:

1. 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
2. Morning Is Coming
3. Waiting For The Break Of Day
4. Gotta Get Back My Baby
5. Don’t Make Me Wait
6. Just One Lifetime
7. 22nd Street
8. Dreaming In The U.S.A.
9. Crooked Tree
10. To Love And Be Loved
11. Sad Trombone
12. Night Shift

Disc 2:
Live at Shaggy & Friends, Kingston, Jamaica

1. Englishman In New York – Sting
2. Fields Of Gold – Sting
3. Message In A Bottle – Sting ft. Agent Sasco
4. Don’t Make Me Wait – Sting & Shaggy
5. Roxanne – Sting & Shaggy
6. Cherrytree Radio Interview with Sting and Shaggy


44/876

DIGITAL DELUXE album & Target physical exclusive:

1. 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
2. Morning Is Coming
3. Waiting For The Break Of Day
4. Gotta Get Back My Baby
5. Don’t Make Me Wait [lyrics]
6. Just One Lifetime
7. 22nd Street
8. Dreaming In The U.S.A.
9. Crooked Tree
10. To Love And Be Loved
11. Sad Trombone
12. Night Shift

13. If You Can’t Find Love
14. Love Changes Everything
15. 16 Fathoms
16. Don’t Make Me Wait (Dave Audé Rhythmic Radio Remix)

Sting és Shaggy találkozása Sting menedzserének köszönhető, aki eredetileg egyetlen közös szám elkészítésére ösztönözte a művészeket. A New York-i stúdióban azonban úgy magával ragadta őket a hév, hogy végül egy egész albumnyi dal született, amin a hagyományos és a modern stílus, a karibi tradíciók, a pop és rock is vegyül. [passzio.hu]

44/876 felvételei Jamaicán és New Yorkban zajlottak. A dalokat Sting és Shaggy szerezte.
Közreműködők:

Sting: vocals, bass, keyboards;
Shaggy: vocals;
Dominic Miller: guitars;
Sting International: bass, drums, production;
Martin Kierszenbaum: percussion, keyboards, piano, production;
Dwayne "iLL Wayno" Shippy: keyboards, arrangements;
Steven "Lenky" Marsden: keyboards;
Clark Gayton: trombon;
Geoffrey Keezer: piano;
Robert “Robbie” Shakespeare: bass;
Maggie Buckley: saxophone, flute


A további szerzők listája: Taranchyla, Dwayne “iLL Wayno” Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk, Patexx.


57th and 9th Tour

Budapest
Papp László Budapest Sportaréna
2017. október 13., 20:00

- Ticketpro

Sting - basszusgitár

Dominic Miller - gitár

Rufus Miller - gitár

Josh Freese - dobok

Joe Sumner - vokál, gitár

Percy Cardona - harmonika
Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis