FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Sting Pécsen?

2010.01.01. 18:24

Ezzel a hírrel kívánok mindenkinek Stingben gazdag Boldog Új Évet:

Bizonyos kisfero postolta a tumblr-en néhány hete, hogy állítólag Stinget 2010-ben Pécsre akarják hozni koncertezni, és bíztatóan alakulnak a tárgyalások ez ügyben!

UPDATE: Örömmel konstatáltuk, hogy az online sajtó felkapta a hírünket - feleslegesen nagy zajt csapva Pécs és Sting körül. Így viszont újabb információkat csepegtettek el a szervezők:

- Ruzsa Csaba az MTI érdeklődésére azt mondta, több sztár menedzsereivel is folytatnak tárgyalásokat. Olyan világhírű könnyűzenei előadó koncertjét készítik elő, akinek produkciója illeszkedik a pécsi program szellemiségéhez. Hozzátette: a megbeszélések január végén zárulnak le, a baranyai megyeszékhelyen fellépő művész nevét február közepéig nyilvánosságra hozzák. [Hirado]

- A megállapodás még csak ezután születhet meg, hiszen szponzorokat kell mozgósítani az ügyhöz, és a képviselő-testületnek is jóvá kell hagynia a végleges változatot, szakmai becslések szerint azonban így már kilencven százalékos az esélye a pécsi szuperbulinak. [Bama]

- ...a Police alapítójának nyáron van csak hely a fellépései között, és ekkor is ez lenne az egyetlen európai fellépése, így rengeteg pénzbe kerülne megutaztatni a zenekarát és a showelemeket. [Index]

Tudni illik 2010-ben Pécs Európa Kulturális Fővárosa (Isztambullal és Essen-nel egyetemben), és mint ilyen iszonyú sok kiállítás, meg koncert, meg egyéb rendezvény várható a baranyai városba.

Nos, Sting egyelőre még nem vette fel nyilvános naptárába a pécsi helyszínt, és az sem világos, hogy milyen koncertet fog adni. Ha még is koncert lesz Pécsen, akkor az csakis a 2010-es szimfonikus zenekari koncertek sorába illeszkedhet be, és talán épp a Pannon Filharmonikusok kísérhetik majd Stinget. (Valljuk be a hardcore rajongók egy rockkoncertnek azért jobban örülnének!)

Sting ugyanis több alkalommal, más-más nagyzenekarokkal dolgozza fel saját slágereit. Január 30-án Philadelphiában (Mozart, Donizetti is műsoron lesz Sting előtt), május 26-27-én pedig a németországi Wolfsburg-ban (a Bundesjugendorchester együttesével együtt) lép fel. A pletykák szerint márciusban több spanyol városban is hallható lesz már Sting ezen műsora.

2009. májusában egyébként már jelentkezett Sting hasonló műsorral. Akkor a Chicago Symphony Orchestra kíséretében játszotta el a legjobb 15 Sting dalt. A nagyzenekart kiegészítette Dominic Miller, Vinnie Colaiuta, David Sancious és Christian McBride.

Sting legutóbb 2006-ban adott koncertet Magyarországon, a Broken Music turné keretében. Hajrá Pécs! Kiváncsian várjuk a fejleményeket!


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr491637621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.03. 15:18:34

Wow! Úgy legyen... Ha már Richard Bona bejelentkezett március 31-re, akkor Stingnek is ott a helye! Hajrá Pécs!!! :))

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.04. 17:37:13

Nos, úgy tűnik az online sajtó is olvas minket, ugyanis gyorsan felkapták a hírt, és persze rögtön cáfolják is a szervezők, hogy már le van tárgyalva az ügy, hiszen eddig még csak megkeresés történt.

Kedves sajtómunkások! Mi sem írtunk ennél többet, sőt a hivatkozott forrás kisfero sem! ...

A barannyi megyei hírek - BAMA - online változata minket is megemlít forrásnak:
www.bama.hu/baranya/kultura/sting-lehet-pecs-nyari-sztarvendege-279078

Itt meg az Index cikke:
index.hu/kultur/showbiz/2010/01/04/sting_is_johet_pecsre/

MixOnline:
www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=36230

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.04. 18:07:08

@attis: A kollégáknak így hír egy hír... Amúgy ismét gratula, és csak így tovább a hírnévhez vezető úton! :))

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.04. 20:21:17

@GregJazz: :-)

A Hirado.hu legalább megkérdezte az egyik szervezőt, aki szerint január végéig tartanak a tárgyalások és csak február közepén hozzák nyilvánosságra az EKF-en fellépők neveit!

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.04. 21:00:07

@attis: Újra csak wow!
Index: "Stingéknek kellemetlen lehet, hogy mindenféle tárgyalás megkezdése nélkül már így tálalják az esetleges fellépést". Ugyan már miért???

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.04. 21:28:09

Na, így terjed a pletyka...

"Sting lesz Pécs nyári sztárvendége

Megérkezett Sting menedzsmentjének szándéknyilatkozata a Pécs2010 program szervezőihez, ennek értelmében a Police alapító tagja a nyár folyamán koncertet ad Pécsen."

turulmeme.com/ajanlas/sting-lesz-pecs-nyari-sztarvendege/349608.aspx

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.04. 21:36:30

Folytatódik az őrület... ;))

It is official: Sting lesz Pécs idei nyári sztárvendége
yamm.hu/attilarieger/7366382126-rt-bamaszerk-it-is

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.04. 21:54:57

@GregJazz: Ó, de kár, hogy nem mentettem el a Bama cikkének előző változatát, abban még bent volt a linkünk is...

www.bama.hu/baranya/kultura/sting-lehet-pecs-nyari-sztarvendege-279078

A mostani változat végén viszont az életrajz után megemlítik a szimfonikus koncerteket ("Bennfentes Sting-rajongók szerint"), amit én is jeleztem a postban... Még mindig figyelik a Sting.hu-t Baranyában! :-)

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.08. 13:02:39

@attis: Most már nem csak Sting, de az egész Police-szal is tárgyalnak... :-|

www.dunatv.hu/kultura/europakulturalis.html

GregJazz · http://gregjazz.blog.hu 2010.01.09. 19:25:19

@attis: "Nem tett jót, hogy kiszivárgott a hír, mert a menedzserek nem szeretik..." - ugyan már, kérem! De a lényeg, hogy tárgyalnak "más zenei együttesekkel" is. :))

attis · http://sting.blog.hu 2010.01.24. 17:04:23

"kisfero" ismét nagyot alkotott Sting ügyben a tumbler-en... Szétröhögtem magam... :-)))

kisfero.tumblr.com/post/336150034/fiatal-voltam-es-kellett-a-penz-de-nem

Még ilyet, méééég!

És a többi: kisfero.tumblr.com/search/Sting


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása