FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

[fidelio.hu] Sting elégedett a Budafoki Dohnányi Zenekarral, és a június 11-i grazi koncert után izgatottan várja az együttműködés második állomását, a június 30-i budapesti fellépést.

Az ősszel 60. születésnapját ünneplő Sting szimfonikus műsora keretében tavaly novemberben már koncertezett a Papp László Budapest Sportarénában, ezúttal a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri a színpadon a sztárt. "Sting Symphonicity című koncertsorozata egyik karmestere, Chelsea Tipton bejelentkezett a BDZ Facebook-oldalán és bejegyzésében a turné eddigi legjobb koncertjének nevezte a június 11-i grazi koncertet" - mondta Hollerung Gábor az MTI-nek. Mint megjegyezte, nem tudja, a Budafoki Dohnányi Zenekar miért két koncertre kapott felkérést Sting menedzsmentjétől, de a brit zenész turnéja során két-három koncertenként általában más-más nagyzenekarral lép fel. "Budapesten ugyanazt a 23 számot adjuk elő, amit június 11-én Grazban, és más városokban is. A repertoárt előre megadták, ezt kellett a zenekarnak megtanulni, ezt próbáltuk Graz előtt is Budapesten. A betanító karmester Chelsea Tipton volt, aki vezényel is a turnén, de a grazi és a budapesti állomáson Sarah Hicks-é a karmesteri pálca. A koncertek percre pontosan elő vannak készítve, minden ki van számolva" - tette hozzá.

A Police egykori frontemberének turnéján szimfonikus hangszerelésben szólal meg például Roxanne, Next To You, az Every Little Thing She Does Is Magic, az Every Breath You Take, az Englishman In New York, a Fragile, a Russians, az If I Ever Lose My Faith In You, a Fields of Gold vagy a Desert Rose. A tavaly novemberi budapesti koncerthez képest új lesz a Message In A Bottle. A zenekar - Grazhoz hasonlóan - a koncert előtt, a színpadon tart egy rövid próbát Sting részvételével. Stinget a nagyzenekar mellett egy rockcsapat is kíséri majd, ebben Dominic Miller gitározik, Rana Krija ütőhangszereken játszik, Jo Lawry vokálozik, és Ira Coleman a basszusgitáros.

Hollerung Gábor kitért arra, hogy a nyolcvannál is több tagból álló Budafoki Dohnányi Zenekarból ötvenvalahányan lépnek fel Stinggel, ennyire volt szükség a műsor hangszerösszeállítása alapján. "Hárman játszanak szólót: Kalla-Tóta Hajnalka hegedűn a Whenever I Say Your Name című dalban, Csatos Ferenc trombitán az All Would Envy-ban, Nyers Alex pedig klarinéton az Englishman In New York-ban" - hangsúlyozta a zeneigazgató-karmester, aki ezúttal nem lép színpadra, és a koncerteken sem tud(ott) ott lenni; a "távolból drukkol" csapatának.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr33010473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása