FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

Idén ősszel Sting megjelenteti új albumát, melyet kedvenc évszakának, a télnek szentelt. A télnek, amely számos dalszerzőt inspirált már az elmúlt évszázadok alatt, és gazdag zenei termést hozott létre különböző stílusokban. Az "If On A Winter's Night..." széles ívét mutatja be azoknak a daloknak, melyek elénk varázsolják az évszak szellemét és spirituális, reflektív zenei utazásra invitálnak.

"A téli téma inspirációban és zenei anyagban gazdag." - jegyzi meg Sting. "Mindezen eltérő stílust egyetlen albumba összesűrítve, remélem friss és új dolgot sikerült létrehoznunk." Hozzátette: "Őseink a sötétség szívében lévő fény paradoxonát ünnepelték, valamint az újjászületés csodáját, az évszakok megújulását."

A nagyrabecsült producer és karmesterrel, Robert Sadin-nal együttműködve készült, "If On A Winter's Night..." a Brit Szigetek zenéit tartalmazza, mintegy kiinduló pontként. Sting és vendégzenészei dalok, énekek és altatók izgalmas kollekcióját interpretálják, köztük olyanokat, mint a The Snow it Melts the Soonest címűt, mely egy tradícionális Newcastle-i ballada, az A Soalin' címűt (tradícionális angol koldusdal), a Gabriel's Message-et (XIV. századi ének), a Balulalow-t (altató, Peter Warlock szerzeménye) és a Now Winter Comes Slowly-t, amely Henry Purcell műve.

A lemezen Sting két saját szerzeménye is megtalálható lesz. A Lullaby for an Anxious Child és a The Hounds Of Winter, melyek a korábbi Mercury Falling album számára készültek eredetileg. Meghallgatható lesz majd a Hurdy Gurdy Man c. dal is, amely Schubert klasszikus dalciklusában, a Winterreise-ben található Der Leiermann-nak a zenei átdolgozása. Az angol fordítást Sting készítette.

A tél ezen témáinak és érzelmeinek feltárásában Stinghez csatlakozott régi barátja és zenésztársa, a gitáros Dominic Miller is. A lemezen közreműködő további vendégek között megtalálhatjuk a három ismert, észak-angol és skót zenész együttesét: Kathryn Tickell (fiddle-hegedű és northumbriai duda), Julian Sutton (tangóharmónika) és Mary MacMaster (fém húros skót hárfa). Közreműködik még Daniel Hope (hegedű), Vincent Ségal (cselló), Chris Botti és Ibrahim Maalouf (trombita), Cyro Baptista és Bijan Chemirani (ütősök), a Webb Sisters (vokál) és a Stile Antico (vokál együttes).

A szintén newcastle-i származású Kathryn Tickell egyébként Sting régi zenészbarátja, hiszen a fiddle-hegedűs az énekes számos lemezén közreműködött már '91 óta, sőt a Desert Rose videoklipjéből is ismerős lehet. Decemberben együtt lépnek fel a newcastle-i The Sage Gateshead kultúrális központ 5 éves születésnapi gáláján.

Chris Botti is ismerős lehet a rajongók számára, hiszen nem csak '99 óta vendégzenésze Sting albumainak, hiszen a Brand New Day turnén végig kísérte is az énekest.

A Stile Antico az Edin Karamazov-val közös "labirintus-turnén" vokálozott a két lantos mögött az elmúlt években, Cyro Baptista pedig a Herbie Hancock féle Sister Moon feldolgozásban dolgozott együtt Stinggel.

Az If On A Winter's Night... 2009. október 23-án jelenik meg Németországban a Deutsche Grammophon gondozásában, majd október 27-én az Egyesült Államokban, november 2-én az Egyesült Királyságban.

A Sting.com cikke alapján fordította: Máté Attila

(Köszönet a hírért The Fireman-nek.)


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr361191860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása