FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

I Blåme Coco

2011.01.19. 09:18

Az I Blame Coco Sting legfiatalabb lányának Eliot Paulina Sumner-nek vagyis Coco-nak a zenekara. A Coco becenevet szüleitől kapta a lány és innen származik a zenekarnév is.

Eliot Pauline (Coco) Styler-Sumner (1990. július 30., Pisa, Olaszország) - Modell (Burberry, 2008. tavasz-nyár) és énekesnő, a Coco and the Ladyboys, majd az I Blame Coco formáció megalakítója. (Sting.hu - Exkluzív - életrajzok)

Coco már nagyon fiatalon elkezdett érdeklődni a zene iránt, de szerepelt nővérével, Kate-tel együtt a Stardust c. filmben. Első dalait 15 évesen írta, első demoói közül több fent is van az interneten, mint az I Blame Coco, Bohemian Love, Avion. A No Smile későbbi albumán is megjelent. Az Avion-hoz klippet is forgattak, a bátyja Jake Sumner rendezésében, de végül ez a videó nem jelent meg. A korai dalok erős reggae beütésűek a pop punk elemeivel feltöltve. Az I Blame Coco c. dal, melyet Mr. Hudson-nal közösen jegyez az énekes-gitáros Coco, már 2007-ben megjelent bakelit kislemezen. A zenekar további tagjai: Jonny Mott - billentyűk, Alexis Nunez - dobok, Jonas Jalhay - gitár and Rory Andrew - basszusgitár.

Coco-t láthattuk Stinggel a 2008-as Rainforest jótékonysági koncerten is fellépni, de a The Police búcskoncertjén is felkerült lánytestvéreivel a színpadra. 17-évesen Coco leszerződött az Island Recordsnál és rögzítette Pete Wingfield 18 With A Bullet c. dalának feldolgozását egy válogatásalbumra (az eredeti dal szerepel az A Ravasz az Agy és két füstölgő puskacső c. filmben is), de vokálozott Sway DaSafo End Of The Road c. dalában is. Bohemian Love c. dalát újdonsült barátja, a botrányhős rocker Pete Doherty használta fel, hogy visszaédesgesse barátnőjét Kate Moss-t. A barátságot Sting nem nézte jó szemmel - érthető okokból. 2009. nyarán Coco súlyos balesetet szenvedett egy étteremben, ahol összesett, elájult és betört a koponyája.

The Constant - az első album

Fél éves dalszerzés és a nóták svédországi felvételei után jelent meg a svéd producerekkel készített The Constant album első kislemezdala. A Caesar 2010. februárjában jelent meg és a nótában közreműködik a svéd Robyn is. A svéd szálak miatt megjelent az együttes nevében a "karikás a" betű is (å - I Blåme Coco). A második kislemez Self Machine júliusban került kiadásra.

Az albumon a saját dalok mellett egy Neil Young feldolgozás is szerepel ez az Only Love Can Break Your Heart. A többi dalt is számos szerző- és producertársa jegyzi. A harmadik kislemezdal az In Spirit Golden volt és videoklip készült a Quicker c. dalhoz is. A The Constant nagylemez végül 2010. novemberében jelent meg a boltokban. A Turn Your Back On Love dal 2011. január 31-én jelent meg kislemezen.

A The Constant album deluxe változata a videoklipek mellett számos akusztikus bónusz dalt is tartalmaz, melyet 2010. nyarán rögzítettek.

Az új dalok egy kicsit mások, mint amilyen dalokat eddig publikált a weben Coco, kevésbé akusztikusabb, egyedibbek, mainstreamek, modernebbek. A demók reggae feelingjéből sajnos szinte semmi sem maradt, Coco is bevallja, hogy a punk rock és disco felé vették az irányt, ezek ellenére azonban sok új rajongót szerez magának Sting lánya.

Koncertek, közreműködések

Közben Coco vokálozott Miike Snow Animal c. dalában és közreműködött Sub Focus Splash c. nótájában is. Az albumról a kritikusok néhány fanyalgástól eltekintve jókat nyilatkoztak és a közönség is jól fogadta Coco-dalait, de természetesen a Lady GaGa irányvonallal nem tud és nem is akar versenyezni a zenekar. (Mindenesetre Coco megtekintette Stinggel Lady GaGa koncertjét - éppen Budapesten)

2010. nyarán az I Blame Coco megfordult a legnagyobb fesztiválokon és közreműködött La Roux angliai turnéján is. Ősszel turnéra indult a zenekar Angliába és Európa nagyvárosaiba. 2011. tavaszán ismét európai turnéra indul Coco és zenekara, a német, belga és francia városok mellett Varsóban is fellép majd.

[I Blame Coco] [MySpace] [Facebook]

 

Kislemezek:

  • Caesar feat. Robyn - kislemez
  • Self Machine - kislemez
  • In Spirit Golden - kislemez
  • Turn Your Back On Love - kislemez

 

The Constant - album - 2010

  1. Self Machine
  2. In Spirit Golden
  3. Quicker
  4. Turn Your Back On Love
  5. Please Rewind
  6. Summer Rain
  7. Playwright Fate
  8. The Constant
  9. Party Bag
  10. No Smile
  11. Caeser feat. Robyn
  12. Only Love Can Break Your Heart
  13. It's About To Get Worse
     
  14. Quicker (Rack'n'Ruin Rework)
  15. Summer Rain (Acoustic)
  16. Self Machine (Acoustic)
  17. The Chain (Acoustic)
  18. Atlantis Found (iTunes bonus track)

 

Videoklippek:

Caesar - 2010

Playwright Fate - 2010

Self Machine - 2010

Quicker - 2010

In Spirit Golden - 2010

Turn Your Back On Love - 2010

 

Demók:

 

Egyéb dalok:

 

Élő felvételek:


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr312595065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása