FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

[The New York Times] Ősszel új dalokból álló albumot jelentet meg Sting.

Sting-TheLastShip-2.jpgA The Last Ship album a hasonló című musical-hez készült eredeti, új dalokat tartalmazza majd, amely a tervek szerint 2014-ben kerül bemutatásra a Broadway-n. A mű Sting szülővárosában, a wallsend-i kikötőben játszódik. A korábbi hírek szerint Sting 1991-es The Soul Cages albuma szolgáltatta az alapot a műhöz.

Az album számos olyan dalt tartalmaz amelyet a musical-hez is felhasználtak, de lesz rajta olyan nóta is amely, ugyan a színdarabhoz készült, de mégsem került be a végleges műbe. A "The Last Ship" 2013. szeptember 24-én jelenik meg a Cherrytree Records, az Interscope, és az A&M Records gondozásában.

A most 61 éves Sting közel három éve dolgozik az önéletrajzi ihletésű musicel-en olyan szerzőkkel, mint John Logan (Red, Skyfall) és Brian Yorkey (Next to Normal). A történet a hazatérésről szól a hajóépítőipar '80-as évekbeli, newcastle-beli visszaszorulásába ágyazva. A musical-t a színész-rendező Joe Mantello rendezi. Májusban már volt egy zártkörű bemutató az előadásból színházi szakemberek és befektetők körében. A hírek szerint Jeffrey Seller lesz a társproducer. A színészek: Louise Pitre, Fred Applegate, Aaron Lazar, Jill Paice, Matthew Stocke.

2010-ben írtuk a Sting.hu-n: "A musical alapja egy olyan album, amelyet sok-sok évvel ezelőtt készítettem a szülővárosomról, az Észak-angliai Newcastle-ről, apám haláláról és a hajógyártás iparának haláláról. Hangulatos egy darab. Megpróbálok most könyvet és színdarabot írni belőle, és ez félelmetes. Néha felébredek az éjszaka közepén hideg verejtékben izzadva és azon gondolkodom hogyan fogom ezt megcsinálni. És ugyanakkor nagyon is felvillanyoz ez a dolog."

Tom Kitt, Brian Yorkey és Sting

Sting legutóbb éppen 10 éve 2003-ban jelentette meg utolsó populáris soralbumát a "Sacred Love"-ot. Ezután főleg válogatáslemezek jelentek meg az előadótól, összeállt a Police-szal, 2006-ban lanton játszott reneszánsz dalokat, 2009-ben pedig téli dalokat rögzített klasszikus és népzenei köntösben.

2011-ben írtuk a Sting.hu-n: "A szerzők komoly előkészületeket tettek a közös munka megkezdése előtt. Yorkey elutazott Stinggel Newcastle-be, hogy megismerje a zenész családját és a gyerekkorához kapcsolódó fontos helyszíneket, amelyek a musicalben is fontos szerepehez jutnak. Sting pedig a zenei anyagon kezdett el dolgozni. Eddig körülbelül 20 új dal született a musicalhez, bár valószínű, hogy a végleges változatba nem mind fog majd bekerülni. Yorkey szavai szerint az új dalok összetéveszthetetlenül tükrözik Sting stílusát, ugyanakkor valódi színházi zenék is, nem szimplán musicalszínpadon előadott popdalok."

Sting vagy 24 dalt írt az új musical-hez. Némelyik új, némelyik a Soul Cages album dalain alapul. A "The Last Ship" dalai elsősorban a színdarab történetéhez illeszkednek, azt segítik, azt emelik ki. A címadó dal például egy népies keringő erősen keresztény képekkel észak-angol dialektusban. Az utolsó rakománnyal megrakott hajó elindításának spirituális jelentőségéről szól. Az "And Yet" című dal egy jazz-es funk nóta egy hazatérő matróz által elmesélve, aki tudomást szerez arről, elhagyta az asszonya is. Közben a "Dead Man's Boots" a hajógyárban keményen dolgozó apa és a más életről álmodozó fia között.

Fordítás: (c) Máté Attila - Sting.hu

Az album munkálatai, 2012. szeptember, Lake House
(Ira Coleman és Dominic Miller)

A lemezen közreműködik többek között Rob Mathes (zongora), Ira Coleman (nagybőgő, basszusgitár), Dominic Miller (gitár) és Carel Kraayenhof (szájharmónika) is. Sting ismét maga köré gyűjtötte newcastle-beli kedvenc zenészeit is, akiket már az If On A Winter's Night albumról is ismerhetünk: Peter Tickell (hegedű, mandolin), Kathryn Tickell (hegedű, skót duda), Julian Sutton (harmónika, Jo Lawry (vokál) is.

A lemezen vendégként szerepelnek még olyan észak-kelet-angol származású művészek, mint Brian Johnson (AC/DC), The Unthanks, Jimmy Nail és a The Wilson Brothers

A The Last Ship szeptember 23-án jelenik meg egylemezes (12 dal), deluxe (2CD, 5 bonus track), super delux (20 dal) és vinyl változatban (12 dal).

 

Egy februári zártkörű munkaelőadás belépőjegye



						

A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr595343205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása