FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Lapszemle - 2010.10.29

2010.10.29. 10:00

PESTI MŰSOR - Új áramlatok:

... elképzelhető, hogy lesz folytatás? Nem ér véget ezzel a lemezzel a nagyzenekari kalandozás?

Sting: Egyre inkább inspirál ez a fajta szabadság, úgyhogy már elő is ástam egy csomó régi számot, amik éveken át az eszembe sem jutottak, és elkezdtem azokat is új ruhába öltöztetni. Sőt, már azon is gondolkodom, hogy írok új dalokat, kifejezetten nagyzenekari előadásra. Olyan óriási mulatság ez számomra, úgy érzem magam, mint egy gyerek, aki új kisvasutat kapott karácsonyra. Úgyhogy igen, lesz folytatás.

A teljes interjú a Pesti Műsor oldalán olvasható!

BUDAPEST TERMINÁL - Interjú Sting karmesterével:

...Azon sokoldalú muzsikusok közé tartozik, akiktől nem áll távol a más zenei stílusba kirándulás sem. De korábban inkább a jazz világának művészeivel dolgozott, említhetjük akár Chick Corea-t, vagy Wynton Marsalis-t. Ám Sting a rock területéről érkezett. Mit tapasztalt, nagyon távoli ez a két stílus?

Steven Mercurio: Egyetlen szóval azt mondanám: nem, de ennél árnyaltabb a kép. A klasszikus zenészek és a rockzenészek közös munkájánál általában az történik, hogy a rockmuzsikusok egy kicsit elveszettnek érzik magukat ebben a szituációban, kicsit mintha perifériára szorulnának. Ez persze, nincs így, de a szimfonikus zenekar valami ilyesmit ébreszt bennük. Ezzel szemben Sting azonnal otthonosan érezte magát a szimfonikus zenekar hangzásvilágában. Persze, ezen a kényelemérzeten már akkor is dolgoztunk, amikor még csak a hangszereléseket készítettük elő. Voltak olyan dalok, amelyeket többször is átdolgoztunk, mert kettőnk elképzeléseit kellett összehangolni. Vagyis Sting úgy alakítgatta a dalokat, hogy neki ideális legyen, én pedig ehhez igazítottam a zenekar számára fontos megoldásokat.

A teljes interjú itt olvasható.

METROPOL - Sting nem lesz kiszámítható:

Negyven éve énekel – mitől érdekes ez még önnek?

– A lényeg az, hogy kiszámíthatatlan legyen az egész. Szeretem meglepni a rajongókat, hogy ne unjanak rám – ez a fő titok, amellyel egy életkorban nagyon vegyes közönséget meg lehet tartani. Azok, akik eljönnek egy koncertemre, tudják, hogy szeretem, amit csinálok, ezért egyre többen lesznek. Most azt érzem, hogy a rajongóimnak tetszik ez az ötlet a zenekarral, élvezik a hangzást. Rizikót vállalok, valami újat próbálok ki, és úgy tűnik, ez tetszik az embereknek.

A teljes interjú itt olvasható.


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr752404663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása