FŐOLDAL | HÍREK | KIADVÁNYOK | KONCERT | EXKLUZÍV | DALSZÖVEG | GALÉRIA | VIDEÓK | ZENELEJÁTSZÓ | VENDÉGKÖNYV | MSL-FANKLUB

2005. január

2005.01.01. 17:51

2005.01.03

Sting is beszállt az ukrán kampányba
 
Több világsztár is segítette Viktor Juscsenko ukrajnai elnökválasztási győzelmét, a megismételt voksolás nyertesének politikai reklámfilmjében mások mellett Sting, Joe Cocker és Vitalij Klicsko üzent a hezitáló szavazóknak.
 
A szovjet utódállam demokratikus fejlődésének letéteményeseként reklámozott politikus félórás kampányzáró tévéhirdetésében nemcsak az elnökjelöltet támogató tömeg, hanem világhírű zenészek, köztük a brit Sting és az amerikai Joe Cocker is feltűnt. A csalások miatt megismételt ukrajnai elnökválasztás kampányának utolsó napján, december 24-én leadott filmen a két nyugati sztár tisztességes szavazásra bíztatta az ukránokat.
 
A hírességeket felvonultató filmen Sting és Joe Cocker mellett Vitalij Klicsko is szerepel, a hazájában rendkívül népszerű ukrán profi bokszolóról bevágott képeken a sportoló épp kiüti ellenfelét nehézsúlyú világbajnoki címvédő mérkőzésén.
 
A választási reklámban a jó nevű támogatók képeit a Juscsenko-párti novemberi kijevi tüntetésekről készült felvételekkel keverték, a történelmi jelentőségű utcai megmozdulások zenével is aláfestett képei alatt pedig egy narrátor arról győzködi a választókat, hogy a Mi Ukrajnánk nevű politikai szövetség vezetőjére szavazzanak.
 
Juscsenko - egy nappal a kampánycsend előtt sugározott - hirdetése mellett az ukrán állami televízió az elnökválasztás másik jelöltjének, az oroszbarátnak tartott és ellenfele által korrupcióval vádolt Viktor Janukovicsnak is hasonló terjedelemben biztosított megjelenési lehetőséget. A szavazás hetének többi napján hasonlóan járt el az ukrán közcsatorna, amely nem határozta meg szigorúan, hogy az államfői poszt két esélyese milyen módon tölti ki a rendelkezésére álló műsoridőt. A propaganda technikák alkalmazásában Juscsenko volt a kezdeményezőbb, kampánystábjának döntése, hogy az utolsó alkalommal sztárokkal készített reklámfilmet adnak le, újításnak számított az addigi választási műsorokhoz képest - írta a Yahoo.  [Az Origo híre]
 
Sting Olaszországban síelt
 
Sting az elmúlt napokban a téli sportokat élvezte, az olaszországi Cortina d'Ampezzo havas lejtőin. Az 53 éves énekes bátortalanul kezdte a snowboard-ozást, és esett kelt még, de néhány nap elteltével teljesen profin síklott le a pályákon. Sting, lányával együtt élvezte a szünidőt Olaszország egyik legexkluzívabb téli üdülőhelyén.
Cortina városa két órára fekszik Velencétől és mintegy 120 km sípályával, valamint 51 felvonóval rendelkezik. Itt rendezték meg 1956-ban a Téli Olimpiát és számos James Bond filmnek, valamint Sylvester Stallone Függő játszma c. filmjének is hátteret adott a táj.
 
Sting színvak?
 
Az egykori McBeal sztár, Portia de Rossi megdöbbent, amikor Sting-gel találkozott a sorozat forgatásán, mert fogalma sem volt arról, hogy az énekes színvak. A színésznő évekkel ezelőtt találkozott Sting-gel St. Patrick napján, s nem fért a fejébe, hogy az énekes miért nem találta mókásnak, hogy Máltai terrierjét zöldre festette.
"Bemártottam a kutyát zöld ételfestékbe, és amikor összefutottunk a forgatáson, ahol vendégsztárként szerepelt, Bean kutyámmal a hónom alatt azt mondtam: Sting, had mutassam be Bean-t, vagy inkább Green-t. neki a szeme sem rebbent, majd távozott. A testőre valószínűleg megsajnálhatott, mert visszajött, és a következőket mondta: - Sting azért nem értette a viccet, mert színvak". [A Habostorta cikke]
 
2005.01.07
 
Jótékonysági jóga oktatást vállal Sting
 
Sting örömmel vállalta, hogy jógát tanít két tehetős rajongójának, akik a Karácsonykor tartott árverésen a legnagyobb összeget ajánlották érte.
Az énekes hosszú évek óta gyakorolja a test és a lélek edzésének eme formáját, és bár a két óra nagyon kevés, azt megígérte, hogy néhány alap gyakorlatot megtanít majd a nagylelkű adakozóknak. A befolyt 131.580 fontot – Sting munkadíját - az UNICEF kapja majd meg. [A Zene.net híre]
 
Jótékonysági koncert a szökőár áldozataiért
 
Sting jótékonysági koncertet iktatott be turnéjába, hogy a befolyt összegből támogassa a délkelet-ázsiai földrengés és szökőár áldozatait.
Február 12-én és 13-án a tervezett két ausztrál koncert mellé beiktattak egy harmadik előadást is. A február 10-i perth-i koncert teljes bevételét a földrengés és szökőár súlytotta térség megsegítésére ajánlotta fel Sting. A Sacred Love Tour január 10-én, hétfőn folytatódik Szingapúrban.
 
Sting üdvözlete a KFT együttes basszusgitárosának
II. Lengyelfi Miklós, a KFT basszusgitárosának ötvenedik születésnapját meglepetéspartin ünnepelte a családja és a stílszerűen ötvenfős baráti társaság.
II. Lengyelfi Miklós (a képen középen) Edit lánya és felesége (Julis) által titokban szervezett ünnepségen a zenekar tagjai mellett többek között Somló Tamás, Koncz Zsuzsa, Gerendás Péter, ifj. Kurtág György, Závodi Gábor és Pierrot zenekarának tagjai várták a félhomályban a mit sem sejtő ünnepeltet. Miklós rengeteg ajándékot kapott, de közülük számára a legkedvesebb Stingtől érkezett - akinek zenéjéért évtizedek óta odavan. A világhírű művész, Edit közbenjárására személyes köszöntőt küldött erre a kiemelkedő alkalomra.
 
Ezután kíván a Sting.hu szerkesztősége is Boldog Születésnapot a Sting-rajongó művésznek!
[A KFT.hu híre]
 
2005.01.12
 
Taking The Inside Rail
Megjelent a Racing Stripes c. film zenéjét tartalmazó album Mark Isham műveivel, valamint Sting és Bryan Adams betétdalaival. A betétdalok, interjúkkal kiegészítve már meghallgathatók a neten is.
 
A Taking The Inside Rail c. dal részletei, Bryan Adams új dala, valamint interjúk a dalszerzőkkel megtekinthetők a lenti címen Windows Media Player-el. Ezen kívül egy 30 másodperces valamint egy 1 perces dalrészlet is meghallgatható az Interneten.
A film a héten kerül az amerikai mozikba.
[Racing Stripes Soundtrack]
[A film honlapja]
 
2005.01.13
 
Viharos Hétfő... vasárnap
Ismét műsorára tűzi a TV2 Sting 1988-as filmjét, a Viharos Hétfőt, melyben partnerei Sean Bean, Melanie Griffith és Tommy Lee Jones is.
Stormy Monday: az amerikai-angol krimi érdekessége, hogy Sting szülővárosában Newcastle-ben játszódik, és ott is vették fel a filmet. Sting egy bártulajdonost játszik, sőt még nagybőgővel a kezében is láthatjuk néhány rövid dallam erejéig.
 
Brendan állás nélkül van, amikor meglátja Finney, a bártulajdonos álláshirdetését. Egyenlőre kellemes feladatot kap, egy lengyel jazz-együttest kell kalauzolnia. A bárt egy Cosmo nevű gátlástalan amerikai üzletember akarja felvásárolni a telek értéke miatt, de Finney nem akarja eladni. Brendan megismerkedik Cosmo szeretőjével, Kate-tel, s közben fültanúja lesz egy Finney elleni leszámolási tervnek...

TV2 - 2005. január 16. Vasárnap, 00:25

[Film: Viharos Hétfő]
[Képek a filmből]
 
Sting besokallt és lelépett
 
Sting Olaszország exkluzív téli üdülőhelyén, Cortina D'Ampezzóban szerette volna kipihenni az elmúlt év fáradalmait felesége, gyermekei és barátai társaságában, de a rámenős "rajongói" idő előtti távozásra késztették a zenészt.
 
A Mirror című angol lapban az egyik szemtanú elmondta, hogy Sting szinte megőrült a túlzott mértékű érdeklődés miatt, mert nagyon komolyan veszi a családja magánéletét. A rajongók állítólag még a szaunában is meglesték a sztárt.
 
Egyébként nem Sting volt az egyetlen híresség Cortinában, mert Brad Pittől kezdve a királyi családok tagjaiig számos előkelőség csúszkál a környék sípályáin, de ezért még senki sem szedte a cókmókját.
 
A Cristallo Hotel főnöke úgy véli, a minden irányból kattogó fényképezőgépekből lett elege Stingnek és ezért két nap után kijelentkezett. A hírek szerint innen Velencébe utazott, abban a hiú reményben, hogy ott talán a gondolások és a turisták békén hagyják. [Az MTI híre]
 
Megújult a StingUs honlap
Megújult az egyik legnagyobb és leglátogatottabb Sting rajongói honlap a holland-görög bázisú StingUs site. Mostantúl új funkciókkal, megújult felülettel várja a Stinges hírekre vágyó rajongókat és érdeklődőket.
 
A StingUs nemsokkal a magyar Brand New Site indulása előtt került fel a netre, mivel az addigi holland rajongói klub beszüntette netes tevékenységét 1999 végére. 2001-től új szerverre került, és új domain nevet kapott.
 
Karel van Isacker, a StingUs szerkesztője számos nyereményjátékot is szervezett olvasóinak az évek során, CD-ket, koncertjegyeket sorsolt ki a nyertesek között. Mától a honlap teljesen PHP-portál alakuvá változott. Az olvasók ingyenes regisztrációval juthatnak hozzá a teljes hírekhez, a fórumhoz, valamint a további tartalmakhoz, mint a koncertbeszámolók, stb...
 
A StingUs.net és a Sting.hu évek óta szoros partnerkapcsolatban áll egymással, számos hírt osztott meg egymással a két portál. A honlap ezentúl is minden Sting rajongónak csak ajánlható! [StingUs]
 
2005.01.18
 
Sting SOS koncert Thaiföldön
Sting volt az első nemzetközi sztár, aki koncertet adott január 12-én Thaiföldön a szőkőár pusztítása után.
A bankok-i koncert bevételéből 50.000 $-t a szökőr áldozatainak megsegítésére ajánlottak fel a szervezők, közte 20.000 $ segítséget személyesen Stingtől. A koncerten felhangzott a Message In A Bottle c. dal, melyben most újabb értelmet nyert a "Sendin out an SOS" c. dalsor is. Az 53 éves énekes koncertet ad még Japán, Korea és Kína után Malajziában és Indiában is, majd februárban egy újabb segélykoncertet szerveznek Ausztráliában. Sting célja, hogy 1 millió ausztrál dollárt gyűjtsenek a szökőár áldozatainak február 10-én.
 
Az ázsiai turnén az alábbi dalok képezik a koncertek alapját:
Send Your Love / Message In A Bottle / The Hounds Of Winter / Dead Man's Rope / Brand New Day / Shape Of My Heart / Englishman In New York / Fragile / Fields Of Gold / Sacred Love / Every Little Thing She Does Is Magic / Whenever I Say Your Name / Never Coming Home / Roxanne / Desert Rose / If I Ever Lose My Faith In You / Every Breath You Take / A Thousand Years
 
Paris Hilton Sting fiával barátkozik
 
Az a hír járja, hogy Paris Hilton nem másra, mint a népszerű énekes, Sting 18 éves fiára, Jake Sumner-re vetette ki hálóját... Habár a két fiatal szóvivője egyaránt tagadja, hogy barátságnál több lenne közöttük, Paris minden egyes alkalommal, ha New York-ba utazik, egyenesen Jake-hez veszi útját.

Egy közeli ismerős így nyilatkozott a 18 éves fiúról:
"Jake nagyon kedves srác, akit körbe rajonganak a lányok. Nem kell azt gondolni, hogy Paris Hilton túl nagy falat lenne neki, mivel nem most jött a falvédőről, legalábbis, ami a nőket illeti...Azt mondta, Paris nagyon tetszik neki, szexuális kisugárzása miatt, de semmi komolyat nem tervez a szőke hotelörökössel." [A Mellesleg cikke]
 
2009.01.20
 
Sting vagy Iglesias brazil focista lehet
 
A Femalefirst hírügynökség értesülései szerint Enrique Iglesias (30), Ricky Martin (34) és Sting, azaz Gordon Sumner (54) is esélyes a Goal! című, egy brazil focista sorsát elmesélő film főszerepére. A Rio de Janeiróban és Miamiban játszódó mozi egy brazil nyomornegyedből a foci által kitörő és világhírűvé váló srácról szól, aki alulról indul, de a világ legjobbja lesz.
- Elsősorban Iglesiast várjuk a szerepre, de természetesen a többiek is esélyesek, úgyhogy próbafelvételeket készítünk. A brazil válogatott is szerepel majd a filmünkben, és más hírességek, például Beckham vagy Zidane is, akik saját magukat alakítják majd - mondta Paolo Sadri, a film egyik producere. [A Blikk híre]
 
MTV Asia Aid
 
Számos világsztár és helyi előadó vesz részt az MTV Asia Aid által szervezett segélykoncerten, mely az ázsiai szőkőár áldozatainak megsegítésére irányul. Több előadó korábban rögzített felvételével vesz részt a koncerten, köztük 50 Cent, Alicia Keys, Jennifer Lopez, Ricky Martin, Ronan Keating és Sting is.
Az MTV Asia Aid koncertjét 2005. február 3-án tartják Thailand egyik legnagyobb stadionjában, a bankok-i Impact Arena-ban. Az eseményt a Music TV hálózata mindenhol átveszi majd, sőt a CNN International is támogatja az eseményt.
 
2009.01.24
 
Las Vegas, végállomás
 
Újabb fontos film kerül a tévéképernyőkre az elkövetkező napokban. Mike Figgis '95-ös filmjére 4 Oscar-jelölést is kapott, melyből egyet a főszereplő Nicolas Cage haza is vihetett. A betétdalok között 3 Sting által énekelt nagyszerű dal is felhangzik.
Az Oscar díjas Las Vegas, végállomás c. film rendezője Mike Figgis - egyébként a Viharos hétfő direktora is - ebben a filmben maga vállalta a filmzene elkészítését is. A betétdalok között 3 Sting által előadott nóta, valamint Don Henley, a The Palladinos, és a film főszerepét játszó Nicolas Cage előadása is hallható.
A Sting által felénekelt dalok:
- Angel Eyes: Written by Matt Denis, Earl Brent
- It's A Lonesome Old Town - Harry Tobias, Charles Kisco
- My One And Only Love: Robert Mellin, Guy Wood
A projekt felvételeinek alkalmából rögzítésre került egy negyedik Sting dal is, - The Very Thought Of You - ám a filmben nem lett végül is felhasználva.
TV2: Január 30. Vasárnap, 23:10 [Leaving Las Vegas filmzene]

 


A bejegyzés trackback címe:

https://sting.blog.hu/api/trackback/id/tr51251874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Sting.hu ...brand new site - magyar Sting rajongói oldal

A Sting.hu nincs semmilyen hivatalos kapcsolatban Stinggel, lemezkiadójával, vagy menedzsmentjével. Az oldalon található cikkek, írások, képek, termék- és cégelnevezések tulajdonosaik szerzői- és védjegyoltalma alá eshetnek.

A hozzászólások a szerzõk tulajdonai, minden más tartalom:
(c) 1999 - 2010. - Attis

süti beállítások módosítása